Šta je novo?

BSOD Win7 help

skituljko

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2007
Poena
319
Na starijoj masini sam nedavno (pre jedno tri meseca) instalirao Win7 i sve je sjajno radilo, da bih pre neki dan u toku rada poceo da dobijam Bsod nakon cega sam morao restartovati racunar. Desavalo se jednom-dva puta dnevno onako na prepad. Medjutim poslednja dva dana uopste ne mogu da podignem sistem jer se tokom boota redovno pojavi isti, nakon cega mora reset i tako endless circles. Potom sam ulazio u Bios par puta da pogledam je li sve kako teba da bude i sve se odvijalo kao da je zamrznut, slow motion; recimo setam se gore dole kroz meni a on spusta i podize marker za zadrskom od tri sekunde, a ne instantno kako i treba, da bi se kasnije vratilo u normalu...
Kasnije, u par navrata, racunar nije hteo uopste ni da mi se upali, zapravo upali se, ali monitor ne dobija signal, vec blinka kao da nema grafike. Potom sam sve razmontirao i ponovo sastavio, resetovao Bios, promenio bateriju i evo sada se podize ali i dalje ne dolazi do sistema zahvaljujuci plavom ekranu.
Sumnjam da je hardware poceo da otkazuje, a evo postujem i doticni Bsod, pa bih bio zahvalan ukoliko neko ima ideju sta se tu desava. U pitanju je Asus K8N4-SE, s754, Sempron 3000+, 1 gb PQI DDR, Cooler Master 380w...
BSOD.jpg

Uf, evo, posle dosta drdanja po sistemu ustanovih da je izgleda da je jedan DDR modul od 256mb vrisnuo... Bez njega je sve normalno...

Ipak nije, problem se ponavlja... Ali sada ne tokom dianja sistema vec tokom rada (bez tog modula od 256)... 🙁

Izvadi taj modul, produvaj slot, pa ga vrati nazad. Ako opet baca BSoD, probaj sa drugom memarom.

Meni je istu gresku izbacivao upravo zbog lose memorije u toku podizanja (instalacije) win-a.

Bacio sam taj modul.. Promenio mesta ostalima i sad sve sljaka kako treba! 🙂

Nazad
Vrh Dno