Šta je novo?

Brzina graficke...

Neo_Matrix

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2003
Poena
649
Apsolutno me ne zanima OC, imam intela na 2.4 (400FSB), intelovu plocu (845PE) i graficku karticu Ati 9000 (non pro). Posto je sve namesteno po defaultu, verovatno vecina OC-era zna kolika je brzina memorije, a kolika procesora, i da li moze malo da se klokuje memorija i procesor graficke iako je intelova ploca u pitanju...
Takodje me anima koji program za to, pozeljan i link do njega, a ako nemoze da se klokuje, bar da vidim kolika je sad trenutna brzina...

Hvala...

"Apsolutno me ne zanima o/c.......... da li i kako moze da se o/c memorija i...."

Jel te zanima ili te ne zanima ? 🙂

Btw. ATI ako je na standardnim vrednostima, radi na 250/500.
Proceosor na 24x100MHz (FSB je 100 tj. 400MHz) = 2,4GHz
Memorija je na 133 MHz tj. DDR266.
A od o/c, samo graficku mozda mozes. Takt FSB-a nema sanse da promenis, pa ni procesora jer je mnozioc zakljucan.
Takt memorije ne moze da bude visi od 4/3xFSB na tom cip-setu tj. u tvom slucaju 266MHz je maksimum.

Pozdrav!

Po meni je najbolji oc program za ati-ja radlinker. Mali je, integrise se u drivere...

poz

Sasa je napisao(la):
"Apsolutno me ne zanima o/c.......... da li i kako moze da se o/c memorija i...."

Jel te zanima ili te ne zanima ? 🙂

Btw. ATI ako je na standardnim vrednostima, radi na 250/500.
Proceosor na 24x100MHz (FSB je 100 tj. 400MHz) = 2,4GHz
Memorija je na 133 MHz tj. DDR266.
A od o/c, samo graficku mozda mozes. Takt FSB-a nema sanse da promenis, pa ni procesora jer je mnozioc zakljucan.
Takt memorije ne moze da bude visi od 4/3xFSB na tom cip-setu tj. u tvom slucaju 266MHz je maksimum.

Pozdrav!

Ma znam to, ali me je zanimalo da rebnem malo graficku dok ne skupim parica da je menjam... Inace je Ati 9000 128MB, a za procesor, memoriju i ostalo sam znao...
Samo me zeza malo graficka u Generals-ima (ponekad secka), pa rekoh da je malo oc...
Inace me ne zanima oc., ali mislim da sve u zivotu treba probati (osim cigara, alkohola i droge...)...

BTW, moze i pivo (D)

LUC1FER je napisao(la):
Po meni je najbolji oc program za ati-ja radlinker. Mali je, integrise se u drivere...

poz

Ajde, ako moze neko neka okaci da ne jurim po netu, jer sam na tudjem vremenu... (pozajmljenom) :|

Poz.

evo celog programa, potpuno je free pa nemoj da mi modovi brisu post u skladu sa antiwarez politikom!

Hvala Marti, sad cu da probam i da vidim sta ce biti...

E, ajde oni iskusni u ovom poslu (oc-u) da mi kazu, po koliko da pomeram Clock Rate procesora i memorije graficke karte... (Na default stoji 250/200...
Hvala unapred...

EDIT : Ustvari nemam potrebe zasto da OC-ujem, video sam da su naj rezultati za 9000pro oko 7800, a ja sa 9000 non pro imam 7045, pa mislim da je to zadovoljavajuce za sad... jos jednom hvala svima koji su pomogli...

Poz.

Vojkan je napisao(la):
Zar nije 9000np 250/400?

Idi bre, samo ides zamnom i ispravljas me, ajde dosta vise 😉
Salim se, pogresih i ovde, samo sam ovog puta mislio ispravno, greska u kucanju.

Pozdrav!

To da vidiš kako je drugima koji se žale kako ih proganjaš po forumu 🙂

A kako onda kod mene na defaulf stoji 250/200 ??? 😕

Takt memorije jeste 200MHz, ali se to zbog DDR-a moze reci i 400MHz.

Kapiram, hvala svima jos jednom...
Poz.

Nazad
Vrh Dno