Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad kad skinuo, sacuvao mi je fajl kao .php, kako da otvorim wmv koji je u njemu?

?
meni je dao posle "save target as" normalni wmv fajl.inace snimano je kamerom "sa strane" ali vidi se bogami da g80 ovo renda prilicno dobro sad ostaje enigma da li je sli ili single kartica

A u kojoj je rezoluciji ovo terano? Bio bih zadovoljan kada bi sa jednom G80 ovo radilo u 40 FPS-a u 19x12 sa 8xAF :smoke: :D

Poslednja izmena:
Nece da skida, izbaci
"The server returned an error response: 403=Forbidden
Aborting"

Koristim Firefox 1.5.0.7 sa extenzijom Flashgot u kombinaciji sa Flashget-om

brate tebi stalno nesto ne radi :d Jesi ti siguran da znas sta radis ? :) Nemas najnoviji winrar/winzip, koristis firefox...idi covece, nije tebi lako...

kamioni, avioni, G80... meni je sve to isto..igracu je za 3 godine normalno..sackacu.. dug je zivot a puno igara.. nista necu propustiti :D

brate tebi stalno nesto ne radi :d Jesi ti siguran da znas sta radis ? :) Nemas najnoviji winrar/winzip, koristis firefox...idi covece, nije tebi lako...

A sta mi to jos ne radi :)? I sta fali Firefox-u? Winrar ili WinZip ovde uopste ne trebaju tako da ne vidim poentu ovoga sto si napisao za njih :)
E da, samo da kazem da sam skinuo oba :)

Poslednja izmena:
[showoff] Jedva cekam da uposlim tek pristigli 8800GTX [/showoff]

:p

Hm - po onome sta videh na shotovima, vidim da mi je jedan gtx malo :d - mora da padne bar jos jedan na prolece kad izadje ovo cudo. Dotle ce valjda sve da radi na ovom jednom :D..

znaci bas brutalno - mogu misliti kako ce to da izgleda kod mene na projektoru sa monsterima u prirodnoj velicini + pro surround-u. Sto bi rekao Shule: brate ovo nije igra - vec paralelni zivot..

Poslednja izmena:
Odlican intervju na Crysis-Online. I sto je najzanimljivije:

6) Could you please tell us your system specs and explain how well Crysis is running on it?

I have an Athlon 3500+ Processor and a Radeon X1900 with 2 gigs of Ram and Crysis runs great on my machine at most settings. The official specs are not final yet, but rest assured it will run on 3 year old computers by the time we release our game.

Note: There is still a lot of optmizations to go, so this really is great news for all pc gamers.

Poslednja izmena od urednika:
at most settings, što znači na low i medium kombinacije do 1280 x 1024. Za high i ultra će ti trebati X1950 XTX i Core 2 CPU samo za 12x10 i osnovni AA i AF, a oni koji igraju u 16x12 ili 19x12 će i dalje kukati za 8800 (Ultra:)) i Radeon X2800XTX :)

znaci mi sitna boranija cemo kao moci da igramo ovo.:D :bottle: :zgran: :S:

bice ovo full kad izadje,josh ako bude tacno ovo za mashinu na kojoj ce moci da se igra...

Ovo cekam da kupim novu dx10 graficku

hmmm.....jel smem da iznesem svoje misljenje ovde po kome meni Crysis ne izgleda bas toliko nextgen i brootalno ? :zgran: Lightning i HDR su brutalni, broj poligona je brutalan, ali je sve ostalo na nivou panddora tommorow i chaos theory (graficki i teksturno), dok bih sa jedne strane lightning mogao da uporedim sa FEAR enginom, a senke sa call of juarez ili gothic 3 koji je uveliko izasao... (ovde ne pricam o fizcici u igri i rusenju drveca, to je strava zaista, ali onaj demo sa retardiranim kamionom koji prolazi kroz onaj bungalov da bi demonstrirao fiziku - ono je ocajno, bolje da su izostavali.)

Gameplay ne mogu da komentarisem, nadam se da ce ostati makar kvalitetan kao u farcry, a bilo bi dobro da bude i bolji. Bice sigurno, ne mogu se u svakoj igri rusiti palme
:S:

Opet sa jedne druge strane, teksture u ovoj igri su na nivou svih dosadasnjih kvalitetnih naslova, znaci nisu nista bolje ni vece, a sama igra ce biti zahtevnija zbog vise objekata i vise tekstura te ce te teksture morati smanjiti kako bi bilo igrivo na non 8800gtx &c2d konfiguracijama, a tada ce vam igra izgledati kao FarCry, ako ne i losije (graficki).

Ono sto je zaista fenomenalno u celom Crysisu je DIZAJN !!! Level dizajn i detalji kojima je posvecena paznja je DO JAJA ! A dizajn nema puno veze sa enginom, atmosfera koju su postigli dobrim level dizajnom jeste BRUKA dobra ! Ali sam engine po meni nije revolucionaran uopste, nista novo sem padajacih palmi i lepseg HDR-a nema, vojnici su i dalje animirani sa motkom u dupetu, vegetacija je i dalje generisana od manje vise istih biljki i dosadice vam za 2 sata, alieni su retardirano uradjeni i izgledaju kao rip-off animatrixa, vozila se ponasaju isto kao u farCry-ju....Ali DIZAJN nivoa ih jako izvlaci ! Odlicno je osmisljen ! recimo sa tim enginom EA ne bi znao da napravi valjan BF jer su im dizajneri lenji.

aj sad da potkrepim ono sto sam rekao:

Sta je ovde revolucinarno ? Slicna scena u Splinter Cell CT je izlgedala bolje ili isto kvalitetno
http://img.neoseeker.com/view.php?pid=22513&scn=1&etype=
dalje:

http://img.neoseeker.com/view.php?pid=22513&scn=2&etype=
wow, gothic3 u BW varijanti bez senki (gde su nestale senke ??? na mesecini po mraku su senke jake (po kontrastu) isto kao u 3 pm)

WOW efekat:

http://img.neoseeker.com/view.php?pid=22513&page=2&etype=

ovo sigurno necete videti u igri posto je ovo neki flybay, a btw vidjen u marku 2006 sa onim zepelin-brodom.

hmmm...samo fali fog... http://www.inpactvirtuel.com/images/bdd/screens/9411.jpg (naravno nije isti tip igre, boje su drugacije zbog toga)
... http://www.inpactvirtuel.com/images/bdd/screens/9411.jpg ...

dalje:

crysis:
http://img.neoseeker.com/view.php?pid=22513&scn=12&etype=

http://img.neoseeker.com/view.php?pid=22513&page=4&etype= (jel neko reko bf 2 ??? ili GRAW ? )

- we were in Q4 can't you reckognize us ? OMG we just chained our uniforms, same number of pollys and res of textures ...jesss http://img.neoseeker.com/view.php?pid=22513&scn=22&etype=

http://images.google.com/imgres?img...g_en|lang_ru|lang_sr&client=opera&rls=en&sa=N

Ali ajde da kazem jos jednu cinjenicu WOW efekta : pola ljudi ovde koji su rekli da jedva cekaju ovo, da ce kupiti ovo ili ono samo da bi igrali crysis NEMAJU ni pristojne masine da pokrenu WOW efekte iz prethodne generacije. Razumece me ovde dosta ljudi, Quake 4 nije quake 4 kad se igra na 800x600 low i na 1280x1024 full sa quak4 modom i 2xAA i 8xAF. Bez uvrede, _Weasel_ imas 5600xt, pa tebi bi bilo dovoljno da kupis 6600GT i da prevrnes zadnjih 10 hitova od 2005-te do sada ukljucujuci i FarCry i HL2 i neces verovati sta si propustio posto su 5600xt i dobra grafika pojmovi koji su nespojivi ! Ako mislis da ces kupiti dx 10 graficku tipa 8300gt i da ces se naigrati Crysisa - gresis. Opet ces propustiti SVE sto igra nudi, kao sto si porpustio SVE od HL2 pa nadalje. Ovo se ne odnosi samo na tebe, vec na sve ljude koji na sve nove igre vicu WOW WOW ,a teraju 9600xt od kraja 2004-te...pa njima bi doom3 bio WOW instant samo da stave 6600GT, a kamoli nesto jace.

Tako i crysis - kupicete neki osakaceni 8xxxx chip i staviti sve na low i WOW crysis, hmm i nije nesto...meni on nije nesto ni sada, a nije ni izasao, a to je verovatno zato sto sam se vec nagledao full detalja i dobre grafike...pa mi crysis sem u neki crucialnim razlikama tipa broj poligona i samim tim detalja na sceni i lightning, nije nista drugaciji niti lepsi od call of juarez ili Dark mesije ili Condemned-a na FULL ili Prey-a koje je dizajnerski i graficki PREDRKAN ! Naravno da se te igre ne dozivljavaju i ne igraju isto na novijim kartama i na radeonima iz 2004-te god...

a sad navlacim armor pa vi udrite po meni :D

Za dizajn se apsolutno slazem.Odradjen je odlicno.
A za ostalo moram da te pecnem ;) ...
Prva slika, za koju kazes da je kao u SC-u...okej, mrak, plavo-zelene nijanse, crnac, itd.Slicno.ALI-Ovde je za razliku od SC-a svaka senka savrseno precizno bacena.SC je prepun svetala\senki koje su nelogicno razbacane (narocito u poslednjem nivou-senke su tu najizrazenije, a ima ih i tamo gde nikako ne bi trebale da budu, dok na mestima gde ih mora biti nema ih- vise je bilo fejkovanja)...Da ne govorim sto su krzave i ocajne rezolucije. Naravno ovde postoji i DoF efekat.
Druga slika: Za razliku od gothic sarenisa, ovde svaka biljka baca senku, kao i likovi (ja je vidim) -mada je malo skrivena, zato sto gaze po travi.Cela scena je ovakve boje, zato sto je osvetljena tako- "hladnim svetlom"...HDR je ovde kao i u oblivionu (pa i bolji) jer ako bi se na ovoj sceni oblaci razisli, cela scena bi bila zivlja sa bojama.I naravno i ovde su senke mekane.Opet DoF, ali i VOLUMETRIC svetlo (ah sto ga nema u oblivionu) koje se probija kroz krosnje.Fog je postepen, i nema onog probijanja kroz teksture objekata, sto ce reci da je uradjen savrseno....
Treca slidza: ok, kao 3D Mark06, ali ovde ima i pomenuti volumetric light- koji nastaje spojem dynamic svetla i fog-a: kao u prirodi...Kad se sunce popne, i izmaglica razidje, efekat se ne vidi...ovde se jasno vidi da je neko jutro, mozda zalazak.
Cetvrta: Kad sam ovo prvi put video, ni meni nije delovala nista posebno.Ali taj lik u zutom ima animiranu normal mapu na majici, koja "treperi" od jet-blasta....to nigde nisam video...
Peta: BF samo moze da sanja o ovome: oblacno tmurno vreme (pacificko ostrvo pred uragan) i sve naokolo deluje k'o da ce se nebo sruciti na glavu.Mekana senka od drveca, koje ima i na vozilu (iz nekog razloga to su iz BF2 IZBACILI sa patchevima)
Sesta: DoF, Texture ogromne rezolucije (kad se izbliza gleda neki lik iz Q4, tekstura lica je (ma ko da ni ne postoji) samo bump-mapa koze u sustini...tu i tamo obojena zbog brade i sl. Dok na primer, ovaj crnac u Crysisu izgleda poput rada iz ZBrusha.(ima neka slidza tog likakoja kruzi netom)....Senke, opet savrseno precizne i stoje tamo gde treba da budu.Q4 je imao precizne senke, ali iz manje izvora i naravno bile su ostre...
Okej, dosta za pocetak...ne znam, ako ispostuju sve sto su najavili, ovo treba da bude stvarno prva igra koja po vecini stvari savrseno skida stvari iz prirode...da ne govorim kako su samo uradili podvodnu floru\faunu....

Poslednja izmena:
@ gx-x
Apsolutno se slazem da je vecina ljudi dosta toga propustila u starim naslovima... Mislim igrati Q4 na manje od 6600GT je apsolutni promasaj.... Nista ni svesni kako neke igre izgledaju na apsolutnom maximumu deatalja i svih setovanja.... E sad nikako se ne mogu sloziti da bilo sta aktuelno moze da se poredi sa Crysis-om koji tek treba da izadje.... Mislim meni konkretno FarCry sada deluje smesno, ali kada se pojavio bio je isto ono sto ce Crysis biti kada se pojavi na trzistu:)
Dizajn nivo je vrhunski, a mogu te braniti jos i u tome da je sve to u sustini vec vidjeno, ali ipak ne ovako dobro:)

@bigJoe &Nex999:

Sve ok, ja samo kazem da mi nije nesto mnogo revolucinarno, sem dizajnera kojima kapu skidam. Vegetacija jeste WOW kao i vol. lightning u njoj, ali ostatak je manje vise vec vidjen, pod ostatak mislim na vozila, teksture istih, modeling itd. in door detaljnost, isl.

a nesto imam osecaj da cemo morati da iskljucujemo volumertike da bi nam igra pristojno radila :S:

Pa da u gothic-u svetle i krave:d. Da precutimo sto svetle po suncu, ali kad nema sunca, to je smesno. Mislim da gothic moze da bude odlicna igra ali je prerano izasla. Mozda je dosta toga vec vidjeno, ali je crytek to lepo uklopio u jednu igru. Voda i vegetacija su do sada nevidjeni, ako ne gresim. Iz iskustva sa far cry, rekao bih da ce ovo biti nesto nevidjeno, ako bude izasla u skorije vreme.
http://www.crytek.com/screenshots/index.php?sx=cryengine2&px=facial_editor_2.jpg

Poslednja izmena:
A
Ali ajde da kazem jos jednu cinjenicu WOW efekta : pola ljudi ovde koji su rekli da jedva cekaju ovo, da ce kupiti ovo ili ono samo da bi igrali crysis NEMAJU ni pristojne masine da pokrenu WOW efekte iz prethodne generacije. Razumece me ovde dosta ljudi, Quake 4 nije quake 4 kad se igra na 800x600 low i na 1280x1024 full sa quak4 modom i 2xAA i 8xAF. Bez uvrede, _Weasel_ imas 5600xt, pa tebi bi bilo dovoljno da kupis 6600GT i da prevrnes zadnjih 10 hitova od 2005-te do sada ukljucujuci i FarCry i HL2 i neces verovati sta si propustio posto su 5600xt i dobra grafika pojmovi koji su nespojivi ! Ako mislis da ces kupiti dx 10 graficku tipa 8300gt i da ces se naigrati Crysisa - gresis. Opet ces propustiti SVE sto igra nudi, kao sto si porpustio SVE od HL2 pa nadalje. Ovo se ne odnosi samo na tebe, vec na sve ljude koji na sve nove igre vicu WOW WOW ,a teraju 9600xt od kraja 2004-te...pa njima bi doom3 bio WOW instant samo da stave 6600GT, a kamoli nesto jace.

Tako i crysis - kupicete neki osakaceni 8xxxx chip i staviti sve na low i WOW crysis, hmm i nije nesto...meni on nije nesto ni sada, a nije ni izasao, a to je verovatno zato sto sam se vec nagledao full detalja i dobre grafike...pa mi crysis sem u neki crucialnim razlikama tipa broj poligona i samim tim detalja na sceni i lightning, nije nista drugaciji niti lepsi od call of juarez ili Dark mesije ili Condemned-a na FULL ili Prey-a koje je dizajnerski i graficki PREDRKAN ! Naravno da se te igre ne dozivljavaju i ne igraju isto na novijim kartama i na radeonima iz 2004-te god...

a sad navlacim armor pa vi udrite po meni :D

potpisujem od slova do slova , i to iz sopstvenog iskustva ...

evo kao primer HL2 ... prvo sam igrao (ustvari probao da igram) na fx5200 , ali pošto nije išlo nikako prešao sam na fx5700 i bilo je kako tako igrivo , posle pola godine sam prešao na 6600gt , i možete pretpostaviti , sreći nigde kraja , kakva grafika , kakvi detalji , wow , wow , wow ... e sad pre par dana sam uzeo 7600gt i 21"wide , i kad sam startovao HL2 umalo se nisam srušio ... 1680*1050 sa svim detaljima ... pa to je potpuno nova igra , nisam mogao ni da igram ... pustio sam decu da igraju , a ja sam samo sedeo i uživao gledajući ... kao FILM ...

Cudo te svi ne razapeshe na krst? Hmmm, cudno ;). Mene kad sam napisao ovako nesto pojedinci napu*shishe samo tako. Ono lik sklapa konfu za 700E i tripuje da ce Crysis da mu leti - ali ladno ;). I ja kazem - neces se bate ti naigrati puno sve na high - i u top da me stave :d.. Aj samo grafika - a gde je tu zvuk! Evo ja se slazem da je doom3 obican mracni game play udri po svemircima u mraku sa shotkom trt-mrt. Ali recimo ja sam doticnu igru igrao na pro suroundu, ali bas pro - za mixanje suround zvuka - ako je nesto udaljeno 1 metar - tacno je toliko prezentovano - gajba, akustika, zakrivljenost zidova itd. Plus sam igrao na projektoru - gde je ceo zid gajbe (4m slika) kao neki prozor u pakao ;) pa kad ti iskoci onaj mutant onako gnjicav sav - to ti je u prirodnoj velicini. Ljudi moji sta je to :hair:! Ma neopisivo. Imacete nocne more da ste zarobljeni u biological research fabrici na Marsu garantovano! 80% igre doom3 je zvuk! Remek delo. Ma cela gajba ti pulsira u nekom sub-u ko neka teska industrija smrti + gnjicanje onih bolestina negde iza tebe, onako gore ukoso, tacno da ti skoci za vrat + slika, prozor u syber pakao - ma Joca uopste nije normalan. Probah na slicnom setup-u i hl2 (koji ima bolji gameplay i vishe fora) i far-cry - ali nista nije toliko umobolno dobro uvlacenje u 1 lice kao doom3 + onaj zvuk - ma jednostavno neopisivo. E sad moj drugar Shule koji je doom3 cepao kod njega na 15-tici crt-u i nekim kung-fu usb zvucnicima + integrusha ;) + duronu na 800 - i koji je za doom3 rekao: ma njesra - kad je to probao kod mene - sva na max - ma cak sam ga i slikao :d - da vidite tu facu i tu odusevljenost :D - vilica ali ladno do poda. Kao: ne rise Haludza da je ovo ista igra :zgran: - tad je ponovo odvalio: ovo nije igra, ovo je paralelni zivot :D - ma sta mu to znacilo..

Tako da se nadam da ni Crysis nece podbaciti po pitanju ne samo grafike - nego i zvuka - ma sve je bitno..

Poslednja izmena:
Ok.Taman da se nadovezem: zvuk u Crysis-u treba da bude na foru koja je najavljivana za Unreal Engine3.A to je PRAVI PRORACUNAT zvuk (dynamic sound).Dakle pucanje iz oruzja\eksplozija bombe ni u jednom trenutku netje zvucati isto, jer se zvuk razlicito rasprostire\odbija od okruzenja....ova fora me bas interesuje gde ce se prvo upotrebiti, jer je stvarno do yaya :)

@Haludza:

kad vec imas uslova trebao bi ozbiljno da razmislis o 3D projector setupu. Dva projektora se stave jedan iznad drugog, dva polarizaciona filtera, ima software bundle, a ima i hardware box, i samo ti treba polarizacionih naocara kolko vas ima u sobi. Meni je ovo zivotni san, ali nemam uslova, ti imas, lud si ako ne uradis !

da ti zagolicam mastu: http://www.xpandcinema.com/technology/

a "how to" ces naci, sad gledam neki film, mrzi me da googlam, ali trazi 3d in educational puproses pa ces naci objasnjenja kako se radi i linkove gde da kupis sociva (natakne se ispred svakog projektora, nije neka nauka, samo ih treba naci), sa druge strane, treba da dokupis jos jedan projektor, napravis nosac za dva komada i da ih nastelujes prema uputstvima, posle je sve fine tuning. Pre godinu dana sam se interesovao za to ali sam pogubio linkove (i pare lol), ali je na jednom forumu covek koji se inace ne igra pisao da je pored ostalog probao da igra 'tamo neki FEAR' kako je on to rekao i da nije mogao da se odvoji danima i da je maltene odlepio :D

@Gx-x
Brate ti oces da ja umrem :d. Doom3 je napravljen da prestrasi i coveka koji ima 15-ticu monitor a kamoli slikom od 4-metra! Pa ja doom3 i ovako jedva preziveh, mogu misliti jos da sam one gnjicavce video u 3d-u!!! Mislim da bi mi cuka otkazala ;). Veruj mi, da se od tog zvuka, pulsiranja, klaustofobije, josh uvek oporavljam-ponekad-sanjam - a sve to + josh u 3d-u!!! - u najavi čika Laša Lazarević i ono trcim hodnicima A odeljenja sa virtuelnom shotkom u rukama :d..

Shalu na stranu - hvala na savetu - probacemo - hard-core do kraja! :wave:

Edit - kad setup-ujem 3d - tebe stavljam kao probnog test subjekta - tek ako ti prezivis doom3 na 4m u 3d-u, ondak sedam ja ;)..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno