Šta je novo?

Brothers in Arms, jel igrao neko..???

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
Vidim da je igra proglasena kao najbolja Akciona igra ne E3 2004-te...
I vidim da je poprilicno nahvaljena, kao po istinitom dogadjaju, sve bitke, tereni su uradjeni kao sto je stvarno bilo... Ja gotivim te WWII igre, i ovde izgleda da je to dosta ozbiljnije uradjeno nego u MOHAA, ili Call of Duty....
Jel igrao neko od vas.... ili jeste culi nesto o ovoj igri... jel vredi nabavljati...??

Nisam cuo nista o tome, ali sam gledao seriju sa slicnim imenom "Band Of Brothers", serija je najbolja do sada koju sam gledao, da nije igrica radjena po tome

Da i ja sam gledao skoro svaku epizodu od Band of brothers, stvarno odlicna serija!, i koliko vidim da je igra radjena slicno kao serija, znaci ono ti si u 101. padobranskoj diviziji, iskrcavanje na Normandiju i tako to... inace nemoguce dobro izgleda, evo vam link pa pogledajte screenshotove.... :
http://www.brothersinarmsgame.com/us/

Nije niko mogao da je igra, tek sam sad video da izlazi u Februaru.. e sad ne znam kad ce kod nas da dodje, najezio sam se koliko mi se igra... izgleda da je totalno u fazonu serije "Band of brothers", ima forica kao u Rainbow Sixu da im govoris gde da idu i tako to, znaci takticka pucacina, znaci nije ono linearno kao Call od duty, samo ides pravo i srljas, kao AI je extra dobro uradjen, i tako to.... jedva cekam....

Hm...a zar postoji neki drugi fazon ? Svih 20 najnovijih americkih filmova/serija sa ww2 tematikom su identicni. Iskrcavanje u Normandiji, "herojska" borba protiv Nemaca kojima je 85% trupa bilo na istocnom frontu i sve se zavrsava tu negde sa poznatim probojem u Ardenima i bitkom za Bastonju koju je, naravno, drzala 101. divizija. Nekada su se pravile daleko raznovrsnije ekranizacije ww2 desavanja.
Naravno, ovo nema veze sa samom igrom, cista opservacija

Sto se same igre tice - da, pravljena je u fazonu Band of brothers, samo naravno nije mogla biti izdata pod tim imenom zbog autorskih prava. Videcemo, moguce je da je dobra, nikad se ne zna.
Oko shotova - tu uvek preporucujem oprez. Nista ne moze da prevari kao oni
Gameplay - sama naznaka da se pravi i za konzole vec dovoljno govori, bice napucavanja sto znaci nista od Rainbow/Ghost Recon fazona 1shot-1kill. To je ono sto nedostaje ww2 pucacinama, i steta je sto niko nije ubacio taj ekstrem u igru. Naravno, to bi i okrsaje priblizilo autenticnosti ali bi zato onemogucilo u ogromnoj meri nadrealna krljanja protiv 15 puta brojnijeg neprijatelja.
Osim toga, tek cemo videti oko linearnosti, to sto mozes da kazes saborcima "idi tamo" nista u principu ne odredjuje po tom pitanju, a cisto sumnjam da nece biti linearna. Samo ces za razliku od CoD moci da odredjujes intenzitet kretnji svojih saboraca...

Prica prvog COD je 90% prenesena iz serijala "Band of Brothers", ne znam kako to niko nije primetio :)

p.s. nemoj neko da da pocne o seriji ili pocne da uporedjuje sa "rajanom", da ne bi pljustali banovi :)

Pa u prvom delu COD-a kad si u ulozi rusa u staljingradu, to je scena iz filma Enemy At The Gates sa snajperistom zajcevom, gde on dobija minciju umesto puske, osvajaju trg, oficiri ubijaju one koji se povlace...

Da, COD prvi deo je radjen po Enemy at the gates....

Ruska kampanja da, ali saveznicka ?

