Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nista ne kontam!? Meni ova igra daje isto fps kad mi je shader na high i na med i kad je onaj post procesing na med i high. Jedino kad su teksture na high onda osjetim pad fps-a. Igleda da ova beta ima nesto protiv 8800:)

Pih, pochinjem da se pitam..koliko je uopshte realno za ochekivati da Crysis, onakav kakav je zamishljen i predstavljan pre, zaista radi na recimo 8800gtx?
A sa mojom 2600xt tek mogu da zamislim kako bi radio.

Nisam neki expert za te stvari, mozda smo ipak ispali naivchine?

Kako god, celu godinu sam chekao ovu prokletu igru, toliko kenyao ljudima kako cje to biti neshto neverovatno, sada me sramota kad pogledam iza sebe.

Iskoristili su nas.

Ti si ozbiljan!? :d

Donekle:p

Od zimus pratim razvoj, skidam sve zivo, bio reshio da kupim neku 8800, ali sada posle svega....

A hype-ovali smo celu godinu, niko nas nije terao naravno, ali bracja turci rekoshe da cje to da radi odlichno na danashnjem hardveru, kad ono medjutim.:-devil-:

@whiplasher: poteraj taj x2 josh bre, pa moj 3600x2 radi na 2500 na 2600 malo zeza:p, ti bi mogao bar do 2700.

Poslednja izmena:
Donekle:p

Od zimus pratim razvoj, skidam sve zivo, bio reshio da kupim neku 8800, ali sada posle svega....

A hype-ovali smo celu godinu, niko nas nije terao naravno, ali bracja turci rekoshe da cje to da radi odlichno na danashnjem hardveru, kad ono medjutim.:-devil-:

@whiplasher: poteraj taj x2 josh bre, pa moj 3600x2 radi na 2500 na 2600 malo zeza:p, ti bi mogao bar do 2700.

pa znam al to je ipak samo igra.... :) Ne dozvoli sebi da verujes bas u sve sto pricaju cike iz marketing sekcija raznih firmi, samo cese se vise nervirati :)

Poslednja izmena:
Planiram da uzmem 8800GTX od ortaka, sta mislite hoce li mi ta grafika biti dovoljna za 1680x1050 medium detalji? na mojoj konfiguraciji, inace procesor mi stabilno radi na 3.4Ghz bez dizanja voltaze.

E ako 880GTX ne bude dovoljna barem za meduim, onda u Crytek-u stvarno treba svi da se ubiju.

isti q ko i ovo sto sad imas :d

Nikad intel pa koliko god da je jaci (a u istom cjenovnom rangu i na def clocku nije jaci,a ja sam svoj 4200x2 platio 70-75 eura tako da mi 8200 3dmarka na svim def clokovima odgovara ):) A i nevjerujem da su bas isti 4200x2 i 6000x2.

Poslednja izmena:
Vala i hoce. :d

Pa stvarno,mislim kad je dotle doslo da ljudi pitaju da li ce da im radi na medium sa 8800gtx,e onda stvarno ebem ja tu igru i one koji su je napravili:mad: daju ljudi pola milje eura samo za grafiku(neko btw. kupi cjeli komp za te pare) i onda se brinu dal ce moci neku igru da igraju na medium :( pa stvarno je to i vise nego bezobrazno od, u ovom slucaju Cryteka. Uostalom po ovim ss sto sam dosada vidio,meni igra ne izgleda nista bolje od vecine danasnjih igara. evo prije par dana sam zavrsio Airborne,i sad mozda ja pretjerujem,ne znam,ali nista bolje ne izgleda ovaj "giga mega ultra jaki,revolucionarni" - dugo najavljivani Crysis od Aiborne-a.... mozda sve to bude bolje u finalnoj verziji igre,mada sve sam vise skeptican.

Poslednja izmena:
Pa stvarno,mislim kad je dotle doslo da ljudi pitaju da li ce da im radi na medium sa 8800gtx,e onda stvarno ebem ja tu igru i one koji su je napravili:mad: daju ljudi pola milje eura samo za grafiku(neko btw. kupi cjeli komp za te pare) i onda se brinu dal ce moci neku igru da igraju na medium :( pa stvarno je to i vise nego bezobrazno od, u ovom slucaju Cryteka. Uostalom po ovim ss sto sam dosada vidio,meni igra ne izgleda nista bolje od vecine danasnjih igara. evo prije par dana sam zavrsio Airborne,i sad mozda ja pretjerujem,ne znam,ali nista bolje ne izgleda ovaj "giga mega ultra jaki,revolucionarni" - dugo najavljivani Crysis od Aiborne-a.... mozda sve to bude bolje u finalnoj verziji igre,mada sve sam vise skeptican.

ne zelim da uvrijedim nikoga ali kupoviti graficku od 600-700eura zbog jedne igre za mene je ogromna glupost. Sve druge igre extra rade na 8800 seriji, i ako crysis stvarno naprave da treba NASA racunar da ga pokrene, onda cu uzivati da ga neigram. I osim toga mislim da ce jako mnogo para izgubiti tako zahtjevnom igrom. Ali lako se moze desiti da izadje sredinom 2008-me (nece biti prva igra koja je kasnila 0.5 - 2 godine). A obzirom da su demo pomakli par dana prije izlaska, nebi me cudilo da 1 novembra kazu release for quartal2 2008.

Poslednja izmena:
obzirom da su demo pomakli par dana prije izlaska, nebi me cudilo da 1 novembra kazu release for quartal2 2008.
Ako prebace igru u narednu godinu to je kao da su rekli "Ne zanima nas prihod od igre uopste". Ovo sam vec jednom rekao, oni moraju da izbace igru ove godine i to najmanje dve nedelje pre bozicnih praznika da bi je Ameri kupovali u enormnim kolicinama svojim klincima za Bozic

pa znam al to je ipak samo igra.... :) Ne dozvoli sebi da verujes bas u sve sto pricaju cike iz marketing sekcija raznih firmi, samo cese se vise nervirati :)

Slazem se, sve sami lazovi.
No more hype from me.:trust:

Nikad intel pa koliko god da je jaci (a u istom cjenovnom rangu i na def clocku nije jaci,a ja sam svoj 4200x2 platio 70-75 eura tako da mi 8200 3dmarka na svim def clokovima odgovara ):) A i nevjerujem da su bas isti 4200x2 i 6000x2.

I nije veruj mi (imao sam 4600+ pre 6000+,ovaj je znatno jachi...jedino se u overclocku slabije pokazao,ali 3300Mhz tera bez problema (3000Mhz je na default)...)
i pusti te gx price , crysis mp koci i na ovoj 8800Ultri, tako da hardwer nema veze s ovom betom DEFINITIVNO ! ;)

Poslednja izmena:
I nije veruj mi (imao sam 4600+ pre 6000+,ovaj je znatno jachi...jedino se u overclocku slabije pokazao,ali 3300Mhz tera bez problema (3000Mhz je na default)...)
i pusti te gx price , crysis mp koci i na ovoj 8800Ultri, tako da hardwer nema veze s ovom betom DEFINITIVNO ! ;)

Ma znam ja to braca beta je ******a sto se tice optimizacije to je cinjenica. Sve na high i sve na medium razlikuje mi se za 5-10fps sto i nije bas normalno. A za 6000+ sam gledao neke testove i predjenja sa intelom. Procesor je extra za te pare. A od mog 4200 na 2.42 je znatno jaci. Sama cinjenica da radi na 1000mhz vise i da ima 2x kesa ko 4200 sve govori.

Poslednja izmena:
ne zelim da uvrijedim nikoga ali kupoviti graficku od 600-700eura zbog jedne igre za mene je ogromna glupost.
LOL
dati 600-700€ za graficku zbog svih igara je glupost. to ti je 3 mesecne plate u Srbiji. za sta da se igras?

LOL
dati 600-700€ za graficku zbog svih igara je glupost. to ti je 3 mesecne plate u Srbiji. za sta da se igras?

Mozda grijesim ali sam ja to tako shvatio : pojedini ljudi su kupovali 8800 zbog crysis-a. Znaci ja treba da sljakam 3 mjeseca da bih skupio za 8800gtx recimo. I to sve zbog jedne igre. I sad to nije dosta, nego posto crysis "nece raditi na 8800ultra" treba da kupujemo 9800 kad izadje koji ce biti 500-800 eura. E to je za mene ludost. Naravno ima i imucnijih ljudi kojima ta kupovina ne pada tesko. Ali za prosjecno situiranog covjeka to je malo preveliki luksuz. Radijecu preskocit Crysis nego dati 700eura za GPU.

@kompjuteras - *** pa na cemu ih onda igraju ako na Ultri ne radi dobro?

Poslednja izmena:
ne zelim da uvrijedim nikoga ali kupoviti graficku od 600-700eura zbog jedne igre za mene je ogromna glupost. Sve druge igre extra rade na 8800 seriji, i ako crysis stvarno naprave da treba NASA racunar da ga pokrene, onda cu uzivati da ga neigram. I osim toga mislim da ce jako mnogo para izgubiti tako zahtjevnom igrom. Ali lako se moze desiti da izadje sredinom 2008-me (nece biti prva igra koja je kasnila 0.5 - 2 godine). A obzirom da su demo pomakli par dana prije izlaska, nebi me cudilo da 1 novembra kazu release for quartal2 2008.

sto rece illidan jeste puno 600-700 eura za grafu,medjutim ko ima para sta ga briga,mozda i ja da imam vise u kompu bi mi bila jedna takva,ne mogu da kazem da ne bi. no moj akcenat je bio na igri,a ne na 8800gtx-u. znam ja da 8800gtx moze da potjera komotno skoro sve danasnje naslove,ali evo crysis barem zasada ne moze. znaci ja govorim o bezobrazluku koji se plasira iz cryteka, prave igru koju ne moze kako treba da potjera jedna od najboljih grafickih danasnjice. i ono sa trailerima i folovima za igru,izgledali su kao fotorealizam,a sta smo dobili? nista bolje od recimo Airborna,koji je btw. meni radio sasvim fino na 1280x1024 skoro sve na high i to na masini iz potpisa,sto u slucaju crysisa mogu samo da sanjam. toliko sto se tice grafike u crysisu,a sto se tice gameplay-a i price u samoj igri,to cemo tek da vidimo.... ne bi me zacudilo da i tu bude neko tesko njesra. no eto sacekacemo final verziju,pa cemo da vidimo.

Priča se da built koji je na njihovim LAN događajima radi odlično. To može da se čuje i u ovom video preview-u.

Video je super,i pricaju da build mora da radi dobro na "8800",ali nista specificno...:trust:
i ranije je receno da nece izlaziti jaci gpu u 2007 tako da mislim da ce drajveri i demo
brutalno ispeglati igru( i mislim da ce serije 8600 i 8800 imati ogromnu prednost) ;)

sto rece illidan jeste puno 600-700 eura za grafu,medjutim ko ima para sta ga briga,mozda i ja da imam vise u kompu bi mi bila jedna takva,ne mogu da kazem da ne bi. no moj akcenat je bio na igri,a ne na 8800gtx-u. znam ja da 8800gtx moze da potjera komotno skoro sve danasnje naslove,ali evo crysis barem zasada ne moze. znaci ja govorim o bezobrazluku koji se plasira iz cryteka, prave igru koju ne moze kako treba da potjera jedna od najboljih grafickih danasnjice. i ono sa trailerima i folovima za igru,izgledali su kao fotorealizam,a sta smo dobili? nista bolje od recimo Airborna,koji je btw. meni radio sasvim fino na 1280x1024 skoro sve na high i to na masini iz potpisa,sto u slucaju crysisa mogu samo da sanjam. toliko sto se tice grafike u crysisu,a sto se tice gameplay-a i price u samoj igri,to cemo tek da vidimo.... ne bi me zacudilo da i tu bude neko tesko njesra. no eto sacekacemo final verziju,pa cemo da vidimo.

apsolutno se slazem s tobom ali ja to ne bih rekao bezobrazluk nego glupavost. Ako igra izadje u novembru a bude radila kao betamp mislim da ce crysis dozivjeti veliki krah. Bilo je postova kao "desetogodisnji klinac ce kupit za bozic radilo ne radilo". Pa nisu svi igraci sa 10 godina. Svaki normalan, iskusniji gamer ce pogledati negdje review prije kupovine.

Poslednja izmena:
mislim da suvise znacaja i paznje pridajete ovoj igri. Izaci ce ove godine bar 2 bolje i lepse igre (stvar ukusa ali bice za svaciji po nesto). Meni COD4 izgleda brutalnije od ove papazjanije...

Saznajte kako ce raditi Crysis na vasoj mahini...;)

Crysis System Requirements - Are We There Yet? - October 4, 2007

Up down, up down, up down. It seems minimum and recommended requirements are being scattered all over the net. All the reports in question have either been flagged as incorrect or non-finalized. Finally though, a source even more reliable than the EA Store. System Requirements Lab have now added Crysis to their list of games for which they test against your computer hardware and software. So you not only learn of the minimum & recommended requirements for Crysis, but you also get to see exactly how well your systems stacks up against them.

Go to System Requirements Lab >>

Here's the full list of both minimum, and recommended system requirements.

Minimum Requirements
CPU: Intel Pentium 4 2.8 GHz (3.2 GHz for Vista), Intel Core 2.0 GHz (2.2 GHz for Vista), AMD Athlon 2800+ (3200+ for Vista) or better
RAM: 1GB (1.5GB on Windows Vista)
Video Card: NVIDIA GeForce 6800 GT, ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro for Vista) or better
VRAM: 256MB of Graphics Memory
Storage: 12GB
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible
ODD: DVD-ROM
DirectX: DX9.0c or DX10

Recommended Requirements
CPU: Core 2 Duo/Athlon X2 or better
RAM: 1.5GB
Video Card: NVIDIA 7800 Series, ATI Radeon 1800 Series or better
VRAM: 512MB of Graphics Memory
Storage: 12GB
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible