Šta je novo?

Bs Player

delija_1984

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2007
Poena
319
kako da u playeru podesim da mi slova idu po onoj crnoj traci filma a ne vis nje.u xp je bilo sve ok sa shift+dole ja ih pomerim ali u visti nece nikako,pa me interesuje gde saam pogresio.Hvala vam!

Moras u opcijama da promenis video renderer. Stavi na EVR i onda ces moci. Bsplayer ima problema sa renderima i Vistom.

Moras u opcijama da promenis video renderer. Stavi na EVR i onda ces moci. Bsplayer ima problema sa renderima i Vistom.

Cek malo. Pa kod mene je render na EVR po def, ali ne mogu titlovi da se spuste na crnu podlogu. Kad stavim na VMR9 onda moze, ali su titlovi blagi uzas.

Cek malo. Pa kod mene je render na EVR po def, ali ne mogu titlovi da se spuste na crnu podlogu. Kad stavim na VMR9 onda moze, ali su titlovi blagi uzas.

Ma samo zbog toga i mrzim Vistu, dobro ne samo zbog toga.🙂. Fora je sto je bsplayer nekompatibilan sa Vista aero temom i zato brljavi. Nema overlay-a kao na xp-u. To je problem za titlove. U stvari ima ali brljavi sa aerom ako se ne ukljuci EVR. A nesto sto me najvise na Visti izludjuje je to sto se sve forsira preko Vmr-a. Za Vistu koristim KMplayer, zato sto u njemu mozes da odaberes opciju da se forsira RGB mod za VMR i onda slika ne ispada onako izbledela i mutna vec postaje lepsa sa izrazenijim bojama, bas kako meni odgovara. Inace xp je i dalje keva sa svako poigravanje sa overlay-em.,)

Ja koristim ffdshow i njegove filtere za titlove. U subtitles opcijama ukljucim letterbox 4:3 i titlovi su na crnom. Kada ulazni stream nije u 4:3, ffdshow alocira frame koji je 4:3 i u njega iskopira ulazni frame tako sto ga centrira po visini, a na crno podrucje ubacuje titl.

Nazad
Vrh Dno