Šta je novo?

Brzine I-neta u svetu i kod nas

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Kako komentarisete ovu tabelu ?

Sve, sve, ali rumuni i bugari...:S: A do pre koju godinu smo im se smejali.

Pa tabela je vrlo realna bar što se nas tiče, kakva nam je država i ovo je super.

Gde nestadose Ameri?

A sto se tice smejanja Bugarima i Rumunima, to je iz neobavestenosti, vec mnogo godina su nam oni pobegli...

Hiljadu petsto pedeset četvrto otvaranje istog topica u poslednjih par godina. Bar po nečemu smo rekorderi :p

KOmentarisem da ova tabela nije relevantna

Dobro, ajde nek onda neko okaci relevantnu tabelu...

Ma pusti weasel-a, on u kraju ima radius, ultra brzi i povoljni net ;)

Nema kod mene radius ne znam odakle ti to :)

Nije ova tabela 100% tačna, ali da se kotiramo tu negde, pa verujem da da.

btw.
Ove zemlje iz okruženja, kako one stoje?

Pa ova tabela je sa speedtesta i ja verujem da je brilizno tacna i istinita!

Mislio sam da nije 100%, ali ~94% verovatno da jeste. Možda smo za koji stupanj više ili niže kotirani.

Sve, sve, ali rumuni i bugari...:S: A do pre koju godinu smo im se smejali.

Da brate, kada se setim kako se nosila Vegeta i najlonke tamo, a donosilo sve i svasta od klope. Oni u Eu, a mi sto dalje od istih.

Ne znam samo odakle upload speed 0,36 za nas, kada ubedljiva vecina kucnih korisnika koristi 128/256. Verovatno ljudi na poslu zele da provere firmin 1Mbit upload, ali to ne pokazuje pravo stanje interneta i zato mislim da nije relevantna lista.

Poslednja izmena:
Prosecna plata u srbiji je 36 000.... .tako je i prosecan upload kod nas 0.36

Poslednja izmena:
taj, http://www.ripleys.com/ , pri tom nadam se da si upotrebio svoj vrli sarkazam u prethodnom poredjenju plate i brzine up-a :D pasces mi u ocima ako je drugacije :D

A bo'me je bio sarkazam i za Riplija, a?

Mislio sam da nije 100%, ali ~94% verovatno da jeste. Možda smo za koji stupanj više ili niže kotirani.
tabela je totalno netačna, citiraću jednog našeg forumaša:
Ljudi,
nemojte da nasedate na ovakvo istraživanje jer ima manu u samoj osnovi. Osnova je bazirana na lokacijama u Srbiji koje su se prijavile speedtest portalu da budu njihovi host-ovi za merenje brzine pa istraživanje onda meri samo njih jer naravno samo za njih znaju. Kad se pogleda spisak tih Srpskih ISP-ova i ostalih organizacija onda se vidi da su to nekoliko Tier 3 provider-a i na ubedljiva dva prva mesta dve akademske institucije. Dakle tom portalu se naši najveći provajderi nisu jednostavno ni prijavili, kao što imamo verovatno i gomilu drugih u drugim zemljama. Prosto, uzorak nije referentan pa otud i ovakvi neobični rezultati !
Internet u Rumuniji i Bugarskoj jeste dobar kao posledica potpunog telco otvaranja još pre 10 godina, surovog tržišnog takmičenja i male platežne moći korisnika ali nisu oni na tako visokom mestu u tom domenu. Tačnije, ovakav način poređenja je veoma teško izvesti.

pokazi mi tu prosecnu platu u srbiji od 36.000, o tome nema ni reci a ni zdrave pameti! tako da je neki prosek u srbiji za platu kod regularnog stanovnista od 12.000 do 25.000 a sve preko toga je cista ludost... ima pojedinaca koji imaju ali su takvi jako retki!

a sto se tice uploada o tome necu ni da raspravljam jer sta kaze ona tabela je totalna glupost!

Poslednja izmena:

Prosecna plata u Beogradu je mozda tolika, ali u drugim gradovima i nije bas tako sjajna situacija sa platama.
Ovde ko zavrsi srednju i ne planira na fax moze da bira 3 vece firme(fabrike) gde ce da radi ili kod privatnika za 12000din. Ima i onih koji imaju i preko 50k, ali je to slabo.

Evo par primera:

Krusik- Pocetna 18000din, max 32000din.
Gorenje- pocetna 15000din- ne znam za max, ali mi drug posle 5godina ima 23000.
Carapana(u principu za zene) 17000-23000din

Ovde je cak i gradjevina slabo placena. Kao pomocni radnik mozes da imas dnevnicu od 800-1000din max.

Sve, sve. Ali meni nije jasno kako uspe da gleda 1500 kanala istovremeno?:p

:wave:

Vest iz 24. 7. 2007. Sta li ima danas pod uslovom da nije otisla na onaj svet ili u onaj dom? Cisco kuk? Fiber-opticke zivce? UHD vid? Solid state pamcenje? :D

Nazad
Vrh Dno