Šta je novo?

BSOD, vertikalne linije, nece da se upali

Bane-

Cenjen
Učlanjen(a)
01.01.2011
Poena
159
E, ovako:
1. U poslednje vreme desava mi se da iz hibernacije kada pokrenem misa, ceo monitor pokriju vertikalne sarene linije, i moram da ga resetujem. Ne igram igrice u poslednje vreme, pa ne mogu da budem siguran da je grafika.
Pre 6+ meseci sam proveravao testiranjem grafike (onaj djevrek zaboravio sam kako se zove :d ) i sve je bilo OK od temperature , nije pucao test, tada sam testirao i CPU, koji je izdrzao nekoliko sati, bez prekida.
(Pre 3 god. sam ga bez problema otkljucao , i drzim ga na 1.3V od tada).
Desavalo mi se kada sam igrao GTA4, da mi zakuca slika i onda BSOD i restart.
2. Sad posto ne igram, desava mi se da zakuca komp prilikom gledanja filma ili bilo cega sto ne opterecuje ni memoriju, ni CPU, da se iznenada zaplavi ekran BSOD, i posle toga nece da se upali.
Cuju se samo kuleri, i vergla, monitor mrtav samo lampica da je u pripravnosti svetli.
Na ekranu se nista ne dogadja, za nekih ~30 min sam uspeo da ga upalim, jer sam prekidac za napajanje "resetovao".
Ne znam stvarno sta bi to moglo da bude, evo sad se upalio sve je ok. Iskljucio sam 4. jezgro, ne znam da li moze da bude do njega. Napajanje mi je OK, ne bi trebalo da je do njega. Ne znam da li moze da bude maticna, graficka...
Konfiguracija je ova iz " Moje masine".
Sta da radim? :crash:
Hvala

Prilozi

• linije.jpg
    linije.jpg
    501.8 KB · Pregleda: 726
Graficka memorija ti se greje,proveri temprature,skini program Furmark pa optereti kartu pa vidi http://www.majorgeeks.com/files/details/furmark.html
Skala temperature mora da ide u koliko toliko pravilnom luku bez naglog skakanja.
verovatno moras da menjas pastu i termalne trake.
ocisti karticu od prasine mozda je samo to uzrok.
Pogledaj i brzinu venta

Poslednja izmena:
Ja sam do sada ovakvih problema rešio na stotine i ni jednom nije VRAM bio problem već je uvek bio GPU. Postoje vodovi od GPU do VRAM. E pa kuglica ispod GPU pukne, a nikad ispod VRAM čipa.

Ja sam do sada ovakvih problema rešio na stotine i ni jednom nije VRAM bio problem već je uvek bio GPU. Postoje vodovi od GPU do VRAM. E pa kuglica ispod GPU pukne, a nikad ispod VRAM čipa.
A ti si taj,e vidis vecina tih Reflow kartica je stgla do mene da se ja zlopatim sa njima.
Pa evo ispeci i ovu (po simptomima moguce da je neka tvoja poznanica)

Poslednja izmena:
Pre 6+ meseci sam proveravao testiranjem grafike (onaj djevrek zaboravio sam kako se zove )
To sam mislio na Furmark. :D
Tada je bila OK temperatura, nije pucalo nista. Karticu sam uzeo u novembru 2012. jos je u garanciji.
E, sad ovo s vertikalnim linijama mi se dogodi 1,2 puta u 7 dana, i resi se restartovanjem.
Novi problem je ovo sto nece da se upali posle BSOD-a, samo zuje ventovi, monitor samo signalna lampica, i to kao da je ugasen komp.

Idi reklamiraj je, ocigledno je hardware-ski problem.

Ma bez razmisljanja reklamacija.

Poslednja izmena:
Ondak izvini,reball to je vec nesto sasvim drugo.

Au, al' cu da se smorim dok je docekam sa reklamacije. :)
Trebao sam mozda ranije da je nosim, nego nisam bio siguran da je grafika u pitanju.

Nazad
Vrh Dno