Šta je novo?

Brzina rekompresovanja

Slayer

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
650
Dakle, rekompresujem jedan MPEG 1 file u divx. Kodek koji koristyim je Divx 5.11. Masina na kojoj radim je P4 NW 2.8 Ghz, 2x256 MB... (toliko je bitno kliko znam)

E sad, video traje 1:14 h, i komp mi rekompresuje to brzinom od 36 Fps u proseku. Cini mi se da je to dosta malo za ovakvu masinu, s obzirom da mi je na XP 1800+ i na 512 rama 333 Mhz, radio otprilike istom brzinom. Zna li neko o cemu se radi???

:wave:

pa sad
ako si na toj 1800+ masini pakovao pod istim uslovima
isti programi, alati, rezolucija klipa ostala podesavanja... onda ne znam
mada moguce je jednostavno da fpu jedinica kod amd procesora jednostavno bolje melje tesku matematiku kojom obiluje mpeg2/mpeg4 kompresija/dekompresija

neka neko postuje svoja iskustva, moja su sledeca
dvd liga izuzetnih dzenltmena.. 1:45 duzina, resize u 640x272 yv12 rekompresija preko avisynth skripte... bez dodatnih filtera oko 30-36fpa na bartonu 2500+ kod ortaka... kod mene kuci na [email protected] isti odnosno slichni rezultati....

izgleda da ako se potvrde moje sumnje, iduci procesor koji cu kupiti nece biti intel
:)

[email protected] ghz; 256mb rama
snimak sa TVa 720*576 u istu rezoluciju bez ikakvih filtera 11-14fps.

mozda sam i ja istripovao... ali ovo je .mpg -> .avi komresovanje. I ja kad radim DVD to AVI prvi pass ide 45 Fps a drugi 33-34 Fps

meni je ovo i dalje cudno... Ajde jos neka misljenja dajte molim vas,...

Da li koristis (smart) deinterlace filter? Rekao bih ne, s obzirom na brzinu koju postizes. Meni ide oko 15-16 fps sa smart deinterlace filterom (Shaun Faulds/Donald Graft ne secam se koji ali u svakom slucaju koristim brzi od ova 2), resize sa 720 na 640, i 2 prolaza.

U pitanju je XP 1600+, 256 rama, kt266A.

Naravno koristim Smard Deinterlace... Ali to je sa ovim ne sa 1800+

usudio bih se da kazem da je brzina koju postizes odlicna, i po meni sasvim dovoljna. Pogledaj test na benchu koji je pisan u vreme kad se pojavio A64. Testiran je A64 3200+ (45fps) i xp3200+(37fps) Jeste da je XVid, i ko zna kakva su setovanja, ali ipak moze da posluzi kao orijentacija.

za deinterlace ja bi preporucio KernelDeint_1.5.1.zip
u pitanju je plugin za avisynth frame server
mozete naci linkove za download na forumu sajta www.doom9.net (org)
mozda ima i novija verzija
usudio bih se reci da je odlican, a po misljenju mnogih sa sajta, daje ODLICNE rezultate
cak i bolje od smart i slicnih deinterlace filtera
u pitanju je patent zaveden u americi pod odgovarajucim rednim brojem.. patent za hardversku deinterlaciju u profesionalne svrhe.. ovo je samo freeware softwerska implementacija istog

probajte!

Meni napr. taj divx 5.11 kompresiju radi mnogo sporije nego verzija 5.0.5, zato koristim tu stariju verziju, i zadovoljan sam.

supermenx
pazi.. nije sve ni u brzini
mislim naravno da je na prvi podled brze-bolje, ali bitan je i kvalitet
naravno nista ne fali toliko verziji 5.0.5 ali meni se chini da 5.11 ima poboljsanja i na tom polju (kvalitet)
razmisli: da li bi zrtvovao nesto brzine za veci kvalitet kompresije/slike?
ne znam tvoj odgovor, ali ja bi (i tako ostaivm da kompresuje preko noci dok spavam ili danju kad nisam kuci, te mi pola sata-sat duze nije bitno, ako znam da ce finalni rezultat biti bolji)

Nazad
Vrh Dno