Šta je novo?

Brzina CD-ROM-a

vlayko_zr

Čuven
Učlanjen(a)
29.03.2003
Poena
604
Ne znam da li sam potrefio mesto gde bi trazio pomoc, ovde ili u delu za softver.Bilo kako bilo, problem je sledeci:
Imam AOpen CD-ROM 50x i on je jako bucan.Kada gledam DivX film onda mi je razumljivo da mora mnogo podataka da skida sa CD-a i sa tom cinjenicom sam se pomirio i kupio sam slusalice preko kojih cujem ton dok gledam film.
Kod slusanja mp3 muzike ovo mi predstavlja problem pa sam se pitao da li postoji neki tweak programcic kojim se moze ograniciti brzina CD-ROM-a? Kada bih smanjio brzinu na nekih 30x mislim da bi bilo mnogo bolje sto se tice buke a i sasvim dovoljno za mp3.Ako neko zna da li nesto slicno postoji, neka javi, bio bih mu veoma zahvalan.

Evo resenja

probaj sa cd-bremse (mislim da se tako pise)
cheers

vlayko_zr je napisao(la):
Ne znam da li sam potrefio mesto gde bi trazio pomoc, ovde ili u delu za softver.Bilo kako bilo, problem je sledeci:
Imam AOpen CD-ROM 50x i on je jako bucan.Kada gledam DivX film onda mi je razumljivo da mora mnogo podataka da skida sa CD-a i sa tom cinjenicom sam se pomirio i kupio sam slusalice preko kojih cujem ton dok gledam film.
Kod slusanja mp3 muzike ovo mi predstavlja problem pa sam se pitao da li postoji neki tweak programcic kojim se moze ograniciti brzina CD-ROM-a? Kada bih smanjio brzinu na nekih 30x mislim da bi bilo mnogo bolje sto se tice buke a i sasvim dovoljno za mp3.Ako neko zna da li nesto slicno postoji, neka javi, bio bih mu veoma zahvalan.

Kod gledanja DivX filmova, stvar je suprotna od onoga sto mislis da jeste. Upravo CD chita male segmente filmskog fajla. Znaci mala brzina chitanja, i iz tih razloga se motor stalno pali i gasi, i zato je buchno.
Najbolje je, i zbog buke i zbog troshenja motora i lasera, da film presnimis na HDD, pa ga odatle pokrenes.

Nero Drive Speed, dolazi u kompletu sa nerom a možeš da nabaviš i samo exe fajl.

E momci ne znam sta da vam kazem, hvala vam svima, nisam verovao da cu tako brzo resiti problem.Upalilo je ono sa "Nero Drive Speed"-om. Ja sam se registrovao na ovom forumu juce, ostavio poruku i vec mi je sve sredjeno. Ne mogu da verujem, CD vrti, ne cujem ga, strava.A ideja za program ... bolji program nisam skoro video.... Hvala vam svima, mnogo ste mi pomogli !

samo nemoj da zaboravis da ako imas rezac i hoces da kopiras cd na cd on the fly, ponovo ukljucis maksimalnu brzinu citanja

WoyKhan je napisao(la):
Nero Drive Speed, dolazi u kompletu sa nerom a možeš da nabaviš i samo exe fajl.

A gde moze da se skine samo taj exe fajl, trebao bi i meni? Ako nije preterano veliki da li ima neko voljan da mi ga posalje na mail?
[email protected]

Nero Speed

Okacicu ga ja mozda danas pod uslovom da nije veliki. Ako ne danas, sutra.

okaceno!

Okacio sam. Idite na moj sajt pa na "Racunarstvo".

Vrh Dno