Šta je novo?

Brzina rezanja CD-a

• Začetnik teme Začetnik teme Srkson
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srkson

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
620
Moze li neko potanko da mi objasni sta se dobija vecom ili manjom brzinom rezanja CD-a u Neru? Interesuje me ako neko zna detaljne tj. podrobnije razlike izmedju pojedinih brzina!

Manja brzina, manje gresaka pri upisu, veca verovatnoca za kvalitetan i dugotrajan kvalitet snimljenog materijala u bilo kom obliku. Detalje ce ti objasniti Bane... verovatno ! 😉

Ukratko 🙂:
-veca brzina = brze narezan disk
-manja brzina = pouzdanije narezan disk (bolje se cita na losim citacima, duze ce da traje... u svakom slucaju ako ti je nesto bitno rezi sporije)
-audio diskove rezi sporije (npr 8x)
sve zavisi od rezaca koji imas i diskova koje koristis...

Vecom brzinom (jelte 😱) stedis vreme, verovatno ti nije svejedno da li ces jedan CD rezati 40 minuta ili 3 minuta.
Sa porastom brzine opada kvalitet snimka, ali ne treba preterivati. U vreme 52x pisaca (danas) mozes da snimas makar 24x po iole kvalitetnim medijima, (po mom iskustvu) to vazi i za audio diskove.
Najbolje je da probas i sam odlucis koja ti brzina najvise odgovara s obzirom na vreme snimanja/kvalitet snimka (to naravno zavisi i od medija koje koristis i od samog rezaca kao sto je rekao Crni).

Ja, npr. kada narezem audio disk na 16x, CD u kolima nece da ga procita ni u najavi, dok na 4-8x cita o'ma 😉

outlaw je napisao(la):
Ja, npr. kada narezem audio disk na 16x, CD u kolima nece da ga procita ni u najavi, dok na 4-8x cita o'ma 😉

Zavisi od playera. Verujem da ces na ovu temu pronaci vise topica ovde.
Sto rece Vince 24 smatraj nekom granicom, ali od 16x do 52x nemas neku drasticnu razliku u brzini snimanja, pa....

Za overburn isto drzi do 16x....

Outlaw, jesi li probao RW diskove u kolima? Onda ti oni loepo regulisu brzinu i nema da biras mnogo, a kada se snime: mora da radi!

Ja sam imao problema sa Optical storage snimljenim na Teac 24x (svojvremeno) i to tako sto pocne da preskace kada vozim po kaldrmi! Ja sam se prvo poplasio da mi je vrisnuo CD, ali ispade da je do diskova.....vrlo brzo su dobili krila ctp;

Nazad
Vrh Dno