Šta je novo?

BSOD ntoskrnl.exe

xcentric

Cenjen
Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
169
Može li neko da mi pomogne da protumačim šta izaziva BSOD, mučim se već dobrih nekoliko meseci.

BSOD se javlja ne toliko često svakih 4-5 dana i potpuno random, nisam primetio koja ga radnja izaziva. U atachmentu se nalazi html fajli i dumpovi...

Prvo što mi je palo na pamet je RAM memorija, imam dva modula od 4GB Exceleram Rippler, testirao sam jedan po jedan modul u memtest86 i puštao da provrti po 8 krugova i nije pronašao ni jednu grešku ni na jednom modulu.

Nakon toga sam testirao HDD u HDD Tune i HDD Sentinel i svi testovi su prosli perfektno bez i jedne greske.

Na kraju sam obavio i test memorije graficke karte (Powercolor HD 6870) uz pomoć Video Memory Stress testa jedan ceo krug i nije pronašao ni jednu grešku...

Postajem opasno besan i više nemam ideje šta da radim i u čemu je problem, možda neko od vas ima neki predlog?

Svaka pomoć je dobrodošla...:wall::smash:😡

Prilozi

Poslednja izmena:
Još uvek miriše na memoriju, ne znači da je loša nego da ponekad zapne. Možeš da probaš da malo digneš napon ( to je meni pravilo taj problem sa Kongstonom) ili da je spustiš na 1333 na neko vreme pa da probaš.

Hmmmm pa trenutno mi i radi na 1333 MHz nikada nisam povecavao na 1600... A voltaza je oko 1.5V evo i screenshot biosa gde se vide podesavanja...

MSI_SnapShot.jpg

To što je memtest prošao ne znači ništa jer sam i ja jednom mučio sa memorijom Kingston jer jeste bila je ispravna (i radi u drugom računaru) ali nije bila kompatibilna sa dfijem pločom i tako mesecima dok nisamnabavio OCZ memoriju i problemi su nestali. Ta nekompatibilnost memorije je gadna sve ispravno a pc pada. Probaj da promeniš memoriju ili stavi samo 2gb u jednom kanalu neko vreme pa vidi kako će se ponašati i valja na sajtu msi-ja proveriti uvek koju memoriju preporučuju....

Stavio sam samo jedan modul od 4 GB evo proslo je dva dana i da kucnem u drvo sve je ok, mada mi se BSOD obicno desavao na svakih 4-5 dana... Videcu vec, ako opet zezne probacu sa drugim modulom, ako ni to ne upali ode memorija na dobos, izgleda da je moja ploca ne mirise... 😀

Sem ovoga mi jedino pada na pamet podizanje kloka sa 1333MHz na 1600MHz ili voltaze sa 1.5 na 1.6 mada kako sam cuo sandy bridge ne voli bas memorije na 1.6 mogu da zeznu CPU...

Evo šta kaže Microsoft za tvoj BSOD:
BugCheck 50, {fffff8b808db6924, 0, fffff80002f30b2b, 5}

Could not read faulting driver name
Probably caused by : ntkrnlmp.exe ( nt!CmpFindMatchingDescriptorCell+5b )

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (50)

Bug check 0x50 usually occurs after the installation of faulty hardware or in the event of failure of installed hardware (usually related to defective RAM, be it main memory, L2 RAM cache, or video RAM).

Another common cause is the installation of a faulty system service.

Antivirus software can also trigger this error, as can a corrupted NTFS volume.

Ipak ste bili u pravu izgleda. Onaj jedan modul koji sam ubacio od 4GB umesto doskorasnjih dva koji su radili u dual channel-u, radi već 10 dana bez ikakvih problema i ni jedan BSOD od tada... Sada me samo zanima da li to možda može da bude i do ploče tj da nešto zeza kada je RAM u dual channelu?

Neznam što se svi pale na taj dual channel, izuzev u vrlo detaljnoj sintetici pravi vralo malu razliku a o realnom radu još manju a ume da napravi probleme ako memorije nisu totalno sinhronizovane.

Nazad
Vrh Dno