Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
prvo su rekli da ne ide ispod 60fps u nekoj divljackoj rezoluciji, a sada sece u 12x10. iz krajnosti u krajnost, a ljudi se loze...

Slicna slika je bila i za Gothic 3 pa ljudi nisu verovali.Na kraju je ispalo tacno.Valjda ovde nece....

Ljudi ja mislim da su to lupetanja gluposti kao i uvek(ja tvrdim da ce igra moci da se igra bez problema sa C2D E6600, 8800GTS i 2GB rama).Recimo na 1024x768 i setovanjima na medium (bez AA i drugih zahtevnih stvari).Optimizovace oni igru do njenog izlaska.

Ljudi ja mislim da su to lupetanja gluposti kao i uvek(ja tvrdim da ce igra moci da se igra bez problema sa C2D E6600, 8800GTS i 2GB rama).Recimo na 1024x768 i setovanjima na medium (bez AA i drugih zahtevnih stvari).Optimizovace oni igru do njenog izlaska.

Pa sa tom masinom sto si rekao bi trebalo da radi u 1280 sve max bez AA i AF. Mada opet, ko zna, sve su to mucke :D

Pa niko ne prica o medium setovanjima ili low setovanjima. Prica se o max detalja, pri nekoj normalnoj rezoluciji (od 1280x1024 pa na dalje). Uopste ne zelim ni da vidim Crysis ako to nije u punom sjaju. Pa ne lozite se na screenshotove koji su na medium detalja, vec na maximum detalja. Naravno da ce igra da radi na medium setovanjima na nekoj prosecnoj masini, to niko ne spori, ali poenta razglabanja je pun sjaj, ono sto Crysis i treba da bude, kao i bilo koja druga nova igra A klase ...

Frka je ako mislite igrati Crysis sve na ultra high čim on izađe :), ali igra neće pobjeći, a bolji hardver će dolaziti (cijene padati). Far Cry je izašao u martu 2004. godine a ja sam novu mašinu kupio sredinom decembra te godine, i tada sam igrao Far Cry sve na high, do tada nisam čak ni vidio kako ta igra uopšte izgleda, nisam se uopšte zanimao za nju, bilo je drugih igara koje sam mogao igrati.

Ma bez brige, radice Crysis 40+ avg 1024x768 4xAA/8xAF na midrange kartama na mid setovanjima u vreme izlaska. Crytek i EA ne bi smeli to sebi da dozvole. Kod EA su pare u pitanju, a kod Crytek-a pored para i reputacija (sto opet ispadne na pare...)

Poslednja izmena:
Ma bez brige, radice Crysis 40+ avg 1024x768 4xAA/8xAF na midrange kartama na mid setovanjima u vreme izlaska. Crytek i EA ne bi smeli to sebi da dozvole. Kod EA su pare u pitanju, a kod Crytek-a pored para i reputacija (sto opet ispadne na pare...)

Naravno da neće, kao što ni jedna AAA igra koja je sa sobom donosila novu tehnologiju (čitaj - novi engine) u poslednjih par godina nije radila u 1024 sa 4xAA/8xAF u 40+ frejmova, čak su pretežno seckale.

Lako moguce da hoce, ali bez kompletne fizike i kao sto rece covek, na mid setovanjima.

Cinjenica je da danasnje midrange karte mnogo lakse izlaze na kraj sa AA i AF nego sto je to bio slucaj sa recimo GF4xxx serijom, (koja je bila midrange kada je izasao FarCry) tako da me nebi zacudilo da dizanje AA i AF ne obori drasticno performanse, ali mislim da ce razlika u potrebnom hardveru za mid i very high setovanje biti velika. Verovatno najveca dosada gledano od vremena Voodoo karti.

Takodje, ono sto je danas ulaz u High End kategoriju ce u vremenu izlaska Crysis-a biti midrange, tako da bih na scenario koji je on predvideo stavio malu kvotu. Ima dobre sanse da se obistini :)

Cekaj, znaci npr. 8800GTS je (ce biti) mid range, i bice nedovoljan. Dobro, Crysis cu lepo da igram negde 2010.

A kolko ce biti potrebno rama da se pokrene na max Crisis?

Ko zna, mozda ce biti potrebne i dve naslednice serije 8800 u SLI-u, da se pokrene MAX na 21-24"ws monitoru, ali to je bas zesce gledanje u pasulj.

Poslednja izmena:
Ljudi, obrisao sam tonu postova. Tema je Crysis i koliko je on brutalan, a ne ko je šta kad igrao, i sa koliko fps, kako se benchmarkuje FarCry, prepucavanje oko toga da li je 30 ili 60 fps dovoljno i sl. Dakle, dosta... Nadjite neke lepe nove slike Crysisa, kao što to Goran radi, pa ih kačite, nemojte da smarate više, pogotovo oko stvari koje smo pet puta prežvakali...

Ko zna, mozda ce biti potrebne i dve naslednice serije 8800 u SLI-u, da se pokrene MAX na 21-24"ws monitoru, ali to je bas zesce gledanje u pasulj.

Ma jok bre 2x8800GTX ce biti i vise nego dovoljno za glat igranje u 1920x1200 a mislim da ce i jedna sasvim fino da zavrsi posao (da avg bude 40-50 fps) :)

Skinuo sam taj demo-bolesno izgleda.Obratite paznju na odron kamenja,kao i na blur efekat u dzungli.

Extra mi je ona muzika u pozadini :,,: :bottle:

jel tacan onaj datum izlaska igre sa gametrailers-a?
i jel to deveti apirl ili cetvrti septembar :)

Evo upravo odgledah trailer sa skakutanjem i modifikacijom oružja, i ostadoh zapanjen! Čemu Nano odijelo i skakanje po 7 metara kada AI stoji na jednom mjestu i čeka da bude pogođen!?
Pa neće valjda napraviti baš onu klasičnu run & gun igru tipa Q4? Čim se EA umiješa nešto ne valja!

Ovo sto se dosad vidi na trailer-ima i shotovima jasno govori da je ovo graficki najbolje uradjena igra do sada napravljena. Sto se gameplay-a tice, deluje da skoro nista nije promenjeno u odnosu na farcry, malo nekih "sitnica" dodato, a sustinski to je FarCry. Ono sto mi nije ostavilo neki utisak gledajuci trailere je fizika i ponasanje "partikla" u scenama. Ok, to i nije toliko vazno, samo jedan detalj je u pitanju, ostatak je impresivan.

Meni je jedino grafika impresivna! AI je u ovim trejlerima katastrofalan, i niti blizu onom u FC-u. Nano odijelo mi djeluje totalno bez veze jer previše pojednostavljuje igru! Ko neki Supermen!?

Možda AI nije završen, možda su pustili extra easy da ne bi ginuli pred novinarima nego im pokazivali igru. A možda su usrali motku sa AIjem ko Valve sa HL2.

Meni bas gotivno deluje to nano odelo,pogotovo oni skokovi od po 5-6 metara,kao sa predatorom u AvP.Nista to nece biti lose ako dobro izbalansiraju gameplay i ako AI bude na visini zadatka.

Poslednja izmena:
Bolje da ubace u igru da te delove nano odela skupljas, modifikujes, menjas, dodajes module...
Znaci full upgrade support, kao u Deus ex-u, ali to je vec druga prica.

Pa ako je moj brat od ujaka na svom Tualatinu 1.2 Ghz, 256 SDRAM i Geforce 2 MX400 32 MB mogao da igra Far Cry u 640x480 sve low solidno, onda ne znam zasto ovo ne bi radilo.

Pa problem je u tome shto tvoj burazer nije igrao Far Cry :d Vec neshto shto se tako zove, a ni ne lici :) Isto vazi i za Crysis i nashe trenutne karte ... radice, ali na shta ce da lici, to niko ne pominje :d

Poslednja izmena:
***, mozda je igrao na low, ali je barem okusio gameplay i fantastican AI.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno