Šta je novo?

BS player + ATI9000pro = problem?!

leonardo

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2003
Poena
604
Imam ATI 9000 pro, driver catalyst 3.1 i hocu da koristim BS player za gledanje DIvX na TV-out-u. TV-out mi radi odlicno jedino sto mi BS player ne daje titlove na TV-u. Nakon malo surfanja video sam da je jedno od resenje ukljucivanje opcije "Draw subtitles on overlay..." medjutim BS player mi zakuca cim mu otvorim sutitle file. Receno mi je da probam i sa menjanjem Overlay moda (MODE1 ili MODE2) u Video preferencama ali ni to mi ne resava problem. Trenutno koristim G400 patch za titlove na TV -out ali on daje titlove u samoj slici filma a ne nize na crnom (neiskoristenom) prostoru ispod filma. Nadam se da nisam bio opsiran. Ima li neko ideju ili slican problem?

Tako je, BS Player ne radi sa ATi kartama :shock:
Probaj RadLight player.

leonardo je napisao(la):
Imam ATI 9000 pro, driver catalyst 3.1 i hocu da koristim BS player za gledanje DIvX na TV-out-u. TV-out mi radi odlicno jedino sto mi BS player ne daje titlove na TV-u. Nakon malo surfanja video sam da je jedno od resenje ukljucivanje opcije "Draw subtitles on overlay..." medjutim BS player mi zakuca cim mu otvorim sutitle file. Receno mi je da probam i sa menjanjem Overlay moda (MODE1 ili MODE2) u Video preferencama ali ni to mi ne resava problem. Trenutno koristim G400 patch za titlove na TV -out ali on daje titlove u samoj slici filma a ne nize na crnom (neiskoristenom) prostoru ispod filma. Nadam se da nisam bio opsiran. Ima li neko ideju ili slican problem?

Uzmi lepo RadLight player i u display settings-u namesti kada ukljucis TVout da ti TV bude primarni, a monitor sekundarni i dalje sibaj, sve ce ti raditi, samo sto na monitoru neces imati titlove jer ti i ne treba posto film gledas na TV-u.

Pozdrav,
Nebojsa

Amon_Ra je napisao(la):
Probaj RadLight player.

Izvini, ali da li to tvrdis iz licnog iskustva ili rekla-kazala?

Posto ja redovno koristim BSPlayer za pregled filmova, i do sada nisam imao problema. Naravno, koristim na ATi kartici.

Inace, za filmove je po meni bolji RadLight, a sto se tice recepta za dobijanje titla na TV-u, evo kako ja radim.

Prvo u Display Propertis, Settings namestim za drugi displej (TV u mom slucaju) Extend desktop (samo kliknes na displej sa oznakom 2 i na tu opciju ispod). Zatim, pokrenem Radlight, ucitam film i titl, pa prevucem sve to na drugi displej (TV). Prebacim film u full-screen mod (taster 'F') i vratim Radlight prozor na monitor. Tako, npr. burazer gleda film, dok ja surfujem ili radim bilo sta drugo.

leonardo je napisao(la):
Mislis na mplayer2 ?

ne nego bash na MediaPlayer Classic.. Lik je pisao programche koje se tkao zove i koristi media player a pushta i titlove i josh gomilu stvari radi..da best..

evo ga linak

Pera je napisao(la):
Izvini, ali da li to tvrdis iz licnog iskustva ili rekla-kazala?

Posto ja redovno koristim BSPlayer za pregled filmova, i do sada nisam imao problema. Naravno, koristim na ATi kartici.

Inace, za filmove je po meni bolji RadLight, a sto se tice recepta za dobijanje titla na TV-u, evo kako ja radim.

Prvo u Display Propertis, Settings namestim za drugi displej (TV u mom slucaju) Extend desktop (samo kliknes na displej sa oznakom 2 i na tu opciju ispod). Zatim, pokrenem Radlight, ucitam film i titl, pa prevucem sve to na drugi displej (TV). Prebacim film u full-screen mod (taster 'F') i vratim Radlight prozor na monitor. Tako, npr. burazer gleda film, dok ja surfujem ili radim bilo sta drugo.

Ne, ne tvrdim samo iz licnog iskustva, vec sam sabrao zalopojke jos nekolicine ljudi i shvatio da BS Player ili ne radi ili tako radi da je prakticno izuzetno tesko gledati film sa ovim playerom.

Ajde prosvetli me i reci kako ti je uspelo da gledas film sa ovim playerom? Kako si sve to izponamestao, koji su driveri, propratni software i koja je verzija BS-a.
Ako je nekome stalo da BS radi na ATi-u lepo onda je to meni.

zilet je napisao(la):
ne nego bash na MediaPlayer Classic.. Lik je pisao programche koje se tkao zove i koristi media player a pushta i titlove i josh gomilu stvari radi..da best..

evo ga linak

Nije los, mada ne mogu da ubacim titlove, ta opcija je zamaskirana. Any ideas?

Poziv za Peru da mi objasni kako je namestio BS Player da radi.

Postavi kao Video Renderer wmr7 renderless ili wmr9 ako imash Direct X 9 i videcesh munju:))

Pardon titl:)

zilet je napisao(la):
Postavi kao Video Renderer wmr7 renderless ili wmr9 ako imash Direct X 9 i videcesh munju:))

Pardon titl:)

Let there be light! Radi. Nego sada malko secka - rad, radi, radi pa secne. Inace dobar player.
Zilet samo da znas hocu obajsnjenje za ovu sechu! :D

Amon_Ra je napisao(la):
Nije los, mada ne mogu da ubacim titlove, ta opcija je zamaskirana. Any ideas?

Poziv za Peru da mi objasni kako je namestio BS Player da radi.

Sto se verzija softvera tice, sada koristim Catalyst 0.30 drajvere, DirectX 9, WinXP, a BSPlayer je verzija 0.86 build 483.

Ne koristim nista specijalno, radilo mi je sve i sa ranijim verzijama BSPlayer-a (0.84, 0.83) i starijim verzijama drajvera.

U BSPlayer-u mi je ukljucen overlay, i to Mode1.

Nadam se da ce ti ovo pomoci.

Da li ti tebi BSPlayer ne radi uopste, ili ti ne radi prikazivanje filma na TV-u?

BS Player radi samo kada film gledam na monitoru. Kada sliku prebacim na TV[shift+F2 opcijom-pomocu Hydravision-a] samo se vidi crna boja, tacnije u dve nijanse. Gornji levi ugao pokriva crna boja, dok ostatak ekrana svetlija nijansa crne. I kod mene je ukljucen Overlay Mode 1.
Verzija BS-a je 086.493[najnovija], WinXP, Catalyst 3.0[verovatno i ti imas ovu erziju, mozda si pogresno napisao], nemam DX9.

Ma pazi Pero, ja kao i Amon gotivim BS, i jedino sam u njemu nasao opciju da crta titlove na overlay. I ukljucis 2 monitor u ovom slucaju TV opletes Theatre mode i zdravo. Ne treba mi Hydra, Ultramon i slicno. I Amonu je lako, njemu je TV pored monitora, meni nije, u drugoj sobi je. I kada zena hoce da gleda filmove, ja treba da prevlacim RadLight na drugi monitor(TV), pa posle da me ona navodi kao na nosacu aviona gde da ubodem da vratim prozor... Ovako pustis film, minimizujes BS i cao. E to bi bilo lepo kada bi to tako radilo, ali je problem sa BS-om i overlay funkcjama sto nisu bas najstabilnije. Znaci BBA 8500LE, Catalyst 3, DX 8.1 i ni sa jednim dekoderom nije hteo da se lepo igra. Pukne odjednom na nekom mestu i cao. I nije isto kada pustas u Theatre modu i kada pustas na drugom monitoru. Pa da li si u podesavanjima stavio da ti je primarni TV....Titlovi iz ffdshow su budjavi nevidjeno tako da i to otpada... e jedino nisam probao sa onim g400 ili kako vec...

Amon_Ra je napisao(la):
Probaj RadLight player.
Sigurno radi i sa ati kartama,provereno i titlovi i theater mod...

Wakizashi je napisao(la):
Ma pazi Pero, ja kao i Amon gotivim BS, i jedino sam u njemu nasao opciju da crta titlove na overlay. I ukljucis 2 monitor u ovom slucaju TV opletes Theatre mode i zdravo. Ne treba mi Hydra, Ultramon i slicno. I Amonu je lako, njemu je TV pored monitora, meni nije, u drugoj sobi je. I kada zena hoce da gleda filmove, ja treba da prevlacim RadLight na drugi monitor(TV), pa posle da me ona navodi kao na nosacu aviona gde da ubodem da vratim prozor... Ovako pustis film, minimizujes BS i cao. E to bi bilo lepo kada bi to tako radilo, ali je problem sa BS-om i overlay funkcjama sto nisu bas najstabilnije. Znaci BBA 8500LE, Catalyst 3, DX 8.1 i ni sa jednim dekoderom nije hteo da se lepo igra. Pukne odjednom na nekom mestu i cao. I nije isto kada pustas u Theatre modu i kada pustas na drugom monitoru. Pa da li si u podesavanjima stavio da ti je primarni TV....Titlovi iz ffdshow su budjavi nevidjeno tako da i to otpada... e jedino nisam probao sa onim g400 ili kako vec...

U tom slucaju se bataljuje BS, skini Crystal player hXXp://solair.eunet.yu/~golden/files/Crystal.exe koji uvek mecje titlove na overlay.
BTW Amone, radlite ne moze da turne titlove na overlay - lupas ko maxim po divisionu :)

poz

Ma nije fora sa drugim playerima, hocu da pronadjem foru kako da BS radi...
Body ne znam ni gde sam rekao da moze, ali stvarno moze! :)

Ma poenta je da te nateram da predjesh na zmiju od Media PLayer Classica:))

To shto ti secka ponegde .hmmm Moguce da konfliktujesh sa nekim codecima..Instaliraj ffdshow.

zilet je napisao(la):
Ma poenta je da te nateram da predjesh na zmiju od Media PLayer Classica:))

To shto ti secka ponegde .hmmm Moguce da konfliktujesh sa nekim codecima..Instaliraj ffdshow.

