Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
crysis prsti ali mi je UT 3 mastovitijeg dizajna...Obe igre ce biti cool :D

U principu jos je rano za ovakva poredjenja (u smislu da se konacno prikaze sta su, sto Goran rece, bullshotovi a sta nisu)...al neke su stvari ocigledne:
Crysis razbija na otvorenom prostoru- vegetacija pre svega (koja nije proceduralna potpuno a i moze se unistavati) kao i nekako "ostrije" teksture...UT3 endzin nekako odmah prepoznam na bilo kojoj slici.Ima na neki nacin jedinstven nacin za prikaz normal/paralax mapa i sencenje.I koristi speedtree za prikaz vegetacije, koji inace moze da izgleda doooosta lepse nego na ovoj slici (npr kao u Oblivionu), ali je zato 100% proceduralno generisan i nema interakcije sa njim...ipak savijanje lisca/grana/trave kad se prolazi i obaranje stabala su trenutni vrh koji izgleda samo KRIZA imade...
Veliki minus za UT3 endzin je onoliko izrazen texture tiling na onoj slici iz pticje perspektive, ali to je vise mana dizajnera...
Kod ljudskih lica stvari su fantasticno otisle napred.U oba endzina ljudska lica izgledaju fantasticno, uz tu opasku da je UT endzin otisao i korak dalje: lica, tj. njihov materijal ima Sub-Surface-Scattering, sto je i za 3DSmax i njegov Vray plugin ozbiljan zadatak za renderovanje.Obratite paznju na usi i nos likova i njihovu karakteristicnu osvetljenost...svetlo diskretno probija kroz kozu...bas fino :D
Crysis-ov endzin nisam siguran da to podrzava (bar nisam naleteo na taj podatak), ali videcemo...

Poslednja izmena:
Evo, evo..

Sorry...

Lozhana:p

Prilozi

• PC Gamer July Preview 02.jpg
    PC Gamer July Preview 02.jpg
    72.7 KB · Pregleda: 207
  • PC Gamer July Preview 01.jpg
    PC Gamer July Preview 01.jpg
    50.7 KB · Pregleda: 151
  • crytek-parcel.jpg
    crytek-parcel.jpg
    37 KB · Pregleda: 153
Evo moze se odavde :http://www.incrysis.com/
Skinuti i hunter i Jungle fight poredjenje dx9 i dx10 grafike.Ja skinuh i pogledah i nisam se bas nesto odusevio.Jest ne mogu da kazem da razlika ne postoji ali nije mi nista revolucionarno.Mnogo su mi bolji bili screenshoot-ovi i poredjenja sa slikama u igri i u stvarnosti.:):)

mogu gorane, ali ce u dx9 ti efekti skidati mnogo vise performanse nego u dx10, ne znam kako ne razumes, u dx10 moze da se iskodira igra da maltene ne koristi CPU preko 30%, a u dx9 isto to bi opterecivalo CPU i CPU postaje bottleneck i performanse opadaju/limitirane su. Pogledaj cascades demo u Visti, i pogledaj CPU usage dok on radi, i onda upali bilo koju matoru dx9 igru i pogledaj CPU usage. Poenta je da ti efekti iz dx10 MOGU na dx9 da se prebace ali ce performanse u igri sa tim efektima biti znatno losije i jednostavno NEMA SMISLA prebaciti ih u dx9. Dakle u DX10 modu ces imati fps onoliko koliko karta moze da ti da, a isti efekti u dx9 modu ce biti ograniceni CPU-om i imaces (naravno zavisi od kolicine efekata) manje FPS...

vidjecemo kako ce to izgledati u praxi :) Bilo bi super kad ne bi morali stalno i CPU i graficku da apgrejdujemo, ali veeeeliki sam skeptik :d

Da, i mene zanima kako će to izgledati u praksi.

mogu gorane, ali ce u dx9 ti efekti skidati mnogo vise performanse nego u dx10, ne znam kako ne razumes, u dx10 moze da se iskodira igra da maltene ne koristi CPU preko 30%, a u dx9 isto to bi opterecivalo CPU i CPU postaje bottleneck i performanse opadaju/limitirane su. Pogledaj cascades demo u Visti, i pogledaj CPU usage dok on radi, i onda upali bilo koju matoru dx9 igru i pogledaj CPU usage. Poenta je da ti efekti iz dx10 MOGU na dx9 da se prebace ali ce performanse u igri sa tim efektima biti znatno losije i jednostavno NEMA SMISLA prebaciti ih u dx9. Dakle u DX10 modu ces imati fps onoliko koliko karta moze da ti da, a isti efekti u dx9 modu ce biti ograniceni CPU-om i imaces (naravno zavisi od kolicine efekata) manje FPS...

Uopste nisi shvatio poentu mog pitanja no nema veze ...

shvatio sam poentu, ali ti nisi shvatio moj odgovor :) Ukratko: nema potrebe da te neko ubedjuje u to. Jednostavno, stavljati sve te efekte u DX9 verziju ima smisla koliko i stavljati platinum coated 22" felne na peglicu.

bar neki nagovestaj o datumu izlaska...

Prilozi

• ScreenShot003.jpg
    ScreenShot003.jpg
    155 KB · Pregleda: 165
something funny...

Posted: 09 Jun 2007 21:51 Post subject: Ignore User Quote

Summary of latest pcg preview of crysis:

http://www.crysis-online.com/forum/index.php/topic,4579.msg76046.html#msg76046

"Cevat says that a mid level E6600 CPU is enough to play the game on ULTRA HIGH settings - obviously an 8800 would also be required (8800GTS would be ok but GTX ideal) and 2 GB ram needed - the ram is his highest priority upgrade recommendation."

ceo preview
http://www.crysis-online.com/forum/index.php/topic,4579.msg76046.html#msg76046

http://www.crysis-online.com/forum/...b5fdf40f3472ffab&topic=4567.msg74124#msg74124

nvidia1.jpg

super vijesti, 40fps na medium, jos kad bih imao dual core i 2 giga memorije :d

Au pa ja jednostavno ne mogu da poverujem u zahtevnost ove igre, pa mislim, ovo je stvarno smesno.

super vijesti, 40fps na medium, jos kad bih imao dual core i 2 giga memorije :d
pa sta oces, hw za igre nikad jevtiniji :)
1GB memare do 3000.00 din, DualCore D9xx od 70.00 - 150.00e, Core2Duo E4300 (sta ces vise) ~120.00e graficke 8600GT ~150e .... idi begaj
jos da su ove "spekulacije" barem priblizno tacne .... :S:

BaneNZ je sa Novog... Zelanda...

Jel ti toxic znas da je to ostrvska drzava? Sto znaci da treba da se sve tamo doprema brodom. sto nije jeftino. Tu i tamo neki talas ume da prebaci preko palube i pokvasi robu... a ako je to osetljiva elektronika znamo svi kakve rezultate daje u kombinaciji sa slanom vodom.

... uglavnom... ovo je bila sala, ...

Mislim da je jos rano za spekulacije oko zahtevnosti...mada mislim da cje trebati mozda malo jaci proc, mislim da su na nekom predstavljanju igrali na sledecjoj makini:

Crysis-France have now posted their own impressions of their Crysis multiplayer experience while in Germany. The system specs of the machine(s) they played on are as follows...

• CPU: Core 2 Duo E6700
• RAM: 2 GB (this is the minimum)
• GFX: NVIDIA 7800 GTX 256 MB
• Mobo: Asus P5W DH Deluxe
• LCD: Samsung Syncmaster 930BF

vise o tome ovdi: http://www.crysis-online.com/?id=273

Mada, obzirom da smo ovde svi fanatici, kad se makine lepo upgrejduju:p i jos lepse kloknu...ma ima da leti:p

The Hungarian PC Gamer have been kind enough to share with the community, multiple good quality videos from the Game Developers Forum held in Hungary a short time ago. The videos (4 in total) include higher quality footage from the previously posted sandbox demonstration as well as plenty of all new footage focusing primarily on the nano-suit. Everything is in DX9 for those who are interested.

Jos malo videa za download:
http://www.crysis-online.com/file_d...rysis-Online) GDF 2007 Nanosuit in Action.avi

Poslednja izmena:
pa sta oces, hw za igre nikad jevtiniji :)
1GB memare do 3000.00 din, DualCore D9xx od 70.00 - 150.00e, Core2Duo E4300 (sta ces vise) ~120.00e graficke 8600GT ~150e .... idi begaj
jos da su ove "spekulacije" barem priblizno tacne .... :S:

da, i da onda igram u cirka 1024x768 40fps@medium u DX9. Na stranu sto su to sve BG cijene, a gdje je maticna, novo napajanje, novi jaci UPS, samo 2 PATA porta (a meni i 4 malo), itd itd itd. Mator sam ja za ovaj hobi :wave:

BaneNZ je sa Novog... Zelanda...

Jel ti toxic znas da je to ostrvska drzava? Sto znaci da treba da se sve tamo doprema brodom. sto nije jeftino. Tu i tamo neki talas ume da prebaci preko palube i pokvasi robu... a ako je to osetljiva elektronika znamo svi kakve rezultate daje u kombinaciji sa slanom vodom.

... uglavnom... ovo je bila sala, ...

:D

Ako su je testirali na 7800 GTX i radi, kako tako, naci da cu barem moci da je probam!

super!

Poslednja izmena:
DA da, mogu samo da zamislim kako Crysis radi na 7800 u DX 10! :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno