Šta je novo?

BS Player + brzina titla

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Ufff

Problem su titlovi filmova u sprezi sa BS Playerom 0.85(C)

Dakle, film je npr. Cats&Dogs ili Cast Away (ali ne svi filmovi, npr. Lord of the Rings ili Nikita su mi OK).
Namerno sam naveo primere da bih čuo da li eventualno ima problema sa nekim specifičnim titlovima odnosno filmovima.

Dakle, titl žuri.
Nisam uzeo štopericu u ruke i merio da li se to "zakašnjenje" povećava ili je konstantno, ali je strašno annoying.

U pomenutom Playeru sam našao da se sa Ctrl+left/right reguliše brzina a sa Shift+left/right reguliše "delay" i to u "small steps".

Medjutim, kako god namestio titl, za minut-dva se ponovo pomeri (odnosno ponovo žuri kao i pre nameštanja)

Ima li ideja ili gotovih rešenja.

Raspoložen sam i da tražim druge titlove, i da menjam playere itd itd ali me ipak pre svega interesuje da li može ovo da se reši na neki
jednostavan & bezbolan način.

Hvala unapred

E, to se i meni desava i sto kazes, bas je iritirajuce...Neke filmove, lotr i jos par, pusta normalno, a sa drugima zuri...Pustam ih u MicroDVD-u , pa je sve ok...

A za RadLight, chudi me da ZoNi kaze da je ok...program je suvi Spyware, ako je verovati Adaware-tu.

Ji 4Tze je napisao(la):
E, to se i meni desava i sto kazes, bas je iritirajuce...Neke filmove, lotr i jos par, pusta normalno, a sa drugima zuri...Pustam ih u MicroDVD-u , pa je sve ok...

A za RadLight, chudi me da ZoNi kaze da je ok...program je suvi Spyware, ako je verovati Adaware-tu.

Meni je Radlight poceo da zeza. Bezi zvuk od slike, i to je poceo od jednom a radio je 6 meseci kako treba. Cak sam i reinstalirao i nista... Sta li moze da bude?

Ji 4Tze je napisao(la):

Ma, RL *nije* spyware!!! Uz njega se slepuju neke spyware komponenete koje te pitaju da li hoces da ih instaliras! Ako kazes NE, one se *nece* instalirati!!! A verujem ADaware-u (skidam najnoviju verziju svakih 10ak dana!) i *nikad* do sada nije ukazao na RL kao moguceg spy-a!

A RL je zakon za sve DivX😉 playere! (Isprobao sam ih bar 10ak)

Izgleda da ...

MicroDVD sasvim rešava gore opisani problem. RL cu probati (verovatno)

:wave;

U principu zavisi za koliko je fps radjen prevod. Ako je film radjen za 23.976fps, a titl za 25fps, normalno je da ce ti posle par minuta titl pobeci. Uzmi Time Adjuster ili neki drugi sub program i konvertuj titl u odgovarajuci fps.

Ako titl nije sinhronizvan to svakako nije greska plejera, pa makar to bio i 'krsh' od BSPlayer-a .😛
On bar stalno ima ispisan FPS (broj slika u sekundi) za film koji ide...
Treba malo nauchiti o slikama u sekundi i slicnim stvarima i koristiti software za korekciju prevoda, toga ima sada bar dosta....

BS Player

Gore navedeni player ipak nije odradio kako treba stvar, dok MicroDVD 1.2 sa filmovima sa kojima sam imao problem odradi korektno. E sad počeo sam ja da se zezam sa SubAdjust i da menjam titlove ali što bih sebi komplikovao život kada je sinhronizivano u MicroDVD, jel da?

Izgleda da dosta toga zavisi i od zvucne kartice i od instaliranih filtera za reprodukciju. To moze sa nekim programima uzrokovati desinhronizaciju.

Ljudi u BS Player-u imate opciju da usporite i ubrzate titl. Stvar je sasvim prosta...

Regulisanje brzine

Pa ja rekoh u prvom postu još da to (regulisanje brzine u BS Playeru) ne funkcioniše kako bi trebalo ...

Ma kako ja sam probao sa dosta filmova i radilo je bez greske...

Nazad
Vrh Dno