Šta je novo?

Bsplayer i Win 7

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Radi kome bsplayer normalno na win 7, ja sam sad instalirao i najnoviji 2.56 i opet je sve nekak mutno.Pogotovo je mutan OSD.

hm...pre ce biti da je problem sa kodecima ili do nekog podesavanja nego kompatibilnost sa Win7...i da li si instalirao orginalne drajvere za grafiku za Win 7 ?

Poslednja izmena:
Nije do kodeca, vec je to standardan problem kod BSplayera sa titlovima i OSD jos od Viste kada se koristi Enhanced Video Rendering (sto je po defaultu).
Promeni renderer na Options>Preferences>Video>Video Rendering>Rendering Mode i stavi da bude "Internal renderer DirectDraw surface". Ovim ces dobiti ostrinu kao i na XP ali hoce po nekad da zablokira program.

Ima li neki specijalan razlog da se patis i dalje sa BSplayer-om pored toliko boljih playera?

Nije u temi, ali meni recimo nece KMP da radi na Win u 7. Prešao sam na njegovog mlađeg brata Pot Plauer.

Baš me zanima zašto ?

Nije u temi, ali meni recimo nece KMP da radi na Win u 7. Prešao sam na njegovog mlađeg brata Pot Plauer.

Baš me zanima zašto ?

ne radi uopste ili radi lose? moj problem sa kmp je sto je u ful screen slika uzasna. kao u paintu da sam zumirao sliku. nema glatkih linija. sve je u kvadratima po 1mm. pokusavao sam da nesto promenm, ali nista. u xp je sa istim podesavanjima radio kako treba

inace bs mi radi odlicno. ne vidim nikakvu razliku izmedju xp i win7.

nece uopšte da radi

Nije do kodeca, vec je to standardan problem kod BSplayera sa titlovima i OSD jos od Viste kada se koristi Enhanced Video Rendering (sto je po defaultu).
Promeni renderer na Options>Preferences>Video>Video Rendering>Rendering Mode i stavi da bude "Internal renderer DirectDraw surface". Ovim ces dobiti ostrinu kao i na XP ali hoce po nekad da zablokira program.

Promenio sam renderer i onda radi kako treba, jedino onda ne rade kontrole boja, svjetlosti i kontrasta ali to se da regulirati iz nVidia control panela.

Ima li neki specijalan razlog da se patis i dalje sa BSplayer-om pored toliko boljih playera?

Pa nemam neki poseban razlog, osim što ga koristm več 5-6 godina pa samo iz navike sam na tom playeru.
Sad isprobavam Gomplayer, možda ostanem na njemu.

Ja sam dugo godina koristio BS player i bio sam zadovoljan.

Glavni problem mi je bio zabadanje istog, svaki put kada ga iskljucim posle gledanja videa.

Na kraju sam presao na KMPlayer i veoma sam zadovoljan.

Win7 32bita

zadnja verzija je 2.9.4.1437

Fix Error message Flash ActiveX not installed

zbog kojeg nije hteo ni da se pokrene...pokusaj pa javi

a jel ima neko resenje za los zoom km player u win 7?

kako los zoom?
daj ti screens. pa da vidimo kako to izgleda

Sve je to ok , ali ja za mene licno ne vidim potrebu za upotrebom externih plejera, WMP + vobsub i sve ko po loju....vec godinu dana nemam ni jedan poseban plejer na kompu. WMP radi super sa bibliotekama u W7 i sve je lepo , pregledno, dostupno i koimpatibilno i stvarno ne vidim svrhu trazenja neceg drugog...osim sto je nekom tesko da promeni navike ...i plejere...

Verovatno si u pravu u vezi navika, ali meni KMP stvarno predstavlja mnogo bolji izbor od WMP. Da napomenem da KMP ima integrisane kodeke i "na kilo podešavanja" koja svako veoma lako može prilagoditi sebi. Danas kada dođem kući baš ću da probam novi KMP. Da podsetim - stari nije hteo ni da se pokrene na Win 7 64, pa sam prešao na Pot Plejer.

Problem sa video plejerom u sedmici imam i ja. KM Player mi ili ne radi (ActiveX greska) ili, ako to sredim, s vremena na vreme zapuca, a u medjuvremenu je slika katastrofalno pikselizovana.
BS Player ne volim odavno, a poceo sam da koristim GOM Player, samo sto on ne moze da se meri sa KM P-om.
Na kraju, zavrsio sam na WMP (samo pustis film i uzivas), ali nema preciznog podesavanja kao u KM plejeru. WMP Classic je OK, ali bih najvise voleo da se vrati KM PLayer...

Problem sa video plejerom u sedmici imam i ja. KM Player mi ili ne radi (ActiveX greska) ili, ako to sredim, s vremena na vreme zapuca, a u medjuvremenu je slika katastrofalno pikselizovana.
BS Player ne volim odavno, a poceo sam da koristim GOM Player, samo sto on ne moze da se meri sa KM P-om.
Na kraju, zavrsio sam na WMP (samo pustis film i uzivas), ali nema preciznog podesavanja kao u KM plejeru. WMP Classic je OK, ali bih najvise voleo da se vrati KM PLayer...

Probaj Pot Player, mlađi brat KMP - radi ga isti autor. KMP više neće da se razvija. Na sedmici radi solidno, više opcija - mnogo je sličan KMP. U svakom slučaju po meni bolji izvbor od WMP, GOM ili WMP Classic.

Probaj Pot Player, mlađi brat KMP - radi ga isti autor. KMP više neće da se razvija. Na sedmici radi solidno, više opcija - mnogo je sličan KMP. U svakom slučaju po meni bolji izvbor od WMP, GOM ili WMP Classic.
Da li će se KMP i dalje razvijati - nije baš jasno! Pandora (vlasnik) tvrdi da hoće, mada ja nisam siguran u to.

Ne znam na šta se odnosi ono "više opcija". KMP ipak ima više opcija od Pot-a (mada, pitanje je d ali je više opcija pozitivna ili negativna stvar ;) ). Inače, kod mene, KMP radi odlično na W7 32bit.

I nije WMP Classic, nego MP Classic (ili uobičajeno MPC) ;)

znaci pogledas prethodnu stranu gde sam napisao da skines zadnji 2.9.4.1437
Tako je - ili staviti navedenu verziju ili instalirati Flash za IE (ja sam uradio oba ;) )

Poslednja izmena:

Word.

Koristio sam BS u samom početku, kada su krenuli da ga unapređuju i budže, napravili su od njega jedno veliko đubre.

Ma, kazem lepo, pri instalaciji mi ne radi kako treba, pa kad sve lepo sredim, opet dobijem pikselizovanu sliku. Nema vajde od KM Playera..
Znaci, nije mi toliko problem ActiveX, kao ta pikselizovana slika. Verovatno se i to moze lepo namestiti, ali nemam volje da gubim vreme na obican player.
Probacu Pot Player, hvala na savetu. ;)

Pot nije kao KMP ali meni odgovara. Završava posao. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem. Ipak KMP koristim godinama. Kada dođem kući probaću verziju KMP 2.9.4.1437

Najviše bih voleo da mi proradi KMP.

Ma, kazem lepo, pri instalaciji mi ne radi kako treba, pa kad sve lepo sredim, opet dobijem pikselizovanu sliku. Nema vajde od KM Playera..
Znaci, nije mi toliko problem ActiveX, kao ta pikselizovana slika. Verovatno se i to moze lepo namestiti, ali nemam volje da gubim vreme na obican player.
Probacu Pot Player, hvala na savetu. ;)

ako ces nesto da naucis moras i malo vremena potrositi, a koristice ti nebrojeno puta
daj ti nama screenshot da vidimo tu pikselizovanu sliku

Mislim da sam KMP instalirao od nule jedno 30x na 5 različitih konfiguracija i nikad nisam imao taj problem pikselizacije... Definitivno si čačkao nešto prilikom instalacije :)

On topic, BSPlayer SUX!

evo te cuvene pikselizacije. znam da ruzno zvuci ali drago mi je da nisam jedini :p

otvorite sliku u originalnoj velicini da bolje vidite

Prilozi

• kmp fullscreen.jpg
    kmp fullscreen.jpg
    135.2 KB · Pregleda: 79
  • kmp original size.jpg
    kmp original size.jpg
    94.7 KB · Pregleda: 60
  • mpc fullscreen.jpg
    mpc fullscreen.jpg
    122 KB · Pregleda: 57
  • mpc original size.jpg
    mpc original size.jpg
    89.4 KB · Pregleda: 65
Bas to, subtractor.. ;)
Nisam nista cackao.. Ko zna, mozda je i do verzije OS-a.. :)
Nebitno. ;)

Da pitam jer imam slican problem sa BS player-om.Imam Win 7 64 bita.
Uporedo sam pustio isti film na WMP i na PS player-u,kvalitet bar za 2 klase
bolji na WMP(lap je sa fulHD rezolucijom).
Ranije sam na XP koristio KMP i BSPlayer.E sad posto mi trenutno WMP na
ovom sistemu daje bolju sliku koristio bi njega ali imam problem,ne znam na njemu da ubacim subtitl?
I jos jedno pitanje kada sam na Win 7 instalirao BS Player odmah je trazio da povuce i instalira neke kodekekoji mu trebaju,moje pitanje je,da li je time mogao da poremeti nesto u osnovnim setovanjima Win ili WMP?
Hvala.

Nazad
Vrh Dno