Šta je novo?

Brzi procesor od ploce ?

Učlanjen(a)
26.01.2004
Poena
604
Dobio sam pondu za procesor koji malo brzi nego moja ploca, pa me interesuje da li mogu da ga stavim i na koliko ce raditi... Ploca je Chaintechova max 550MHz a Cpu je amd na 750.
confused confused

pa jel moz' se ubode u plocu,ako moze ondak pogledaj da li ima neki novi bios na sajtu proizvodjaca tvoje ploce koji ce omoguciti podrsku tom procesoru....

undreground2000 je napisao(la):
Dobio sam pondu za procesor koji malo brzi nego moja ploca, pa me interesuje da li mogu da ga stavim i na koliko ce raditi... Ploca je Chaintechova max 550MHz a Cpu je amd na 750.
:confused: :confused:

Koja je to Chaintech ploca?

nesharm je napisao(la):
Koja je to Chaintech ploca?

Uzevsi u obzir da je ploca ...

undreground2000 je napisao(la):
Ploca je Chaintechova max 550MHz

...podelio sam 550MHz sa optimistickih 133MHz i dobio zaokruzenu :mrgreen: cifru od 4.13... mnozilac :) Medjutim, ne znam ni sam zasto me ovo 550 vuce na 100 x 5.5 :mrgreen: Btw, tu sam kombinaciju vidjao na tipu 5AGM2 (drzim je u ruci upravo) i ne secam se jos da li je 5ATA (ili 5ATA2) imala nesto slicno. Enivej, moj odgovor Undreground-u bi bio... vrlo sam skeptican po pitanju bilo kakvog rada te kombinacije cpu/mb. Daklem, odbaci tu ponudu za proc kao neostvarivu (nekompatibilnu) i potrazi neku K6-icu... ili druga solucija - nadji neku plocu za "taj" AMD na 750 i odgovarajuce kuciste za sve kompletno. Ova druga kombinacija bi ti bila bolja.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Klokovanje krsha ...

Ploca je 5AGM i potvrdio sam da ne moze ni jedan CPU AMD da se stavi osim K6. Izmedju ostalog sada mi je unutra K6 II na 300 koji sam klokovao na 350 i radi prilicno stabilno. Zanimljiva stvar je da oce da radi samo sa istim naponom od 2.2V sa koliko je i radio na 300MHz. Ako podignem napon (2.8, 2.9) nece ni jedna kombinacija da radi. Tako da sad stoji magistrala na "famoznih" 100, a mnozac na 3.5.
Jedino bih bio zahvalan ako bi mi neko nasao K6 na 500MHz koji bi mi odradio posao... cheers

Nista cudno za K6... svojevremeno sam imao K6-450 koji je na default naponu radio na 500 Mhz, a preko toga ni da bekne.

Alo bre ljudi, o čemu vi raspravljate ovde? :)
Chaintech 5xxxX su socket 7 ploče, duron i kompanija u to ne mogu ni fizički da se ubodu :)

Vojkan je napisao(la):
Alo bre ljudi, o čemu vi raspravljate ovde? :)
Chaintech 5xxxX su socket 7 ploče, duron i kompanija u to ne mogu ni fizički da se ubodu :)

Pre mog post-a se "raspravljalo", jer su se imali podaci samo da je to neka CH ploca za AMD do 550 i neki AMD cpu od 750. Kad se analizom predstavljenih podataka (i nekim "pretpostavkama" :mrgreen:) doslo do saznanja da su te dve stvari totalno nekompatibilne (a mislis bi da bi bilo problem da se odmah kaze "Ne! U 5xxx plocu ne moze da se ubode duron!")... tek onda je preciznije receno i koje su te dve stvari bile u opticaju i prestala je bilo kakva sumnja ili rasprava oko toga, zar ne? Prema tome, mislim da je post potpuno nepotreban i da topic moze da se zatvori, jer vidim da je Underground dobio pomoc koju je trazio ;)

NHF cheers

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Pa svaki AMD do 550 je K6, K6-2 ili K6-3 (i oni matori krševi) :) A svaki AMD na 750 je K7 :) Tako da je rasprava u svakom slučaju uzaludna :)

poz

Vojkan je napisao(la):
Pa svaki AMD do 550 je K6, K6-2 ili K6-3 (i oni matori krševi) :) A svaki AMD na 750 je K7 :) Tako da je rasprava u svakom slučaju uzaludna :)

poz
a athlon classic u slotA obliku?
oni su oceli na 550mhz, koliko se ja secam

Na 500MHz čak, mislim.

Vrh Dno