Šta je novo?

BSPlayer i spyware ?

vidakm je napisao(la):
Upravo tako. A i cemu, izmedju ostalog, sluzi firewall... :)
U ovom slučaju, služi tome da onemogući BS Player da radi. Upravo čitam na njihovom forumu da BS Player odbija da radi ako adware dodatak nije povezan na Internet. Drugim rečima, BS Player više nije moguće koristiti ako komp nije na Internetu, niti u slučaju ako je adware blokiran firewallom.

Reč je o najnovijoj verziji, za starije ovo izgleda na važi.

Poslednja izmena:
Je l' moze MPC da se nekako namesti da na seeku prikazuje neki OSD trajanje/ostatak, kao BSP? Ako ne on, onda neki drugi program?

ViPlay simpaticno izgleda, ali mi nesto nestabilan. Ni jedan film nisam uspeo da odgledam do kraja...

Trbonja je napisao(la):
ViPlay simpaticno izgleda, ali mi nesto nestabilan. Ni jedan film nisam uspeo da odgledam do kraja...

Nije to do playera, meni nikad nije pukao.
Treba instalirati ViPlay ver. bez kodeka.

dishapaun je napisao(la):
Jel moguce u MPC-u ubrzavati i usporavati titlove kao u BS-u?
To je za sada jedina osobina koja mi nedostaje ili ne znam gde se nalazi u MPC-u.
Ne, ali ako koristis ffdshow onda je problem resen. Ovo je i mene malo nerviralo, ali nisam gledao puno filmova sa zeznutim titlom

I_L_I_J_A je napisao(la):
Velika preporuka za Crystal ali verziju 1.85 ne noviju
zaista je odlican i ima super OSD menije za laku kontrolu izgleda slike, zvuka...

Meni se ne svidja bas crystal. Moja top lista ide nekako na ovaj nacin:
MPC
BS
MV2
ViPlay
ZoomPlyer
Crystal
Microdvd
Radlight

Za prva 4 sam siguran, ovo ostalo je isti shit, mada treba baciti paznju na zoom player koji je mozda i prenatrpan podesavanjima.
Poz :wave:

Poslednja izmena:
Bokaco je napisao(la):
Ne, ali ako koristis ffdshow onda je problem resen. Ovo je i mene malo nerviralo, ali nisam gledao puno filmova sa zeznutim titlom
Jel mozes da mi detaljnije objasnis kako da resim problem?

Sad pogledah, ja sam jos na 1.32
Jel ima bilo sta novo u tim novim verzijama sem spywarea?

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
moze malo razjasnjenje...
Kad u BSP-u pritisnes levo ili desno da premotas film, u gornjem levom cosku (ili gde podesis) izadje OSD (kome podesavas velicinu i ostalo) tipa 00:43:27/1:45:12, proteklo vreme/ukupno trajanje. Je l' moze to da se namesti u MPC-u, ili u nekom drugom programu?

Pa otprilike to trazim, ali mi ne odgovara iz dva razloga: 1) kada iz kreveta gledam film, ne mogu da stavim kursor skroz dole 2) i kada bih to uspeo, presitno je i ne vidim nista :)

dishapaun je napisao(la):
Jel mozes da mi detaljnije objasnis kako da resim problem?
Pa pustis titlove u ffdshow-u a, u njegovim opcijama imas subtitle delay, i uneses vrednosti (u plusu i minusu), i tako sihronizujes titl sa filmom. Peace of cake. :)
Pozdrav

jaksa je napisao(la):
Autor ViPlay-a ne misli da nije do player-a. Razmenio sam s njim nekoliko mailova i kaže da će čim stigne ispitati gde je problem.

Sasvim sigurno on zna bolje nego svi mi :D

Interesantno da je meni viplay sasvim stabilan, oduvek.

Bokaco je napisao(la):
Pa pustis titlove u ffdshow-u a, u njegovim opcijama imas subtitle delay, i uneses vrednosti (u plusu i minusu), i tako sihronizujes titl sa filmom. Peace of cake. :)
Pozdrav
Ovo je samo delimicno resenje. Vrlo cesto mi se desava da titlovi malo zure, onda malo kasne i sve tako u krug. U takvoj situaciji je zgodno kad se sa samo dva dugmeta moze ubrzati ili usporiti titl. Jel ima jos neki player koji ima ovu mogucnost?

Kad su mi titl i film nesinhronizovani, ja pustim film iz Subtitle Tool-a i u letu ga
popravljam, da mi posle kada ga arhiviram ne ostanu tako poremeceni.

ZoNi je napisao(la):
Inace, od kada sam pazario Xoro, nisam ni jedan film gledao na kompu ;) )

Isti slučaj kod mene, otkako imam LG DV-8631V...

Gledanje filmova na TV-u je zakon, pogotovo ako imaš i 5.1 zvučnike... Ja sam ga prikopčao na Samsung mini liniju i zvuk je prva liga. Ne pada mi više na pamet da gledam filmove na kompu. Samo u slučaju velike nužde...

@ dishapaun
E, stvarno ne secam se koji pored bs jos to mogu da urade, imas spisak gore po meni najboljih plejera pa vidi. A u ostalom, ffdshow ima key konfig sa podrzanom opcijom za title delay, tako da sad stvarno mislim da nema vise problema :)

@Zoni, SasaNS
Ili standalone player, ili tv out, nikad vise na monitoru!!!

jaksa je napisao(la):

To sam i uradio, kad sam video da puca, dodao sam jos i kodeke, misleci da je do njih. Prilicno sam skeptican kad stavljam kodeke, znam da mogu da mi naprave pichvajz, ako ne pazim...

MV2 player, kako da mi se titlovi pojave na TV. Kod BSplayer mi je bilo lako da štikliram opciju prikaži titlove na overlay ali ovde ne mogu da se snadjem. I ako neko može da mi kaže gde da skinem poslednji BSplayer bez ovog čuda koji adware obriše svaki put. Ili neki drugi player gde bi se videli titlovi na TV.

za Q7Q7:
U opcijama MV2 playera nisam nista dirao. U opcijama za Display Properties sam isao u Settings tab, Advanced dugme, GeForce tab (ako je nVidia graficka), nView Display Settings (druga stavka po redu u onom panelu koji iskace sa leve strane), pa u stavki nView Display Mode izaberi Clone u padajucem meniju i onda kao Primary display izaberi monitor, a Secondary TV. Da bi uopste video ovih par poslednjih stavki moras imati vec prikljucen TV u rezimu za gledanje spoljnjeg izvora signala (kod mene s-video ulaz). Nisam siguran, ali mislim da sam menjao i default vrednosti u jos nekim stavkama pomenutog panela; posto ne znam koje, a ticu se pojma "overlay", navescu ti da mi je izabrano pod stavkom Video Overlay Settings > Zoom Control u padajucem meniju "Video Overlay", a u stavci ispod (Full Screen Video) isti Zoom Control kao gore, a Full screen device je Primary display.
Ako ovako namestis, onda MORAS imati na TV-u subtitle, s tim sto ga neces imati na monitoru. Takodje, sam prikaz playera moci ces videti samo na TV-u. Ako ne uspes, probaj namestiti da ti Primary display bude TV, a Secondary monitor.
Nisam se mnogo igrao svim opcijama, ali ako neko zna kako da namesti da se subtitlovi vide na OBA uredjaja moze da nas uputi, mada meni nije toliko ni bitno.

Koristite ffdshow, i radice na 6 uredjaja ako treba.

Nazad
Vrh Dno