Šta je novo?

BSOD posle prelaska sa 2 na 8gb

SterLu

Cenjen
Učlanjen(a)
09.02.2013
Poena
151
Kao što kaže naslov - imao moj drug 2gb na 1333Mhz i prešao na 2x4gb 1600Mhz i dobija BSoD-ove. Prvo je komp radio ~45min, posle je oko 10 minuta, pa 5 pa onda na minut-dva i odmah BSoD. Inače koristi 32-bitnu sedmicu ako to išta znači. U safe mod-u je odmah otišao na bsod...

8 Gb na 32-bitnom sistemu je besmisleno, neka vrati starih 2Gb ili stavi tu jednu banku od 4 Gb i proba da smanji takt memorije, olabavi latencije..

neka proveri na sajtu dali je memorija na spisku podrzanih i da stavi najnoviji bios
probaj jedan modul pa ako radi onda drugi
i ocisti slotove

ja sam imao identican problem,ali sa drugim vrstama memorija (ddr2), problem sam resio tako sto sam se igrao podesavanjima latencija u biosu.... u principu, brzu memoriju sam prilagodio sporijoj....

Moguće da je neispravna jedna od pločica rama.
Skini jednu, pa ako se i dalje restartuje, zameni pločice.

Ma nema šanse da vidi 8GB ako nije bar 7mica Pro 64 bita. Starter nema 64 bitnu verziju a Home X64 vidi samo 4 GB. Tek onda može da gleda o čemu se radi ako opet BSODuje.

Poslednja izmena od urednika:
o, izvini onda, čudno si to rekao - onda sam pogrešno razumeo što si napisao "Home X64 vidi samo 4 GB"

:-devil-:

a bsod nema veze da li ima 4 ili 8 GB rama, ne koristi sve, ali ono što koristi izaziva bsod :)
ili je nekopatibilan ram sa pločom, ili je ram faličan ...

Poslednja izmena:
Izvini Mr. Ford ali neznamo koja ploča i koja memorija a nekompatibilnost istih nije više veliki problem kao nekada. Ako ima 2 X4 GB memorije a 4 porta na ploči, na nekim pločama je potrebno staviti memorije različitim rasporedom. I ne, nije to samo zbog Dual Channel a. Sve u svemu sve to je gledanje u bob a čovek se javio jednom i nikad više, ako njemu nije više važno, nemi je još manje.

Ja se izvinjavam, zaboravio sam na ovo. Problem je resen tako sto je zamenio memoriju (uzeo je kingstonovu umesto transcendove posto nisu imali drugu, ne znam da li je to bitno) i onda je morao da azurira bios i to je to, radilo je... Valjda pokvarena memorija, ko ce ga znati...
inace, probao je da stavi samo jednu ili samo drugu i koliko sam video ploca mu podrzava 1600mhz

Sto se mene tice, moze lock

Poslednja izmena:
Vrh Dno