Max Payne prvo nije FPS,a drugo svojevremeno je imao extra grafiku.
I procitajte ponovo sta sam sve nabrojao pre nego sto me napadate s recju 'grafika'.
Kazite mi jedan FPS koji je bio extra dobar a da nije imao nekoliko elemenata koje sam ja naveo na barem solidnom nivou.
Boga ti, velike li razlike izmedju tps i fps, osim sto u jednom slucaju vidis lika, a u drugom ne ... Mani me te filozofije.
Dakle, totalno si zalutao u objasnjavanju svoje teorije. Kakve veze ima sada da li je neki dobar fps imao dobru grafiku ili ne. Jednom gameplayu koji je imao MOHAA, ili koji je imala Mafia, ili Hidden & Dangerous, ili Hitman npr, uopste nije presudna bila grafika, vec magija pomocu koje si bio uvucen u pricu, ono sto je pravilo tenziju (obrti, konkretne situacije, storyline). Po tvojoj teoriji, sa svakom novom igrom koja se pojavi sa boljom grafikom nego sto je to bilo u prethodnoj igri, dolazi bolji gameplay. Totalno pogresno. Eto recimo, culo se bezbroj puta kako je ljudima Half Life 1 bolji od Half Life 2 (ja recimo nisam igrao prvi pa ne mogu da sudim). Meni je recimo bolji prvi Unreal od Unreal-a 2 kome nije pomogla ni grafika ni fizika ni zvuk. A u oba slucaja imamo bolju grafiku i fiziku u njihovim nastavcima. Prema tome, grafika, zvuk, fizika, to je nesto sto se zove produkcija, i apsolutno ne cini esenciju gameplaya, ali naravno, sve zajedno cini finalni produkt i jedno drugo potpomaze ...
Pogledaj npr. Pariah, igra koja ima sve elemente koje ti ubrajas u gameplay, i to na vrhunskom nivou, a igra je obican prdez...