Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A stvarno nista licno, nego me fascinirala ta sigurnost kada si naglasio da si mi rekao NEPOSREDNO, kao sta mi je cudno tu. E onda resih da ti nos natrljam. Podsetio si me na nasu prorocicu Kleopatru kada je davnih devedesetih gostovala u jednoj emisiji na TVNS Plus. Pa je kao pocela neku pricu i kaze adiscolenti (umesto adolescenti), i naravno voditelj primeti, i pita je kako ste rekli izvinjavam se, a ona puna sebe, PA ADISCOLENTI :D. Veliki pozdrav za PiSiBist :D

Ajde da ti ovaj put ne uzimam za zlo samo sto mislim da ces tesko da mi natrljas nos-verovatno se nisi dobro odrazio tj izrazio (Kleopatra):d.Pozz. i za tebe Frankenstein.

Nije clan!Nitice biti!

A jedva cekam nastavak komentara kako pocne izlazenje igre:
-jeste, secka, ali ovo je tek SP beta
-jeste, secka, ali tek je izasla igra
-jeste, secka, ali sad ce patch, pa jos jedan, pa jos jedan
-jeste, secka, ali ce novi drajveri to da srede

i sve tako do nekog pravog upgrade-a, kad ce sve zaista mozda letjeti :wave:

Ovo si odlicno rekao.Ljudi non-stop cekaju neke optimizacije,patch-eve,nove drajvere,kao to ce sve resiti i igra ce odjednom progledati.To se nikada nije desilo!
Jel shvatate da je uvek moguce nabudziti grafiku toliko da ni najjaci hardver ne moze da je svari jer su resursi uvek ograniceni!

OFF:FC sam odigrao na 6600GT-u i nije mogao skroz glatko da radi u 1024x760 na max detaljima,tako da sigurno nije mogao ni na 9800Pro.

LOL,sad sam citao postove(ako se to tako moze nazvati) od drlasan-a,kao i komentare drugih clanova foruma na njihove 'postove' i umro sam od smeha.Tu je negde sa Braco-om :D

Keep up with good work :wave:

Poslednja izmena:
E da,zaboravih da pitam(kako lazem,pravim postove kao drlasan :D ) Goranstein-a i ostale koji su igrali MP betu,gledao sam onaj trailer gde kazu da ces moci da zauzimas neke 'fabrike' (da ih tako nazovem) po mapi u kojima mogu da se prave helikopteri,camci,alien oruzja itd.To mi je delovalo vrlo zanimljivo za MP,jel ima neceg od toga u ovoj beti?

:wave:

Poslednja izmena:
Ovo si odlicno rekao.Ljudi non-stop cekaju neke optimizacije,patch-eve,nove drajvere,kao to ce sve resiti i igra ce odjednom progledati.To se nikada nije desilo!
Jel shvatate da je uvek moguce nabudziti grafiku toliko da ni najjaci hardver ne moze da je svari jer su resursi uvek ograniceni!

OFF:FC sam odigrao na 6600GT-u i nije mogao skroz glatko da radi u 1024x760 na max detaljima,tako da sigurno nije mogao ni na 9800Pro.

Lele, pa kad kazesh da je 6600GT bolja od 9800Pro, pa to ti je kao da kazesh da je X850 loshija od 7600GS!!!:smackbum:
Nije lepo da lazesh. lol:)

Brate je ne znam kakve ste vi imali karte ali niko mene ni slicne nece ubediti u suprotno kad sam doziveo na sopstvenom iskustvu.Jos jedna stvar,nije samo bitna karta nego i ostale komponente.FC sam igrao na 1280x1024 sve na Very HI i imao sam 30-35 FPS a kad zagusti padne na 20 nikad ispod zato ja zaista ne znam kakve ste vi karte to imali i zasto tvrdite suprotno i ispada da neko od nas laze.Cemu laz,pa lagali bi sami sebe a ne druge?!

@Frankenstein:

Dobar ti taj potpis,vidim koliko nisi zlonameran i ne mislis nista licno!Da znas da nije lepo.Dokaz o samoj covekovoj velicini!Nista drugo nemam da kazem...

Poslednja izmena:
Nema sanse, Braco je car, ovaj smara ;)

Da se ispravim-obojica su mi zanimljivi,svako na svoj nacin.Braco ni slucajno nije za ban.Ali ovaj drugi...ljudi se ubise raspravljajuci o nekoj igri i onda njegov nebulozni post od dve reci tipa "pocetak ne obecava" :d

Li li pa nemogu da verujem. 6600GT je cak u nekim testovima i bolja od 6800 i sad kazi nije namestaljka, a nije lepo sam poredio, posto to nije najjaca 6600kartica, a ono nije najjaca X850 kartica.

Hm, koliko se secjam na 9800 nije mogucje ukluchiti HDR rendering u Far Cry-u, kao u ostalom i na celoj ati 9xxx seriji, na 6600 gt bez HDR-a radi zaista lepo, ali sam HDR predstavlja poprilichno opterecjenje, i mslim da je taj pad nekih 30% odsto, grubo recheno.
To sam igrao na staroj konfi, s754 sempron @ 2200Mhz, 1GB kingstona, 6600gt naravno.
Tako da Far Cry nikako nije bio na maximumu u 1024x768, iskreno i dan danas Far Cry moze lepo da optereti prosechnu makinu, naravno kad se grafika u igri podesi na apsolutni maximum.

A za apsolutni maximum 9800pro/xt jednostavno nije dovoljan, niti je to 6600gt, dovoljno je brzo da moze da se kaze da je igrivo, a bash da klizi...teshko.

Lep text / tweak guide

http://www.tweakguides.com/Farcry_1.html

Dodushe, HDR u verziji 1.0 nije ni radio, ali opet nije bilo zaista hardvera na kom je bash klizio u nekoj vecjoj rezoluciji i maximalno nabudzen.

Poslednja izmena:

cista glipost jer na 9800 pro radi glatko na max, naravno bez hdr jer 9800 to ne podrzava. A nemoj zaboravit da je postojala 9800pro i sa 256 rama koja nije puno zaostajala za 9800XT

Poslednja izmena:
@whiplasher: Procitaj moj post.

To na 9800 radi prosechno, ne kazem loshe, ali to nije to.
9800 jednostavno ne renda sve sto u FC mozesh da vidish, tako da jednostavno nije hardver koji je zadovoljavajucji.
Naravno, ja se ne bih bunio da crysis tako radi na 8800gts, ali ipak, vecjina nas ima TFT monitore, ipak je 1440x900 dosta vishe nego 1024x768, a tek 1680x1050 i sl. mene ovaj wide monitor vodi u bankrotstvo:p
NHF.

E znash sta i 8600GTS podrzava DirectX10 i SM4, alli je X1950Pro i dalje bolja kartica. Uporedjujemo medium klase neke tamo generacije i top klasu generacije pre nje, to onda dovodi do iskaza tipa, jaoj pa ova 8400GT podrzava DirectX10 pa mnogo bolje to da kupim nego sad da kupim 7600GT, a posle neshto bolje.

neko rece da je 6600gt bolji od 6800. Looool evo malo rezultata 3D marka03

3DMark 03 default
5750PCX 3116
X600 4177
6600 128 MB 4811
6600 256 MB 5227
6600GT AGP 7698
6600GT Reference 7911
6600GT 128 MB 8064
6800 9590
x800PRO 10116
6800GT 11327
6800U 12282
x800XT 12343

nasao sam i rezultate 9800PRO i XT ali na mnogo slabijoj konfi od ove tako da ne bi bilo realno uporedjivati.

Poslednja izmena:
Li li pa nemogu da verujem. 6600GT je cak u nekim testovima i bolja od 6800 i sad kazi nije namestaljka, a nije lepo sam poredio, posto to nije najjaca 6600kartica, a ono nije najjaca X850 kartica.
Decko ajde sada molim te pogledaj ova crna slova pa pogledaj tvoj zadnji post.

E sada idi na ovaj link i pogledaj moj proshli post, pa pogledaj post koji si malopre napisao.

pa 6800 jaci od 6600GT sta je poenta? to i govorim ali ovde nema 3d mark 03 sto si postao taj link? daj mi link gdje je 6600GT jaci od 6800 u 3d mark 03. Ajd daj mi link i dam ti moju 8800GTS.

Evo tebi jedan link http://www.behardware.com/art/imprimer/533/ gdje 6600GT gubi od 6800 bas u far cry, a obicna 9800PRO 128 cak u jednoj rezuluciji pobjedjuje 6600GT. I nemojte vise da pricate da 9800 ne vrti far cry, nemojte molim vas. Evo vam link pa pogledajte na 1024*768 na very high bez AA ide do 60 fps

Poslednja izmena:
@Frankenstein:

Dobar ti taj potpis,vidim koliko nisi zlonameran i ne mislis nista licno!Da znas da nije lepo.Dokaz o samoj covekovoj velicini!Nista drugo nemam da kazem...

Haha, a ti si brze bolje pre nego si ovo rekao sklonio svoj sig... Ali nismo slepi a i dobro pamtimo. Mojne dvolicnost, tek to mrzim, sto bi Balasevic rekao, Ne Volem :D

jel ko probao onaj alien prototip weapon sto ledi? Po meni je oruzje nenormalno superiornije od svih zemaljskih "masinki"

GamingHeaven has posted a Q&A with Crytek CEO and Crysis Executive Producer Cevat Yerli. Some of the topics included are DirectX 10, engine limitations, performance and artifical intelligence. This article also comes with new DirectX 10 powered screenshots! Here's a taster:
Gaming Heaven: Performance, the main question every gamer has. What will be needed to run the game at playable framerates? How about playing with everything maxed? Will current rigs be able to run the game at 1920x1200 without making sacrifices? Do you recommend ATI or Nvidia and have you any performance figures for us for the Nvidia 8800 and ATi 2900?

Cevat: Everything maxed and at that resolution, you will need a seriously high rig of the latest generation available now. Bear in mind we don't expose, but have built in scaleability for the upcoming 1-2 years. That will be available as hardware catches up. So when I say maxed, its maxed for now.

http://www.driverheaven.net/gamingreviews/crysisinterview/index.php

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno