Šta je novo?

Brzi internet?

nedostizni

Čuven
Učlanjen(a)
05.11.2003
Poena
609
ovako: naime koristim 041 (041552222 i 041555555) mrezu za internet, i to mi preko telefona dodje 88 (odnosno 44 u jeftinoj) dinara - sat.
Veza je naravo spora. Interesuje me kako da ubrzam vezu (iskljucujem mogucnost kupovanja novog modema), znaci treba mi neki (ma najbolji) program za ovo.
Any help

nedostizni je napisao(la):
ovako: naime koristim 041 (041552222 i 041555555) mrezu za internet, i to mi preko telefona dodje 88 (odnosno 44 u jeftinoj) dinara - sat.
Veza je naravo spora. Interesuje me kako da ubrzam vezu (iskljucujem mogucnost kupovanja novog modema), znaci treba mi neki (ma najbolji) program za ovo.
Any help
hm, nijedan program ne moze da ti popravi vezu. u to budi siguran, jer slab transfer moze da bude prouzrokovan losim provaderom i losom telefonskom linijom a ti mozes da utices samo na ovo drugo...
nisi naveo u kom ti je stanju centrala i koji je modem, ali mozda bi bilo dobro da probas nekoliko modela pa da vidis kako ce koji da ti se slozi sa centralom posto nema pravila...

centrala je digitalna a modem Lucent 56k
Znaci sve one reklame na netu o nekom speed up boostu za ubrzavanje veze su neistinite?

Znaci sve one reklame na netu o nekom speed up boostu za ubrzavanje veze su neistinite?
da

Any help

slazem se da neces pomocu ikakvih programa ubrzati surfovanje....
nego,moze li se znati razlog zasto koristis 041?pa sad bar kad postoji smin nije problem,bez obzira gde si...

cheers

hm... start>run>regedit ...
hklm>software>microsoft>windows>currentversion>explorer>remotecomputer>namespace
pa DELETE na donji kljuc (onaj koji pocinje sa D6277)

inace, mogao bi i da uplatis flat rate kod bilo kog provajdera koji to nudi za male pare, olaksao bi sebi zivot + bi ti veza bila bolja nego na tom 041 sra**...

Meni SMIN ne sljaka prethodnih nekoliko dana. Kacim se preko ISDNa i to na Beotel, YUBC i Sezam. Na standardnim brojevima radi OK...

I eunetov Smin zeza u zadnje vreme, treba puno puta zvati da se dobije veza...

Mos Def je napisao(la):
hm... start>run>regedit ...
hklm>software>microsoft>windows>currentversion>explorer>remotecomputer>namespace
pa DELETE na donji kljuc (onaj koji pocinje sa D6277)

Zar se ovo ne odnosi samo na LAN?

generalno sluzi za ukidanje task schedulera kada windows explorer pristupa mreznim resursima, i tim ubrzava browsovanje lokalno...
e sad, pristup internet explorer ovo ne bi trebalo da koristi, ali windows explorer=internet explorer, pa sigurno ne moze da mu skodi....

momci ja se izinjavam sto sam zapoceo diskusiju pa me nema godinu dana.
Mene strasno interesuje to oko Smina, jer su i telefonski racuni preko 041 enormni - oko 4000 dinara mesecno!!!

Ajde pomozite mi malo oko tog SMINA. Znam da se racuna kao lokalni poziv, ali kako se uplacuje (ja imamm vec accoutn kod PTT-a, jel treba kao i dao sada da uplatim normalno 20 sata recimo a da koristim drugi pozivni broj i lozinku, ili posebno trebam da sada otara account za SMIN?)?

momci ja se izinjavam sto sam zapoceo diskusiju pa me nema godinu dana.
Mene strasno interesuje to oko Smina, jer su i telefonski racuni preko 041 enormni - oko 4000 dinara mesecno!!!

Ajde pomozite mi malo oko tog SMINA. Znam da se racuna kao lokalni poziv, ali kako se uplacuje (ja imamm vec accoutn kod PTT-a, jel treba kao i dao sada da uplatim normalno 20 sata recimo a da koristim drugi pozivni broj i lozinku, ili posebno trebam da sada otara account za SMIN?)?

Meni su toliki racuni a u zivotu nisam koristio 041 :D
SMIN broj ti je kao i obican broj provajdera. Potrebno je da imas otvoren nalog i uplaceno vreme, naravno moze i stari nalog.

znaci uplatim na stari nalog i onda koristim isto korisnikcko ime, istu lozinku ali drugi pozini broj???

znaci uplatim na stari nalog i onda koristim isto korisnikcko ime, istu lozinku ali drugi pozini broj???

Pošto imaš nalog kod ptt njihov broj za SMIN je 042/110033.
Pošto se to tarifira kao lokalni poziv košta 5.5din od 15-17h i od 21-07h, a 11din od 07-15h i od 17-21h.

voyager je napisao(la):
Pošto imaš nalog kod ptt njihov broj za SMIN je 042/110033.
Pošto se to tarifira kao lokalni poziv košta 5.5din od 15-17h i od 21-07h, a 11din od 07-15h i od 17-21h.

Sat vremena je 11dinara u dnevnoj tarifi??? Odlicno koliko se placa uplata po satu (za moj raniji PTT nalog je bilo 25 dinara sat)?

Znaci ista lozinka isto korisnicko ime samo umesto starog broja kucam 042/110033?

Sat vremena je 11dinara u dnevnoj tarifi??? Odlicno koliko se placa uplata po satu (za moj raniji PTT nalog je bilo 25 dinara sat)?

Znaci ista lozinka isto korisnicko ime samo umesto starog broja kucam 042/110033?

Samo kucas drugi broj.
Cini mi se da je i dalje 25 dinara sat na ptt-u

hvala.
So let make this straight: znam da sam dosadan ali kada imate racune po 4200 (letos mi je stigao 6800!!! a nisam bio kod kuce 20 dana toga meseca!!! - a na listingu nema prve dve nedelje - navodno "ovi iz beograda su nesto namestali pa ih nemaju prve dve nedelje!!")

PTT:
25 dinara uplata sat + 11 dinara impulsi (5 din. u jeftinoj tarifi) right?
Staro korisnicko ime, stara sifra samo umesto starog broja kucam : 042/110033 ?

Cekajte odavno nisam koristio PTT, jel ima bese na www.ptt.yu/servis da se promeni sifra, ili moras da zoves administratora (ne znam odakle sam ovo pokupio?)?

hvala.
So let make this straight: znam da sam dosadan ali kada imate racune po 4200 (letos mi je stigao 6800!!! a nisam bio kod kuce 20 dana toga meseca!!! - a na listingu nema prve dve nedelje - navodno "ovi iz beograda su nesto namestali pa ih nemaju prve dve nedelje!!")

PTT:
25 dinara uplata sat + 11 dinara impulsi (5 din. u jeftinoj tarifi) right?
Staro korisnicko ime, stara sifra samo umesto starog broja kucam : 042/110033 ?

Cekajte odavno nisam koristio PTT, jel ima bese na www.ptt.yu/servis da se promeni sifra, ili moras da zoves administratora (ne znam odakle sam ovo pokupio?)?
Koliko puta treba da ti se kaze da je tako? :D
ptt.yu/servis pa mozes od tamo da menjas sifru ali moras da ides sa ptt-ovih linija
Pozdrav

Izvini, ali stvarno vise kao sto rekoh sam prevrsio sa telfonskim racunima, tako da je bolje da pitam 20 puta nego da se posle ispostavi da sam dzabe uplacivao sate.

Evo uplatio sam jutros 20 sata kod PTT-a i probao na 042/110033 . Ovo je mozda jeftino, ali da bi mi se ucitao Benchmark forum treba mi 2, 3 minuta (Bytes send 17 000, Received 44 000).

Da li je Verat netov SMIN bolji?

mislim da je sve bolje od ptt-a.kod mene su i sezam i verat korektni9sezam je bolji.

a koliko uplacujes sat na Veratu (ne impulsi nego uplata)?

I ja sam na veratu vec duze vreme i non stop koristim full nalog ... dash 700 kinti mesechno i ne mislish na vreme, kachish se kad ocesh i kolko ocesh . :banana: .. samo ... i dalje ti ide telefonski ... 0,36Din u lokalu po impulsu ... al to je sica .. :smoke:
evo ti OVDE cenovnik pa vidi ... :party:
shto je neko nekada ovde reko ...
" ..... verat je NAJJEFTINIJE ****** koje je ikada postojalao ... " :-devil-:

:wave:

... a mesec dana sezama(flat) je oko 850 din.za tvoje dosadašnje troškove prava sitnica.

cekajte to kod sezama 850 i kod verata 700 - to vam dodje nesto kao neogranicena mesecna uplata sati?
Dobro a koliko vam dolaze telefonski racuni?

cekajte to kod sezama 850 i kod verata 700 - to vam dodje nesto kao neogranicena mesecna uplata sati?
Dobro a koliko vam dolaze telefonski racuni?

Da to dodje to.
Koliki racuni - pa zavisi koliko visis vec su ti rekli da je sat 11 (5) dinara pa ti racunaj

Vrh Dno