Dobra je zmija, dobra. Samo sto mi je do sada zakucala komp par puta!

Evo kako sam ja poterao da BSPlayer normalno radi i na TV-u i na monitoru zajedno:
U Atijevom Control Panelu ukljucim TV-out, u BSPlayeru pod Video opcijama ukjucim Forced RGB mode (a ne Overlay!) a u ffdshow-u --> Miscellaneous/Flip Video (ako je slika obrnuta). Ubacim titlove i to je to.
Koristim ffdshow 0.4.6. b4645
i BSPlayer 0.86 b493

Amon_Ra je napisao(la):
Probaj RadLight player.

E cvrc, kod mene BS player je pre radio na 9000 a i sada radi na 9500 sasvim ok.

Matthias je napisao(la):
Evo kako sam ja poterao da BSPlayer normalno radi i na TV-u i na monitoru zajedno:
U Atijevom Control Panelu ukljucim TV-out, u BSPlayeru pod Video opcijama ukjucim Forced RGB mode (a ne Overlay!) a u ffdshow-u --> Miscellaneous/Flip Video (ako je slika obrnuta). Ubacim titlove i to je to.
Koristim ffdshow 0.4.6. b4645
i BSPlayer 0.86 b493

Znaci ti ne stavljas "Extend my windows desktop onto this monitor", vec na advanced, pa displays pa ga tu ukljucis? To sam i ja probao ali se na TV-u napravi deblja crna linija na donjem delu ekrana, i imam problema da film lepo namestim na sredini...

Amon_Ra je napisao(la):
Znaci ti ne stavljas "Extend my windows desktop onto this monitor", vec na advanced, pa displays pa ga tu ukljucis? To sam i ja probao ali se na TV-u napravi deblja crna linija na donjem delu ekrana, i imam problema da film lepo namestim na sredini...

Ne ukljucujem "extend.." a nemam gore ni Hydravision.
Cudno i ja imam isto 9000Pro (onaj Gigabyte Maya).
Probaj samo da ukljucis sve kako sam napisao.
Drajveri su Catalyst 3.1 ako to isto nesto znaci.

Matthias je napisao(la):
Ne ukljucujem "extend.." a nemam gore ni Hydravision.
Cudno i ja imam isto 9000Pro (onaj Gigabyte Maya).
Probaj samo da ukljucis sve kako sam napisao.
Drajveri su Catalyst 3.1 ako to isto nesto znaci.

Uradio sam kako si napisao, i kada pustim film ne mogu lepo da ga centriram tj. moram strlicom da prevlacim po tv-u kako bi sliku filma pomerio dole, gore i levo, desno. Da li se to tebi desava, kako smanjiti velicinu sike koja ide na tv, jer je ocigledno dobrano vece od one koju tv moze da prikaze. Jel koristis Rage3D?

Amon_ra, nazalost, oni moji prethodni post-ovi su se odnosili na gledanje filma na monitoru, tako da si bio u pravu sto se tice gledanja filmova na tv-u koristeci bsplayer.

Probao sam i ovo sto je Matthias predlozio, tako radi, bez potrebe da se centrira film, sve je namesteno kako treba. Medjutim, posto bsplayer nikako ne moze da prikaze film u Extended desktop slucaju (meni potreban, zbog time-sharinga racunara sa familijom ;) ), po meni ostaje najbolje resenje RadLight.

Amon_Ra je napisao(la):
Uradio sam kako si napisao, i kada pustim film ne mogu lepo da ga centriram tj. moram strlicom da prevlacim po tv-u kako bi sliku filma pomerio dole, gore i levo, desno. Da li se to tebi desava, kako smanjiti velicinu sike koja ide na tv, jer je ocigledno dobrano vece od one koju tv moze da prikaze. Jel koristis Rage3D?

Nazalost moraces smanjiti rezoluciju desktopa na 1024x768 i onda ukljucis TV-out sve ce biti kako treba. Nije to nista strasno, posto imas ATI-jev quick resolution change u systray-u.
Rage3D jos nisam skinuo, kakav je?

Matthias je napisao(la):
Nazalost moraces smanjiti rezoluciju desktopa na 1024x768 i onda ukljucis TV-out sve ce biti kako treba. Nije to nista strasno, posto imas ATI-jev quick resolution change u systray-u.
Rage3D jos nisam skinuo, kakav je?

Ovako radi!
Ali je jebada svaki put prebacivati rezoluciju, pa vracati...
BS rula definitivno, i ne ubacuje onu glupavu pozadinu ispod titlova.
Hvala Matthiasu!

Nazad
Vrh Dno