Šta je novo?

Bsod?

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Kada igram GTA San Andreas odjednom mi izbaci BSOD. Ja tipujem na drivere za graficku koji su 77.72. A evo sta pise:

DRIVER_IRGL_NOT_LESS_OR_EQUAL

ovde ide ono sto obicno pise u BSOD-u :D

tehnical information:
*** stop: 0x000000D1 (0xfffffadfe4dc9cb0, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xfffffadfe2fabf30)

*** nvmcp64.sys -address fffffadfe2fabf30 base at fffffadfe2f3c00, datestamp 41420958

BEGINNING DUMP OF PHYSICAL MEMORY
.
.
.
complete

Mislim da memorija nije u pitanju posto sam je testirao uz pomoc Goldmemory i Memtest86 i nije nista pronadjeno. Prvi put je nasao kada je bila overclock-ovana masina, a drugi put na default vrednostima nije nasao ni jednu gresku. Takodje sam probao GTA i kada je masina na default-u i opet izbacuje.
E da kada se javi taj BSOD, posle restarta hardovi kao da se ponovo pale, jel to normalna pojava?

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Problem je izgleda sa drajverima za zvucnu karticu (nvmcp64.sys). Probaj da skines za nvidiinog sajta poslednje drajvere. To bi trebalo da ti resi problem.

Poslednja izmena:
Jel mislis samo driver-e za zvucnu ili cele nForce driver-e?

Probao sam sa tim driver-ima i nece uopste da se instaliraju tj. kao nije za moju zvucnu. A sada sam skinuo i nForce 6.25 pa cu da vidim da li radi.

Probano sa 6.25 sa sajta nvidije i opet nista. :S: :wall:

Ma, instalirala se zvucna sa nForce driver-ima, sto znaci da jeste nVidia. ;)

Jeste to je moja ploca, ali do sada sam uvek bez razmisljanja instalirao nForce driver-e i sam je lepo detektovao zvucnu. Sada cu da probam sa ovim sto si ti predlozi pa cu videti.

Stavio sam drivere za zvucnu iz nForce 4.34 i sada ne prijavljuje isti BSOD, ali se nekada desi da izbaci ali nema ni jedan dll niti system-ski fajl naznacen.

Spusti malo klok za FSB i CPU za koji MHz. Nije isto testirati memoriju na "suvo" i u 3D rezimu kada se CPU i VGA mnogo vise greju i disipiraju vise toplote, pa je i kuciste zagrejanije. Nije to do drajvera, vec do preklokovanog sistema. Probaj na 300MHz magistrali i siguran sam da ce nestati BSOD.
Pozdrav.

Ma ja trenutno drzim na 250x10 sinhrono.

Identičan slučaj. Ploča je GA-K8NS Pro, sa Realtek ALC850 cipom. Nakon par minuta igranja GTA plavi ekran, meni je prijavljivao problem sa fajlom "nvmcp.sys" za koji sam ustanovio da je iz nvidia audio drajvera (koristio sam audio driver iz nForce 5.10). Iz Add/Remove sam uninstall-irao nvidia audio driver i instalirao realtek-ov driver s gygabyte-ovog sajta i sve radi "ko Bog". Cak i bagovanje u nekim drugim igrama na koje sam vec navikao je nestalo.
mozda tripujem, al' i zvuk na kompu je generalno bolji...

Gidra85 je napisao(la):
Ma ja trenutno drzim na 250x10 sinhrono.

Bez obzira, spusti takt i videces da ti se to nece vise desavati. Do takvih ekrana dolazi kada se desi greka u obradi podataka od strane CPUa ili greska u radu memorije (generalno pregrejana ili preklokovana masina).

Znaci masina polako popusta sa OC-om? Ja sam ranije drzao i na vishim frekfencijama.

Gidra85 je napisao(la):
Znaci masina polako popusta sa OC-om? Ja sam ranije drzao i na vishim frekfencijama.

Pa nije bilo vruce toplo leto, a moze da bude i do paste ako je losijeg kvaliteta pa se stvrdne i sl.

Pa pasta je kao sto se vidi iz potpisa Arctic Silver 5. A taj problem sa BSOD u GTA SA je koliko-toliko normalan, zbog zvucne i driver-a za nju. Ali sada kada sam promenio driver-e za zvucnu, sada se pojavljuje BSOD, ali bez i jednog naznacenog fajla (kao sto sam u nekom od ranijih post-ova spomenuo) (samo izbaci klasican tekst za BSOD i posle onog ***stop pise niz adresa u heksadecimalnom zapisu). Da li te adrese mogu da pomognu u resavanju problema? Jedino mi je cudno to sto kada se pojavi BSOD hdd skljocne i kao da se ugasi, tako da pri restartu se cuje spin-up i kao da sam tek tada upalio komp (ceka da detektuje hdd). Pa zato sumnjam da nije mozda i zbog hdd-a da gubi integritet (stabilnost) ceo system. Jel to moguce? :trust:

Poslednja izmena:
Ok, cim bude ponovo izbacio saljem. Mada do sada (od kada je poceo da izbacuje BSOD) drzao sam memoriju na 2.5/3/3/7, a sada sam stavio 2.5/3/3/8, kao nekada sto sam drzao, pa cu da vidim da li ce i dalje da puca.

Ji 4Tze je napisao(la):
to sto hdd cakne i ugasi se, to je normalno za BSOD ;)

Ok, barem da znam da nije do hdd-a.

Nazad
Vrh Dno