Šta je novo?

BRZ 8K HDR video plejer?

pmb

Poštovan
Učlanjen(a)
03.06.2016
Poena
80
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 7950x + Arctic III 360
Matična ploča
MSI B650 MAG Tomahawk Wifi
RAM
2x32GB Kingston DDR5 6000MHz
GPU
RTX 3090 Zotac
Storage
1TB KC3000 + Crucial m.2 od 500 2HDD od po 4TB (WD RED i Blue) i Geil SSD od 512GB + Kingston SSD od 240 GB
Zvuk
Microlab Solo 6c+S.M.S.L SU-1 DAC
PSU
MSI A850GF 80+Gold 850W
Kućište
Lian Li Lancool 216 argb
Monitor
AOC 31.5" Q3279vwf
Miš & tastatura
najobičnija Logitech+ Redragon miš
Ostale periferije
LogiC270 Epson L386
Laptop
Lenovo
Mobilni telefon
Google Pixel 7a
Pristup internetu
  1. Optički internet
Jel može preporuka za video plejer? Puštao bi 8K HDR. Imam porilično dobar računar i mislio sam da je mpv najbolji i najbrži ali strašno štuca/secka na 8k. na konfiguraciji iz potpisa. Pre sam koristio pot, km, mpc-hc-powerdvd itd. ne znam kakva je sada situacija? "glupavi" Majkrosoftov plejer otvori bez problema.

izvinjavam se, problem mi rešio robot, AI :)
Da biste uključili hardversku akceleraciju po difoltu u MPV video plejeru za Windows okruženje, potrebno je da izmenite konfiguracioni fajl mpv.conf. Evo kako to možete uraditi:

1. Pronađite konfiguracioni fajl:
    • MPV konfiguracioni fajl se obično nalazi u direktorijumu %APPDATA%\mpv.
    • Ako fajl mpv.conf ne postoji, kreirajte ga.
  2. Otvorite mpv.conf u tekst editoru:
    • Možete koristiti Notepad, Notepad++ ili bilo koji drugi tekst editor.
  3. Dodajte sledeće linije u fajl:
    hwdec=auto
    vo=gpu

content_copy Use code with caution.
    • hwdec=auto omogućava automatsko otkrivanje i korišćenje hardverskog dekodiranja.
    • vo=gpu postavlja izlazni video drajver na GPU, što je neophodno za hardversku akceleraciju.
  4. Sačuvajte fajl mpv.conf.
Nakon što ste sačuvali fajl, MPV će automatski koristiti hardversku akceleraciju kada je to moguće.

Napomena:

• Hardverska akceleracija zavisi od vašeg hardvera i drajvera. Ako imate stariji hardver ili neadekvatne drajvere, hardverska akceleracija možda neće raditi ili može izazvati probleme.
  • Možete eksperimentisati sa različitim vrednostima za hwdec i vo da biste pronašli optimalnu konfiguraciju za vaš sistem.
  • Više informacija o hardverskoj akceleraciji u MPV-u možete pronaći u zvaničnoj dokumentaciji: https://mpv.io/manual/master/#hardware-decoding
Nadam se da će vam ovo pomoći!

Nazad
Vrh Dno