Šta je novo?

bsplayer i zvuk

goran445

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2004
Poena
319
Naime jako sam zadovoljan ovim divx player-om ali nisam zadovoljan njegovim zvukom. Primetio sam da mi je u Windows media palyer-u zvuk mnogo bolji. Da li neko ima predlog,neki plugin ili nesto slicno? Pozdrav.

>

Pa mozes da upotrebis (skoro) bilo koji WinAmp-ov plugin npr DFX mi prvi pada na pamet. Idi na Preferences --> Audio, selektuj WinAmp plugins u listi, Enable Winamp DSP plugin, podesi lokaciju plugina... I za druge plugin-e je slicno...

a mozes i da instaliras ac3 encoder pa da zvuk ide preko njega

Uradim ja sve to u vezi winapm plugin ali Bsplayer ne upamti ta podesavanja.Jednostavno kad ga restartujem sve je ponovo iskljuceno.Da li je to mozda zbog toga sto koristim opticki kabl za povezivanje sa Av risiverom preko s/pdf-a?

Poslednja izmena:
Sta znaci mnogo gori zvuk? U praksi bi isti fajl da zvuci isto i u MP i u BS-u.

Verovatno je nesto drugo u pitanju . Obrati paznju na BS player-ov Audio equilaser . Mozda ti je tamo nesto promenjeno Pa dobijas izoblicenje zvuka.

Ja sam primetio da mi je zvuk katastrofa ako je za zvuk zadužen ffdshow. Ovo mi uopšte nije jasno jer bi trebalo da je algoritam za MP3 dekompresiju isti, ali je činjenica da je tako, i uopšte nije reč o nijansama nego o katastrofalno lošem zvuku. Vrlo je moguće da je Goranu ffdshow zadužen za zvuk u BSPlayer-u. Neka stavi u sound setovanjima za ffdshow na disable MP3 i ostale zvučne zapise koje koriste filmovi.

Tu ne pomaže ni AC3 ako je jedan od filtera ffdshow (jer vi često onda imate ffdshow -> AC3). Šta se koristi za reprodukciju često lepo može da pokaže GSpot (ako je reč o globalnom setovanju u Win-u, ne može da konkretno pokaže šta koristi BSplayer, ali trebalo bi da sam BSPlayer daje info o tome koji DirectShow filteri su korišćeni).

Poslednja izmena:
goran445 je napisao(la):
Uradim ja sve to u vezi winapm plugin ali Bsplayer ne upamti ta podesavanja.Jednostavno kad ga restartujem sve je ponovo iskljuceno.Da li je to mozda zbog toga sto koristim opticki kabl za povezivanje sa Av risiverom preko s/pdf-a?
Hm, trebalo bi da upamti. Koju verziju programa imas?

@wiz011
Pa moguce je u BSPlayer-u podesiti Filter Priority ili neki filter blacklist-ovati (Preferences --> Filter Management ....). Mada, nikad se nisam âkao sa tim; jednostavno kad radim instalaciju uvek pazim na redosled kojim treba sta instalirati; kod vecine ljudi koji imaju ovakve ili slicne probleme upravo je rec o pogresnom redosledu instaliranja programa...
(Mada sam u par slucajeva morao da pribegnem alatima za management DirectShow filterima [jedan je Paul Glagla's Filmerit, a drugi Softella DirectShow Filter Manager; oba su freeware] )

Poslednja izmena:
@VGagi
Ma ja ne kažem da je nemoguće podesiti, nego ukazujem gde bi mogao biti uzrok problema. Ako je ffdshow postavljen kao default MP3 dekompresor (to u načelu nema veze sa BSplayer-om, osim utoliko da će i on to poštovati) onda će to dovesti do opisanih simproma, jer Win MediaPlayer neće koristiti ffdshow. Ima još nekoliko sličnih scenarija.

wiz011 je napisao(la):
Ma ja .... ukazujem gde bi mogao biti uzrok problema
,)

S druge strane, tek kad covek ima kvalitno ozvucenje, pocinje da se oseca razlika u kvalitetu zvuka izmedju 2-kanalnog MP3 na recimo 128 kbps i 5-kanalnog AC3 od 448 kbps....

Poslednja izmena:
VGagi je napisao(la):
S druge strane, tek kad covek ima kvalitno ozvucenje, pocinje da se oseca razlika u kvalitetu zvuka izmedju 2-kanalnog MP3 na recimo 128 kbps i 5-kanalnog AC3 od 448 kbps....
Veruj mi, razlika o kojoj ja pričam može se čuti s bilo kakvim ozvučenjem. :d

wiz011 je napisao(la):
Veruj mi, razlika o kojoj ja pričam može se čuti s bilo kakvim ozvučenjem. :d
U tom slucaju, nije :d nego 🙁

BTW, mislio sam generalno.

E poshto vidim da ste prilichno upuceni u materiju da spomenem i ja moj problem pa mozda neko zna reshenje. Isto je problem sa BS player-om, a stvar je da su glasovi glumaca mnogo mnogo tishi nego pozadinska muzika ili zvukovi. Zna li neko u chemu je tu problem? Samo da napomenem da je u Media Player Classic-u sve ok...

Misha je napisao(la):
Zna li neko u chemu je tu problem? Samo da napomenem da je u Media Player Classic-u sve ok...
Poznat mi je problem. Može da se reši ako u ffdshow audio podešavanjima (eto, sad ispade da preporučujem ono što ne valja :d ali vrlo je moguće da već koristiš ffdshow) uključiš "normalize" i staviš vrednost na, recimo, 500%.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno