Šta je novo?

Brzina transfera kod Androida

BigBoy

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
675
Telefon je LG G2 4.4.2
Ruter je TPLINK TL-WR2543 sa ddwrt firmerom
Ftp server je Synology 213j

Programom na telefonu Wifi speed test prikazuje da je telefon prikacen na mrezu sa 72mbps a kad uradim test transfera izmedju telefona i synology dobijam konstantnih 50mbps tokom celog testa.

Prilikom transfera mp4 video fajla sa telefona na synology (dakle upload) uz pomoc Estrong file explorera (ili bilo kod drugog programa) dobijam 6.5MB/s ali kad isti taj fajl zelim da skinem na telefon transfer je samo 2.5MB/s. Iste neproporcinalne rezultate dobijam i za drugu vrstu fajlova.

Kad koristim sambu onda je i upload i download 2.5MB/s

Zasto download i upload nisu iste brzine?

Poslednja izmena:
Mozda ima jos neki uredjaj u okolini koji smeta. Propusna moc wifi mreze opada sa rastojanjem i brojem klijenata.
Dosta zavisi i od implementacije nekog mreznog protokola. Npr.. ja sam koristio program Home Sweet Home za automatki upload novih slika i video fajlova sa telefona na kucni server i brzina je bila max 680KB/sec.. porazavajuce. Moj program koji sam pravio za slanje pojedinacnih slika na PC server je radio nekoliko puta brze (nazalost nisam merio brzinu).
Probaj da promenis kanal na routeru. Prethodno skeniraj okolinu i pronadji najcistiji opseg. Probaj i FTP.

Kada radiš transfer na telefon, jel upisuješ na externu karticu? Koje je klase, da nije ta brzina upisa ograničavajući faktor?

Wifi router, skeniranje kanala i sve ostalo sam uradio kako treba jer sa laptopa isti fajl preko wifi imam konstatnih 17MB/s tako da nije do toga.

Fajl mp4 od 1gb:

Upload ftp: 6.5MB/s
Download ftp: 2.5MB/S

Upload i download samba: 2.5MB/s

Interna memorija kod LG G2 (ne postoji slot za sd card) je dovoljno brza oko 20MB/s tako da nije usko grlo u ovom slucaju.

Probao sam i druge apk za android koji sluze za ftp transfer i identicni su rezultati.

Kod prijatelja sa s4 i drugim ruterom identican slucaj tako da verujem da je globalno do androida.

Obrazlozi, posto na telefonima nisam mogao brze da kopiram ni ja :) I ovih 2.5MB/s mi lice na SciFi :)
Jel' Synology povezan direktno LAN portom na TL-WR2543? 17MB/s bi u suprotnom bilo previse dobar rezultat.

Na primer Xperia Z1 Compact i Nexus 7 2013 u kombinaciji sa najjeftinijim N ruterom (TL-WR740N) sa dd-wrt firmwerom ostvaruju od 4-5 a u piku i do 6 megabajta u sekundi kopiranja.
Aplikacija Software data cable (ftp), gornje cifre su naravno kopiranje velikih fajlova.
Ne samo kod mene, evo na primer Djilkosheva potvrda a verujem i kod još dosta naroda sa istom/sličnom opremom.

Znači šta god da je u pitanju android nije/ne može da bude.

Edit
Nexus 7 2012
Nebitno al da se ispravim :)

Poslednja izmena:
Meni je identican i upload i download. Posto je ovde problem slanje sa telefona na komp sto govori BigBoy, evo SS

Screenshot_2.png

Synology je povezan kablom sa ruterom (gigabitna konekcija). Laptop je povezan na 217Mbit/s sa ruterom tako da tih 17MB/s preko sambe, to je to. Telefon je povezan sa 72Mbit/s te ako uzmemo istu proporciju kao u slucaju laptopa i rutera, telefon i ruter bi trebali da idu oko 5.6MB/s sto nije slucaj.

Probao sam sad (isti fajl) Aplikacija Software data cable (ftp) i laptop te dobijam 3.5 do 4MB/s download sa telefona na laptop i isto tako u suprotnom smeru (Filezilla).

Posto Estrong File Explorer sa ftp konekcijom ostvaruje 6.5MB/s upload verujem da je to granica i toliko ocekujem no download je ipak 2.5MB/s i tu je problem.

Ispada onda da 740N radi bolje od WR2543 rutera (ddwrt softver oba) :)

poolmaker, ajde kad vec probamo, uradi download i upload nekog mp4 fajla putem ftp konekcije i Estrong File Explorera pa posalji rezultate.

Zar ti nije lakse da odes u G2 temu i pitas? Moze biti da je LG prckao nesto po wifi drajverima. Mislim iovako su napravili problem da bi ustedeli bateriju, pa kasne notifikacije, ne bi me cudilo da je to usko povezano, sto moze da bude...

Mrsko mi eksperimentisati.
Ako sa više različitih android uređaja u svojoj mreži budeš imao identične/slične rezultate problem je u tvojoj mreži.
Opet gde tačno i kakav, to je na tebi da provališ :)

Takođe može naravno biti i do tvog telefona.
Zapravo to izgleda kao verovatniji scenario, budući da si gore napisao da i kod tvoga prijatelja dobijaš iste brzine.
Rutovan si, eksperimentiši sa različitim kernelima i romovima ako ne bude druge.
Možda ti i factory reset trenutnog roma pomogne.

Prijatelj sa samsung s4 dobija iste fezultate sa svojim ruterom pa otuda zakljucak da nije vezano za lg g2. Probao sam sad i htc one v i isto je. Probao sam lg g2 dorinmanx kernel kao i onaj sa sokp romom kao i cloudy romove plus i zenin stock lg g2 i isto je. Probao sam u drugim mrezama za razlicitim ruterima i opet isto.

Dakle, nije do telefona (2x lg g2, s4 i htc one v) i nije do rutera (ovaj moj, telekomov i 743n sam probao) jer sam probao na razlicitim ruterima sa menjanjem kernela i romova i na razlicitim telefonima.

Vidim zapetljali smo se, ne vredi dalje.

Do nečega jeste.
Android sam po sebi nije limitiran na brzine koje dobijaš.
Moja i Djilkosheva oprema nisu iz budućnosti :) naprotiv moj ruter je kao što rekoh najjeftiniji N ruter koji se u tom trenutku mogao pazariti u Srbiji.
Verovatno će se javiti još neko od članova sa svojim brzinama kopiranja.
Sve se svodi na to da su usko grlo vaše mreže ili vaši telefoni ili oboje.
Shvatam da ti to nije od konkretne pomoći, ali makar si dobio potvrdu da android sam po sebi nije limitiran na brzine koje ti dobijaš.

Pa da. No da bi utvrdili sta je usko grlo treba da uraditi testove sa istim fajlom i istim aplikacijama na razlicitim telefonima i mrezama te uporedjivanjem rezultata verujem da bi dosli do nekog zakljucka...

Jel' mozes detaljno da opises kako su povezane komponente i kako saljes/skidas sa ESFE?
Posto sam isprobavao i Sambom ne mogu ni 1MB/s da izvucem na ESFE :(

Au alfa tebi jos gore :d

Ne znam stvarno ovo je moj ruter radi u b/g mixed modu, oko mene je 11 AP-a, a stavio sam da sam bira ruter gde je najmanje zagusenje mreze kako on odredi po kanalu.

Meni su i kompovi i telefon prikaceni preko wifi-a, tako da se tu dodatno gubi, ali ipak.... ni 1MB/s :( (dovoljno je za streaming nekih klipcica doduse)
A vidim da neki mogu i 6MB/s :D

Kod mene je
N-only 2.4ghz
kanal 8
Wpa2 personal
AES - ovo je bitno koliko se secam da bi n standard radio bolje

Probaj bez pass da stavis pa proveri brzinu.

Malo sam isprobavao kanale, MCS, N std. samo, dBm power sam ostavio na max. 20.
Povecao sam brzinu kopiranja kroz FTP prilicno (sa nekih 600KB/s na skoro 2MB/s, sto mislim da je OK posto su i server i client nakaceni na wifi, i jos net radi u pozadini, plus je ovo obican HG655b, ne neki jaci ruter).
Ali ESFE/SMB i dalje kopira svega nekih 500KB/s

Male novosti, nakon poslednjeg update ES Explorer preko smb ide konstantnih 4,5MB/s i upload i download.

Nazad
Vrh Dno