Šta je novo?

brrr... pucaju mi diskovi

ravni

Čuven
Učlanjen(a)
16.04.2002
Poena
619
sistem win xp pro sp1
cdrw sony crx210e1 48x/nestox/48x
multiword dma 2
xp-ov recording je enejblovan

rezem diskove neke za 25 dinara komad kada se kupuje na komad. nekad na njima pise GIFT, nekad nortech, nekad NT, nekad nista.

svaki treci cd (u proseku) mi pukne sa nekom besmislenom greskom write error. i to, simulacija prodje, i onda mi se spuca na samom pocetku burn-a.

u log fajlu mi stoji ovo
23:20:39 #24 SCSI -1135 File Cdrdrv.cpp, Line 1388
SCSI Exec, HA 1, TA 1, LUN 0, buffer 0x02560000
Status: 0x04 (0x01, SCSI_ERR)
HA-Status 0x00 (0x00, OK)
TA-Status 0x02 (0x01, SCSI_TASTATUS_CHKCOND)
Sense Key: 0x03 (KEY_MEDIUM_ERROR)

pomoc?

pogledaj da li ti je pravilno(ili uopste) instaliran ASPI!!

to imas u nero info tool pa pogledaj jezicak aspi...

ako ne, idi na adaptec-ov sajt i skini ih za odgovarajucu verziju tvog os-a...(nisu veliki)

nadam se da sam pomogao...

Prebaci cd da bude sam na grani (ako vec nije) i stavi ga kao master , mozda pomogne.

ravni je napisao(la):
sistem win xp pro sp1
cdrw sony crx210e1 48x/nestox/48x
multiword dma 2

Ne znam za XP SP1, ali mislim da to nema neke veze. Taj SONY treba da radi u Ultra DMA Mode 2 a ne u MW DMA 2. Sledeće što bih ti preporučio je flashovanje u LiteOn 48246S, firmware SS0B ili SS0C (najnoviji). Originalni SONY firmware je meni napravio prilično problema (pogotovo SYS1 a i njegov naslednik SYS2). I na kraju probaj da promeniš medije, ili kupi neke krštene ili uzimaj uvek na istom mestu.

1. imam dva aspi-ja. za system prijavljuje da je corrupted, za nero da je ok
2. drajv mi je slave na secondary grani
3. za udma si u pravu - sad sam bolje pogledao - u pitanju je udma 2
4. cd-ove i kupujem uvek na istom mestu

Uzmi neki CDRW sa kojim mozes ocekivati probleme, recimo Smart Buy 10-12X, pa se na njemu izivlljavaj snimajuci sve i svasta u raznim rezimima jedno 10-20puta.

Ako bude problema preko 10%, onda menjaj rezec.

Neki Sony modeli imaju problema sa jeftinijim diskovima. Kod nas se pojavili neki no-name sa plavicastom bojom odozdo, nekako kao bledi Verbatim. Pise samo CD-RECODABLE 0323A1-80. Njih neki Sony 52X samo pocnu, pa pucaju standarno posle 100-150MB. Inace sa ostalim diskovima rade ko zmaj.

Mislim da bi trebal i system aspi da ti bude ok.
Sa ovim ces resiti i to. Nakon instalacije i restarta, sva 4 fajla (kada startujes aspichk) treba da budu v4.60

http://www.mamba.cc/tech/aspi4all.zip

evo sta sam nasao na nero.com

If an error message only appears while burning but not while simulation , then as a general rule it is due to one of the following reasons:
Another piece of software is trying to access the CD-R. To prevent this, the switch off the automatic should be deactivated.
The CD Writer has got problems with the CD-Rs being used. Please resort to another make of CD-R. On this, see: Problematic CD-Rs.
There are some CD Writer, in which a firmware update solved the problem. Please update to the newest Firmware .

"automatic" je zapravo auto insert notification pa sam to iskljucio i za sad nema problema

poz

DS9 je napisao(la):
Mislim da bi trebal i system aspi da ti bude ok.
Sa ovim ces resiti i to. Nakon instalacije i restarta, sva 4 fajla (kada startujes aspichk) treba da budu v4.60

http://www.mamba.cc/tech/aspi4all.zip

instalirao sam ovo i update na najnoviju verziju i opet mi je corrupted

Ma menjaj medijume

Evo,
kod mog brata taj Sony brljavi samo sa jednom vrstom medijuma.

Inace u programu CD/DVD dijafnostic prepoznaje ih kao neki TDK ... Kod drugog prijatelja brljavi sa tim diskovima i onim, mislim da se pise Plasemoun .. ili tako nekako.

Samo je do medijuma, ne sekiraj se CD ti je OK

e sa tim plasmon medijima sam i ja muke video na sony-ju, ne vole se baš sony i plasmon :)

ravni je napisao(la):
...

instalirao sam ovo i update na najnoviju verziju i opet mi je corrupted

Za corupted, uradi samo aspi4all, a ne i update na noviju verziju. Dakle sve da bude 4.60. Mozda bi mogao da pre instalacije da obrises sve ASPI fajlove koji su prethodno instalirani u system i system32 folderu, cisto da ne bi doslo de nekog konflikta. Mislim da onda (kada instairas aspi4all) vise nece biti corupted, a ako v4.60 (aspi4all) ipak napravi problem (tesko), onda obrisi sve sto je on instalirao, pa onda instaliraj novu verziju.

Nazad
Vrh Dno