Šta je novo?

BSPlayer i spyware ?

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Da li nova verzija BSPlayera ima spyware kao sto se prica na njihovom forumu ?

Da, zato sam ja prešao na Media Player Classic.

Da i to jasno i stavljaju do znanja. Pređi na pro verziju i rešio si problem.

Interesantno je da BSplayer 1.39.829 radi i kad se ukloni spyware, ali su se u verzijama 1.4x dosetili i program provereva da li je SaveU proces aktivan.

Pro verzija nije nikakvo rešenje nego bloatware. BSPlayer treba jednostavno bojkotovati, kao što misli i ogromna većina ljudi na njihovom forumu.

Da, ViPlay je mnogo dobar. Jedini problem koji ja imam sa njim je fast forward sa strelicama, ume da se ukuca, podigne procesor na 100% i onda treba vremena da se digne task manager ne bi li ga ubio. Ali ga "trpim" zbog ostalih karakteristika.

Poz,
Igor

Koja je poslednja verzija BSPlayera bez tog SaveU-a?

Ne znam sto ste toliko opcinjeni BSPlayerom? MP Classic i MV2Player su, po mom misljenju, jednako dobri plejeri.

hm, a ja instalirao zadnju verziju.
imam neke stare. kada se uninstall bs jel se skine i taj spyware
bezveze, mislim ne planiram da menjam player, jer sam se navikao na njega, godinama ga koristim.
edit, mozda sam ga i izbegao. pogledacu kuci

Over the last five years, the development team of BSplayer has been fully committed to strengthening our position as the market leader. To maintain this competitive advantage, the BSplayer team has continued to adhere to the highest levels of product innovation. In order to support this level of enhancement and to offer FREE distribution of BSplayer, management has made one more important change: BSplayer Version 1.38 will now be bundled with WhenU Save ad- support . If you would prefer not to use the ad- support ed version of BSplayer, you may upgrade to a paid subscription of BSplayer Pro which will not have WhenU Save.\

ma kapiram da i ti spyware soft te vrste u sustini nista znacajno ne remete sistem, da je vise nas trip. no nema veze.
realno me boli sedalni deo sta i kako salje, ukoliko ne igrozava internet konekciju (tj. konstatno salje).

Poslednja izmena:
ima-li-koga-tu je napisao(la):
...

ma kapiram da i ti spyware soft te vrste u sustini nista znacajno ne remete sistem, da je vise nas trip. no nema veze.
realno me boli sedalni deo sta i kako salje, ukoliko ne igrozava internet konekciju (tj. konstatno salje).

Upravo tako. A i cemu, izmedju ostalog, sluzi firewall... :)

ima-li-koga-tu je napisao(la):
hm, a ja instalirao zadnju verziju.
imam neke stare. kada se uninstall bs jel se skine i taj spyware
Kažu da skine. Posle deinstalacije meni ni AdAware ni Spybot S&D nisu prijavili ništa. Ali, neki od security mehanizama na mom kompu (na znam ni koji, nije AV) uopšte nije dozvolio da se taj adware startuje prilikom instalacije, tako da ne znam šta bi bilo da je drukčije. Ja sam adware folder obrisao prostim delete, jer ništa u njemu nije bilo startovano.

Treba reći da u verziji 1.39 i 1.41 nije isti adware. Nemam pojma u čemu je razlika, ali sasvim su različiti fajlovi, čak im se i imena razlikuju.

Ja, u principu, ovakve stvari ne držim na kompu. Ko hoće da ostane uz BS Player treba da instalira ili verziju 1.39 ili da se navikne na adware. Naime, poslednja "čista" verzija (1.37) ima veoma mnogo bagova (nisu svi ni pobrojani u changelog-u) i više je nego poželjan upgrade.

Generalno, mislim da BS Player nije naročito dobar program, setovanja su konfuzna, on je bagovit i svaka nova verzija ima hrpu novih bagova. Ja sam navikao na njega i volim neke njegove karakteristike (npr. ako u folderu imate filmove movie_cd1 i movie_cd2 on će automatski po završetku jednog fajla startovati drugi i učitati odgovarajuće titlove) ali nikad nisam mislio da je to zaista dobar program.

Ono što me baš nervira je ponašanje titlova, ako su postavljeni na auto onda će titl koji ima samo jedan red biti prikazan ovako:

1. red: TITL
2. red: <prazno>

Ali ako pomerite ma kako titl onda će se prikazivati ovako:

1. red: <prazno>
2. red: TITL

To je suprotno od našeg iskustva sa titlovima na TV, DVD itd. i veoma smeta. Što je najgore, nekad se ni kad se vrati ponovo na auto ne normalizuje nego nastavi tako da ispisuje titlove sve dok ne obrišete konfiguracioni fajl.

vipi je napisao(la):
Koja je poslednja verzija BSPlayera bez tog SaveU-a?
1.37 build 826 (bsplayer137.826)

Googlaj, ja sam našao direktan download na nekoliko mesta.

Poslednja izmena:
kUdtiHaEX je napisao(la):
Ne znam sto ste toliko opcinjeni BSPlayerom? MP Classic i MV2Player su, po mom misljenju, jednako dobri plejeri.

Možda sam konzervativan (verovatno godina proizvodnje), koristim mv2 player od kad je RadLight izašao iz mode (pojavio se mv2). Naravno probao sam i BS player i nije mi jasno zašto ste se zalepili za njega. Šta to BSP, MPC imaju bolje od mv2?

Ko zna zna, ko ne zna njemu 2. :)
Bez zezancije, procesljaj malo po forumu, ili testiraj malo podrobnije sve popularne plejere pa ce se samo kazti. Nije bitno da li plejer ima 1000 manje bitnih opcija, bolje da ima manje, ali da su bitne. Npr Bs naspram MPC-a.

I, da koliko znam, zadnji mv2 koji sam probao nije podrzavao vmr rendering.

Poslednja izmena:
bosiljkov je napisao(la):
Da i to jasno i stavljaju do znanja. Pređi na pro verziju i rešio si problem.

Ili koristi staru verziju... :)
Znas kako kazu: Ako radi, ne menjaj.

Poz

Bokaco je napisao(la):
Ko zna zna, ko ne zna njemu 2. :)
Bez zezancije, procesljaj malo po forumu, ili testiraj malo podrobnije sve popularne plejere pa ce se samo kazti. Nije bitno da li plejer ima 1000 manje bitnih opcija, bolje da ima manje, ali da su bitne. Npr Bs naspram MPC-a.

I, da koliko znam, zadnji mv2 koji sam probao nije podrzavao vmr rendering.

Zadovoljiću se sa dvojkom kad su filmovi u pitanju, bez šale to mi i nije omiljena zabava (za razliku od muzike), kad je BS u pitanju nisam primetio neke zgodne opcije koje mv2 ima (scroll zoom, brightness, contrast). Doduše zadnja verzija BS-a koju sam probao je baš matora. Do vmr renderinga nisam stigao :)

Uzgred, ako neko ima višak vremena nek' svrati do BS Player foruma i malo se zabavi raspravama vezanim za adware. Ja sam u početku čitao ono što pišu BSPeter i Tizio (moderatori) ali sam kasnije počeo da čitam samo ono što pišu njihovi oponenti, jer ova dvojica zvuče kao potpuno zaluđeni članovi neke sekte. Ja onako ne bih lupetao ni za pare, zaista ne znam šta je njihov motiv ako zaista besplatno rade to što rade.

jaksa je napisao(la):
Probajte molim vas:
http://www.urusoft.net/downloads.php?lang=1
Urusoft ViPlay 2.09

Koristim ga godinama.
Isprobao. Program je više nego upotrebljiv, ali ima nekoliko stvari koje su loše:

1) Ono najgore, program neverovatno često pada kad se radi sa plejlistama. Izgleda da se to ne dešava kad se stavi u 2k compatibility mode, ali još nisam siguran da to rešava problem.

2) Ne ume da nastavi filmove na 2 CD-a onako kako to radi BS Player (neko je na njihovom forumu predložio da se to uvede) pa mora da se pravi plejlista za takve filmove.

3) Kad se napravi plejlista prelazak sa jednog fajla na drugi je grozan. Ekran se prvo sasvim ugasi (tj. vidi se desktop, programi ili šta je već podignuto), pa se malo sačeka dok učita, pa onda krene (ako se ne pojavi exception u ntdll.dll).

Da nije pobrojanog (a sve je, na neki način, vezano za automatsku reprodukciju filmova podeljenih na više fajlova) program bi bio bezmalo savršen.

Poslednja izmena:
wiz011 je napisao(la):
... BS Player ... volim neke njegove karakteristike (npr. ako u folderu imate filmove movie_cd1 i movie_cd2 on će automatski po završetku jednog fajla startovati drugi i učitati odgovarajuće titlove)
u principu, i MPC to moze (ubacis oba filma u plejlistu, a ako su titlovi istog imena i oni ce se lepo ucitati)

ZoNi je napisao(la):
u principu, i MPC to moze (ubacis oba filma u plejlistu, a ako su titlovi istog imena i oni ce se lepo ucitati)
Ja u MPC ne uspevam ni da učitam titlove... (znam, znam, izabrani su oni formati sa zvezdicama, nije do toga...)

@wiz011

ne koristim playliste nikad, tako da meni jeste savrsen za ono sta mi treba :)

jaksa je napisao(la):
ne koristim playliste nikad, tako da meni jeste savrsen za ono sta mi treba :)
Eh...

Mislim da sam otkrio zašto se to dešava (ali nisam 100% siguran). Ako svi delovi filma nisu već reprodukovani, a pritom je čekirana opcija da zapamti setovanja za svaki film pojedinačno, on izgleda traži u tom fajlu podatak za film iz plejliste i ako ga ne nađe - sruši se.

A plejliste ne bi ni meni trebale da nije filmova iz dva dela.

Covek se verovatno navikao na BSplayer i hoce to. Lepo, ostani na toj verziji bez spyware-a i nece biti problema.

Probaj MV2 Player

Meni bolji ne treba...

Poslednja izmena:
Mozes da probas i Crystal player...ne koristi directx biblioteke za reprodukciju sto znaci da je brz i ne preterano hardverski zahtevan

http://www.crystalplayer.com/

jaksa je napisao(la):
Probajte molim vas:
http://www.urusoft.net/downloads.php?lang=1
Urusoft ViPlay 2.09

Koristim ga godinama.

Amin, evo ovde još jedan srećan korisnik.
Otkako sam ga otkrio na svom Celerončetu od 400MHz, kao jedinog koji pušta sve bez problema, ne menjam ga evo 6 godinica. Samo piči, nikad problem. :whip:

A valjda svi ovde znaju šta Spybot S&D izvuče iz BSPlejerove polise. A ako ima neko ko ne zna, recimo samo da je mnogo crno ... :mad:

Zašta se ja uvatim... :bottle:

Prvo mi je bio microDVD, pa sam onda jedva prešao na BSplayer i sad opet traži zamenu. Mada kako neko reče, dok radi ne menjaj. Tako da cu još uvek ostati na staroj verziji.

zaghy je napisao(la):
A valjda svi ovde znaju šta Spybot S&D izvuče iz BSPlejerove polise. A ako ima neko ko ne zna, recimo samo da je mnogo crno ... :mad:
Moracu da te razocaram, recimo, ja ne znam!
Sta to izvuce?

Skeniram redovno sa Ad Aware i S&D i nista mi ne nalazi.
Cudno zar ne? Verzija 139.829, a nista i za prethodnu 136.825

Poslednja izmena:
dr.Tiristor je napisao(la):
Moracu da te razocaram, recimo, ja ne znam!
Sta to izvuce?
Ne znam ni ja šta izvuče... Ajd nek' neko da tačan info šta S&D kaže.

dr.Tiristor je napisao(la):
Skeniram redovno sa Ad Aware i S&D i nista mi ne nalazi.
Cudno zar ne? Verzija 139.829, a nista i za prethodnu 136.825
Za 136.825 i ne može ništa da ti kaže, jer je ta verzija bila čista. Što se tiče verzije 139.829 ako si je dobio uz K-Lite codecs pack - onda je i ta verzija 100% čista. Postoje i druge neoficijelne distribucije ove verzije koje su takođe 100% čiste. Znači, bitno je odakle ti ta verzija koju si instalirao.

Kao što rekoh, počev sa verzijama 1.4x BS Player odbija da radi ako adware nije instaliran i aktivan.

Poslednja izmena:
Jel moguce u MPC-u ubrzavati i usporavati titlove kao u BS-u?
To je za sada jedina osobina koja mi nedostaje ili ne znam gde se nalazi u MPC-u.

Nazad
Vrh Dno