Šta je novo?

BSOD i Paragon Partition Magic 7

Recoba20

Znamenit
Učlanjen(a)
13.12.2004
Poena
1,085
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-11500 & ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Red
Matična ploča
Asus TUF GAMING H570-PRO WIFI
RAM
Kingston HyperX Fury Black 4x8GB
GPU
Sapphire Pulse RX 6700 XT
Storage
Kingston KC3000 1TB; Seagate Baracuda 4TB, WD Red Plus 4TB
Zvuk
Topping E30, Eris PreSonus E3.5
PSU
EVGA SuperNOVA 650 G6
Kućište
PHANTEKS Eclipse P600S
Monitor
Dell Alienware AW2725DM
Miš & tastatura
Microsoft Wireless Comfort Desktop 5050
Laptop
Huawei D15
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A56
Pristup internetu
  1. Wireless provajder
Ne znam da li je ovo za ovu oblas' ili za aplikativni software, neka moderatori odluce. Problem je sledeci. Ortak ima Laptop FSC (ne znam tacno model) 1.8GHz Intel Pentium Mobile (sto bi on rek'o celerino platforma 😀 (mislio je na centrino) ) HDD (ne znam tacno, znam da je S-ATA) 60GB.

Problem je sledeci, na kompu su bili instalirani WinXP SP2 i Mandriva 2006 Powerpack. U win-u je imao 2 NTFS particije. On je s*ebao mandrivu ( u smislu da je reinstalirao win i da je iskljucio lilo boot) S'obzirom da je bio u frci sa prostorom na HDDu, odlucio je da iskoristi prostor na HDDu koji je mandriva zauzimala. Ukljucio je Paragon Partition Magic 7, ali je stavio da konvertuje lin particije u NTFS. Program je krenuo da radi, zatim je zablokirao, a onda se pojavio BSOD. Posle kada je upalio racunar pojavilo se nesto u fazonu "Operating System Not Found" Kada je pokrenuo win instalaciju, dosao je do onog trenutka kada se treba formatirati particija i tu mu je pisalo da je ceo HDD unlocated ili free space (ne secam se tacno). Probali smo sa Hirens Boot 8.1 CD-om i Acronisom na istom, koji je krenuo da recoveruje lin particiju, ali nista nije uradio.

Postoji li neki nacin da se spasu podaci sa NTFS particija? Veoma je bitno zato sto su na HDDu deo 2. i komplet 3. godina faxa (predavanja, vezbe, skripte, knjige... ma brdo vaznih podataka).

"....Probali smo sa Hirens Boot 8.1 CD-om i Acronisom na istom, koji je krenuo da recoveruje lin particiju, ali nista nije uradio."

Pa kako da nesto uradi kad "nema" particiju gde to sto nadje da stavi....
Najbolje bi bilo da taj HDD iscupate iz laptopa i nakacite na drugi racunar pa onda ponovite taj postupak spasavanja podataka....ako niste nista formatirali, sasvim je moguce da cete povratiti podatke.

To "bi" bilo najbolje, ali masina je pod garancijom.

Zar nema niko neku drugu ideju kako bi ovo moglo da se resi?

hdd ne mora napolje

imas najmanje 2 mogucnosti:
1. instaliras windows, recimo xp, na eksterni usb hdd i na njega instalira recimo Ontrack easy recovery i spasu podaci. Nisam nikad probao ovo sa ekstarnim usb hardom ali jesam spasavao sa pokvarenih, prebrisanih, formatiranih, "fdisk-iranih", obrisanih, konvertovanih, reinstaliranih i ostalih particija/diskova... ili
2. napraviti CD koji dize Windows i ima instaliran easy recovery. Program je veoma dobar jedino moras da imas i drugi disk na koji ces da snimis podatke -znaci ne gine ti externi usb.

Nazad
Vrh Dno