Šta je novo?

BS Player problem u XPu

Vince Carter

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
649
BS Player (probao sam verzije 0.84 i 0.85) koji je dosad radio bez problema u XPu, je... poceo da pravi probleme. 😀
Kada se pusti film, cuje se samo zvuk, a slika je skroz crna ili postoji neka mrljotina na vrhu. To verovatno ima neke veze sa gomilom codeca koje sam instalirao/deinstalirao za kratko vreme, ali ne pomaze ni reinstalacija BS Playera, ni promena raznih opcija, ni ponovna instalacija 5.02 (a ni starijih) codeca.
Za to vreme MicroDVD i Media Player rade normalno u XPu, kao i BS Player u Windowsu Me, gde je instaliran samo 5.02 codec.
Da li neko ima ideju kako ovo resiti (nesto mi se ne reinstalira XP)?

Pokusaj sa instalacijom ffdshow-a, jos jednog DirectShow filtera za dekompresiju DivX-a. Evo sta on nudi:

1. About ffdshow

ffdshow is a DirectShow decoding filter for decompressing DIVX movies.
It uses libavcodec from ffmpeg project or for video decompression (it can use
xvid.dll installed with xvid codec too), postprocessing code from mplayer to
enhance visual quality of low bitrate movies, and is based on original
DirectShow filter from XviD, which is GPL'ed educational implementation
of MPEG4 encoder.

2. Features

- fast video decompression using optimized MMX, SSE and 3DNow! code
- support for different codecs: XviD and all DIVX versions
- additional support for MSMPEG4v1, MSMPEG4v2, MSMPEG4v3 and H263
- can act as generic postprocessing filter for other decoders like MPEG1 or MPEG2
- image postprocessing for higher playback quality
- automatic quality control: automatically reduces postprocessing level when CPU load is high
- hue, saturation and luminance correction (MMX optimized)
- two sharpening filters: xsharpen and unsharp mask
- blur and temporal smoother
- tray icon with menu and quick access to configuration dialog
- noising with two selectable algorithms
- resizing and aspect ratio changing
- subtitles
- completely free software: ffdshow is distributed under GPL

Meni je pomogao u slicnoj situaciji koju mi je napravio AngelPotion codec, sve je fino radilo sem BSPlayer-a. Prilikom instalacije, kada te instalacioni program pita dodeli mu sve kodeke DivX3, DivX4, DivX5 itd. Po pokretanju BSPlayer-a ne zaboravi da u Options/Preferences meniju pod Video opcija Use DivX 4 decoder for MP43, DIV3, DIV4 NE SME biti otkacena!!

Eh, da ne zaboravim i link:

http://cutka.szm.sk/ffdshow/index.html

Ajd'

Pokušaj prvo da ukloniš sve codece koje si instalirao (ako već nisi probao). Znači ono Control Panel > Sound And Audio Devices > Hardware > Video Codecs > Properties > Tab Properties pa odatle poubijaš sve što ima veze sa DivX-om. A onda instaliraj neki codec sa kojim je ranije sve radilo OK. Nemam pametniji savet....
A meni se događa druga glupost sa DivX-om. Za neke filmove imam očajan zvuk pod Windows-om 98 (npr. Madonna - The Immaculate Collection, zvuk je valjda u mp3 formartu ali na 48 KHz), dok u XP sve šljaka normalno. Koliko sam ja video, u oba sistema je sve instalirano od codeca, ali nešto mi pravi probleme....

Probaj jednu banalnu stvar, proveri da ti Brightness, Contrast, Satuarion, nisu slučajno postavljeni na nula.

ncuts je napisao(la):
Probaj jednu banalnu stvar, proveri da ti Brightness, Contrast, Satuarion, nisu slučajno postavljeni na nula.

Nije bilo tako, ali je dobra ideja. 🙂 Deinstalacijom svih codeca koji se daju deinstalirati je BS Player kako tako proradio (sa nekim filmovima i dalje nece da saradjuje)...

Nazad
Vrh Dno