Šta je novo?

brzina net-a

skroller

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
619
Imam jedan problem (logicno zar ne :p ) Nekad mi je konekcija bila konstantnih 47000 - 54000 bps, dok sada ne prelazi 36000, a csto je i 32400 bps :rocket: Cini mi se da sam procitao ranije negde da se takve stvari desavaju kad se u posti ugradi neki PCM uredjaj koli deli jednu liniju ako se ne varam. Napominjem da svi koje znam imaju dobru konekciju (znaci nije u pitanju losa centrala, naime digitalna je)
Zna li neko konkretno sta je to, posto planiram da odem u postu da im :hump: ... pa da se ne bih tamo blamirao, bolje da znam o cemu pricam :confused:

Pazi, ako su ti stavili PCM, onda ne bi mogao da se konektujesh brze od 14400 ...

Postoje i PCM-ovi koji dozvoljavaju i vece brzine, ali kod nas tek treba da se ugradjuju... mada, znajuci nash Telekom, bice nikad a mozda ni tad...

Pazi, realnost je surova pojava...
Ako iskljucimo tehnicke probleme onda dolazimo do cene!
PTT TT Telekom ili vec kako god da se zove, naplacuje VREME a ne protok!

Zato njima odgovara da ti je protok sto sporiji.

To dovodi do veoma popularne teorije limitatora koje su masovno ugradili na veze.

Sve u svemu poskupeo impuls BEZ stvaranja inflacije. I onda ce ti reci da oni to ne umeju da urade, da nemaju pojma itsl.
Ako si uporan onda ce ti reci da moraju da otplate dugove od pre 6(sest) godina, koji su naravno 66 puta vec otplaceni, ali nema veze dugovi se moraju platiti...

ako nije PCM onda je verovatno limitator kao sto kaze dejandj.
E sad nije mi jasno koja je njegova svrha imajuci u vidu da veoma mali broj ljudi koristi internet, a njegova ugradnja za obicni telefonski razgovor je nepotrebna. I kako to da su BAS meni ugradili limitator, nikom od komsija nisu, na poslu se isto konektujem preko 50000 bps...
Uffff :cuss:

Misha je napisao(la):
Pazi, ako su ti stavili PCM, onda ne bi mogao da se konektujesh brze od 14400 ...

Postoje i PCM-ovi koji dozvoljavaju i vece brzine, ali kod nas tek treba da se ugradjuju... mada, znajuci nash Telekom, bice nikad a mozda ni tad...

Ovo vazi za analogne brojeve, za digitalne pcm obara vezu na najmanje 28.8 (iz razloga sto se na digitalne linije stavlja pcm na koji moze da se poveze jos jedan broj [osim onog kome je pcm stavljen], a na analogne jos tri pored postojeceg)
Ako je na onaj, koji je analogni postavljen samo jos jedan broj [a dva mesta ostala prazna] on bi mogao da dostigne teoretskih 28.8.

Nisam tehnicki upucen u ovo, ali bi to bila sustina onoga sto sam saznao nakon sto se meni desila slicna tragedija od strane ptt/telekoma, pa se sada vezujem na 28.8 iako sam npr. na digitalnoj centrali i imam poziv na cekanju (sto nema mnogo veze).

Onda izgleda da ja definitivno nemam PCM posto se uglavnom povezujem na 36000 bps, a ponekad i na 33600 ali retko.
Znaci mora da je limitator. Jos samo kad bi mi neko objasnio koja je njegova svrha....

DS9 je napisao(la):
Ovo vazi za analogne brojeve, za digitalne pcm obara vezu na najmanje 28.8 (iz razloga sto se na digitalne linije stavlja pcm na koji moze da se poveze jos jedan broj [osim onog kome je pcm stavljen], a na analogne jos tri pored postojeceg)
Ja sam na digitalnoj centrali i imam PCM koji mi obara brzinu na 14400...

Dandy je napisao(la):
Ja sam na digitalnoj centrali i imam PCM koji mi obara brzinu na 14400...
Moje saucesce :(
Ja bih BRE nekog :rocket: za tu "brzinu"...
...opet malo :cuss: na racun Telekom-a...

Nesto se desava i sa mojim netom?!
Evo vec par dana na eunetu ne mogu da se nakacim preko 31200,a pre sam mogao i do 44000!Inace imam analognu centralu :boom:

Nazad
Vrh Dno