Šta je novo?

BT/Wireless zvucnik za radni prostor

Milan_031

Cenjen
Učlanjen(a)
08.04.2013
Poena
180
Hocu da uzmem neki kvalitetniji zvucnik za radnu sobu.
Trenutno najvise gledam B&O Beolit 20. Imao sam priliku da ga cujem uzivo i poprilicno ispuni prostor zvukom, nije usmeren zvuk u jednom pravcu kao kod vecine.
Takodje zvuk koji proizvodi ima poprilican opseg, jasno se cuju razni instrumenti kada sviraju u isto vreme, jako malo distorzije.
Ono sto mi se ne svidja je nedostatak striming servisa.
Ovo je jedna opcija. Sa druge strane gledam Bluesond pulse mini 2i koji ima vise funkcija i moze biti uparen u multiroom sistem.
Ili eventualno Yamaha takodje jedan zvucnik iz multiroom sistema.

Kakva su vasa misljenja da li je ovo ok, da li gledati mozda nesto drugo?

A zašto ne stereo?
Dva zvučnika, bluesound powernode ili WiiM pojačalo?

Nema potrebe za dva, mala je soba, tipa 10ak kvadrata.
A planirao sam za dnevnu da uzmem multiroom sistem i onda bih "ukrao" jedan zvucnik za sobu koji bi povremeno boravio i u dnevnoj, u zavisnosti od potreba.

a sto zvucnici a ne monitori? (nisam ispratila sta se pise ovde tacno , izvinjavam se)

za "manju sobu" (savrsene velicine izmedju 11-17kvm) su Presonus 3.5 2nd gen BT- oni su aktivni,i samo su 140eu u artistu- po mom "audiofilskom" misljenju, ako se ne radi o snimanju albuma, i ne prevelikoj sobi, zaista ne vidim zasto bi IKOME trebalo nesto bolje.
sem toga, monitori generalno imaju kristialniji, i TACNIJI zvuk u odnosu na hi-fi opremu.

Monitori imaju kristalnu sliku i uglavnom nemaju ton ... :cool:
Što se tiče monitorskih zvučnika - konstatacija uglavnom nije tačna. 🙃
ne znam sta od tehnickih specifikacija vezniah za vecine sobe i slicno vezano za presonus modele moze biti netacno, ali ok.

kao sto prvo na guglu iskoci na slici, da, vecina ljudi voli "ulepsan"/promenjen ton/povisene visoke i niske frekvencije, tzv V shape jer... vecini to zvuci "lepse"- i ja to postujem :)
sa druge strane, pripadam manjini koja preferira taj kristalno cist i neizmenjen zvuk original snimka, kako bi se reklo- neutralno- opet, postujem vecinu kojima treba "dodatnih zacina" i hajpa da bi uzivali u muzici :)
svakom svoje.

Prilozi

• okoko.png
    okoko.png
    45 KB · Pregleda: 36
Svasta sam slusao ovih dana (uglavnom konkurenata B&O Beolit 20) i nisam cuo nijedan da zvuci bolje od Beolit-a.
Jedino nisam uspeo da nadjem direktno poredjenje B&O i Marshal Woburn 3. Cini mi se da Marshal isto odlicno se cuje a cenovno su slicni.

Monitor zvucnike bih izbegao, previse kablova.

The speaker is compatible with Bluetooth 5.2 and supports only the SBC codec. For a nearly $600 product, the missing support for AAC or AptX, let alone LDAC, is difficult to look past.

Teško da se čuje odlično preko BT-a.

Jel ti je bitno da se napaja samo baterijom ili dolazi u obzir naponski kabl?

Monitor zvucnike bih izbegao, previse kablova.
hmm, za BT presonus treba samo da bude ukljucen u struju, ali IZVINAJAVAM SE- nisam videla deo WIRELESS u naslovu teme.. tako da je ovo prca o babam a i zabama kako bi rekli a ja se u ovaj fazon i soudbarove ne razumem, otkud znam, ja uguram monitre gdegod mogu hahaah

no, ONT- pogledala sam B&O Beolit 20 - i za tu svrhu koju ti zelis, cak i ako nemaju LDAC i Hi-Res sertifikat, iako bi po nekoj logici i matematici (3 puta brzza konekcije= 3 puta vise podataka = kvalitetniji zvuk) trebali da zvuce
losije" od onih koji to imaju- uopste ne mora da bude pravilo.
najbitnije je sta se TEBI DOPADA i u cemu TI UZIVAS. (moje misljenje , barem)

Ideal o bi bilo da bude sa baterijom, ali nije presudno.

Na papiruju B&O nije nesto i funkcije su mu onako.
Ali zvuk koji proizvodi je odlican.

Ako imaš gdje poslušaj i JBL Authentics 300, drug ga je skoro uzeo i prezadovoljan je.

Prilozi

• 9126eNJR3bL._SL512_.jpeg
    9126eNJR3bL._SL512_.jpeg
    16.9 KB · Pregleda: 33
Moja kombinacija je Bluesound Powernode i dva pasivna Kanto zvučnika. Meni sve to stoji na radnom stolu. Svira kao blesavo.

Super, ali takav ili slican setup ide preko 1k evra.
Nesto nisam u fazonu da upucavam toliko novca u ovaj projekat.

Marshall Stanmore III? Brat ima. Cesto ga slusamo. Odlican je.

Da se prikljucim, takodje sam u potrazi za nekim finim BT zvucnikom za dnevnu sobu + za nosenje kad odem nekad negde, ako zatreba.
mislio sam vec da uzmem neke bookshelf ali mi ipak treba neki wireless.

Slusao sam Libratone Zipp 2 i s obzirom da je jedini drugi BT zvucnik koji sam cuo (i kog imam) je SRSXB10, Zipp 2 mi je zvucao sasvim lepo.

da li ima nesto u tom cenovnom rangu da je bolje? Ili, nece mi biti zao ni da dam recimo 400-500e ako cu uzeti najbolje za te pare sto postoji. Mada realno radije ne bih jer bi mi u dnevnoj sobi 95% vremena bili na 15-20% jacine pa je i pitanje koliko bi mi ta razlika u ceni znacila sto se kvaliteta zvuka tice.

Ne znam kakav je Beosound A1 2nd gen?
pročitao sam par review-ova sad, šta znam.
deluje mi nekako malo i precenjeno za to što nudi

1 x 0.6" tweeter
1 x 3 ½" woofer

zipp 2 recimo ima

360° reflector
4” Neodymium Woofer
1x1” Soft dome neodymium tweeter
2x4” Low frequency radiators

Što se tiče BT zvučnika, mogu dati glas za Sonos Move, koristimo ga zadnjih godinu i po, može ispuniti i veće prostorije zvukom koji nije siromašan basom.
Komande su jednostavne, ako imaš/planiraš nešto od Sonos-a imaju dobar ekosistem.
Jedina mana mu je malo veća cijena, ali je ostavio odličan utisak.

Što se tiče BT zvučnika, mogu dati glas za Sonos Move, koristimo ga zadnjih godinu i po, može ispuniti i veće prostorije zvukom koji nije siromašan basom.
Komande su jednostavne, ako imaš/planiraš nešto od Sonos-a imaju dobar ekosistem.
Jedina mana mu je malo veća cijena, ali je ostavio odličan utisak.
gledao sam njega ali ga nisam uzeo iz dva razloga.
jedan je cena, posto je kod nas bezobrazno skup, u Madjarskoj na Alzi je 400e, pa sam kontao kad odem sledeci put gore da mozda uzmem ili da mi neko donese posto ne znam da li neko sa KPa uzima sa Alze, a druga stvar sto je to vec veci rang cene i klase gde za 400-500e moze dosta dobro da se probere, da li neki JBL, Marshall, Harman Kardon itd. a review-i su toliko razlciti :D
i sto vise gledam, sve teze izabrati jer jedni kazu Sonos super, Harman los, drugi kazu oba losa, bolji JBL, treci kazu JBL nikako, Marshall najbolji itd.

Pao je izbor na Harman Kardon Go + Play 3.
sinoc sam preslusao 50 klipova na Maxwell-u, HK jedini zadovoljava.
2 tvitera, 2 mida i sub, nema mutnih tonova zbog toga sto su mid i sub odvojeni, isto tako nema probijanja basova koliko god da se jako pojaca.
mane baterija od 8 sati, sto nema app za tuning i sto dolazi sa njihovim kablom, nema type c.

ali sta je tu je.

imam jos par sati, ako imate neku alternativu, pucajte :D Sonos Move 2 mi se svidja kako izgleda i sto ima wifi, ali je bas mutniji u odnosu na HK.

Mislio sam koliko je HK.
aha :D 40k kod nas, porucio u iStyle-u pa su mi otkazali porudzbinu jer ga kao nema vise, mada pise na sajtu da ima u Delta Sitiju. sad cekam sa KPa da mi odgovore koja je cena, oko 350e se krece. na Alza.hu je 350e ravno

Nazad
Vrh Dno