Pogledajte bre imena mapa, bice dovoljno :)

Koliko vidim po Traileru vojnici se krecu onako debilno kao u Call of duty-u i MOHHA...
Kako ne mogu da urade da se malo normalnije krecu, mnogo smesno izgleda ovako....

Boris Lozac je napisao(la):
Koliko vidim po Traileru vojnici se krecu onako debilno kao u Call of duty-u i MOHHA...
Kako ne mogu da urade da se malo normalnije krecu, mnogo smesno izgleda ovako....
Kako bi se ti kretao ako pucau na tebe :d :d :d
Usput jedina veza izmedju Redova rajana i Brace po oruzju je Tom Henks koji se u seriji potpisuje kao reziser ili scenarista neznam tacno

ja sam slicajno na metroplisu ili onom sbb kanalu, ne secam vise, gledao intervju sa likovima koji su je pravili dok je igraju i objasnjavaju igricu i njene novine. stvarno lepo izgleda.
kazu da je velika vecina mapa radjena sa original vazdusnih fotografija ili zemaljskih, snimanih tokom okrsaja, pre ili posle, gde rokaju nemce i kazu da je sve tacno kako je i bilo za vreme WWII, ukljucuju polozaje, mrtvih konja, leseva vojnika, postavljenim mitraljeskim gnezdima...itd

Poslednja izmena:
Gledao sam triler i igra je ngo dobra samo sto face vojnika su nekako gay.Ko da su manekeni a ne u vojsci

Kad igra izlazi?

Bunto je napisao(la):
Usput jedina veza izmedju Redova rajana i Brace po oruzju je Tom Henks koji se u seriji potpisuje kao reziser ili scenarista neznam tacno

Pa opet se nekako krecu kao po sinama, nekako kao botovi u CS:Source ako znate na sta mislim, nekako neprirodno, ne znam kako da objasnim, ali ok, ne smeta to toliko, samo da bude dobra igra, a nadam se da hoce, nekako bi voleo da vidim nesto ozbiljnije od Call of Duty-a, da ne idem samo pravo i da da drzim pucanje, i da tako prolazim nivoe, nego malo taktike, onako da se bas uzivis, znaci ono "Band of brothers" fazon....

P.S. neko je pomenuo da je gledao predstavljanje igrice na nekoj televiziji, to me zanima, na kojim kanalima ima tih kompjuterskih emisija??, ono kao predstavljanje igara, programa, hardvera, top 10 igrice meseca i tako to... znam ranije, da ih je bilo dosta, znaci bar jednom nedeljno sam ubo neku emisiju, a u zadnjih pola godine, mislim da nisam naleteo ni na jednu....

Ja sam gledao neki isecak iz igre na engleskom pre jedno 6 meseci i odusevio se. Cak sam i tada postovao na forumu, ali niko tada nije cuo za nju :)
Po meni je AI fenomenalno odradjen, protivnici se uopste ne krecu po sablonu, grafika je odlicna a atmosfera prvoklasna - nesto tako uopste do sad nisam video.

_Weasel_ je napisao(la):
Gledao sam triler i igra je ngo dobra samo sto face vojnika su nekako gay.Ko da su manekeni a ne u vojsci

Kad igra izlazi?

:d :d :d :d

Odakle vi znate kakav je AI ? Sa shotova i/ili filmica gde se sve moze skriptovati ? :trust:

Originally Posted by Boris Lozac
Pa opet se nekako krecu kao po sinama, nekako kao botovi u CS:Source ako znate na sta mislim, nekako neprirodno, ne znam kako da objasnim, ali ok, ne smeta to toliko, samo da bude dobra igra, a nadam se da hoce, nekako bi voleo da vidim nesto ozbiljnije od Call of Duty-a, da ne idem samo pravo i da da drzim pucanje, i da tako prolazim nivoe, nego malo taktike, onako da se bas uzivis, znaci ono "Band of brothers" fazon....

Probaj da igras COD na javecoj tezini ili ti Veteran, tu nema teorije da igras tako, nego moras da se stekas da bi preziveo :D
Kretanje je sasvim ok, gde si video da neko kad je na frontu hoda uspravno, svi pokusavaju sto vise da se skupe da bi bili manja meta

Ma Ok, znam da moraju onako pognuto da hodaju, i sve to... nego jos uvek stojim iza toga da se krecu kao da odradjuju Michael Jackson's "Moonwallk" ;)
Da li je iko nasao System requirements od igre, ja ne mogu nigde, ne znam kako ce sljakati na Bartonu 2500, 512 mb, Radeon 9550.... ???

Bunto je napisao(la):

toma i spilberg su bili producenti

[danedobijemban]eh da igra ce valjda biti dobra :) [/danedobijemban]

Tom Henks je rezirao i bio izvrsni producent te bih komotno potpisao da je serija njegovo umetnicko delo, Spilberga svi pominju a Spilberg je samo potpisao par cekova (visemilionskih, doduse :) ) i to je sav njegov doprinos ovom projektu.

ma nije bre rezirao :) to samo mozda pishe na shpici... njih dvojica su izvrsni producenti (mogli su i da glume da su hteli :p).. pocheprkash po netu i svashta nadjesh ...

Ja cuo da je upravo CoD radjen po Braci po oruzju. (***. sve vreme sam tripovao da je originalni naziv Brace po Oruzju= Brothers in Arms :) ). Cak sam u jednoj epizodi pronasao identicne objekte i dogadjaje koji se pojavljuju u jednoj misiji. Ako ce biti takva kao sto kazete (to sa taktikom) sigurno ce biti bolja od CoD.
btw. Ko radi igru?

G!!! je napisao(la):
ma nije bre rezirao :) to samo mozda pishe na shpici...

Pa po cemu drugom da gledam? :) Ide spica i kaze Directed by Tom Hanks. I sta ja sad da radim, da im ne verujem ? :D

pa naravno :) veruj meni ... ma nebitno...

Sad sam odgledao neke filmice sa nekim penzionisanim US Army vojnikom(koji im je pomagao dosta u igrici) koji odgovara na razna pitanja o igrici i slicnosti sa pravim zivotom, i koliko vidim poprilicno su se iscimali da sve to bude realno, znaci ono svaka puska se bas drugacije ponasa, moras da primenjujes razne taktike da bi presao odredjeni nivo, znaci u fazonu Rainbow Sixa samo u WWII fazonu... nadam se da se necu razocarati....

Ma daj covece, pusti price, kao realno ovo ono...milion puta smo to slusali i uglavnom se sve zavrsavalo tako sto to vrlo malo veze sa realnosti ima a da su doticni "strucni konsultanti", inace uglavnom ex-vojnici, jednostavno pristali da za odredjeni kesh daju izjave za novine kako su pomagali da igra bude autenticna itd. Iskreno ne verujem da bi iko ko je preziveo taj (ili bilo koji drugi) pakao ikada dozvolio sebi da pravi interaktivnu zabavu od mesta i ljudi koji su ginuli, a koji su bili njihovi drugovi. Zato su mi uvek smesno delovale sve te "strucni konsultant za uverljivost" baljezgarije u igrama. To je sve krenulo od Soldier Of Fortune-a sa "strucnjakom spijunom", a igra svi znamo kakva je sto se autenticnosti tice. Autenticna ko Quake...

Ne, ovaj nije vojnik iz WWII, ovo je neki lik mozda 35-40 godina ima, nije uopste ucestvovao u tom ratu....
Pazi ni ja ne ocekujem sad neku extra realnost, ali opet je zanimljivije kad moras sa nekom taktikom da predjes nivo, kad imas kontrolu nad tim sta tvoji vojnici rade, dajes im naredjenja, a ne da ides i srljas ti sam na 300 svaba kao u MOHAA i COD i kao ti ih uves pobijes sve.....
Ja sam licno za to da bude fazon bas kao u Rainbow-u da max 2-3 puta mozes da primis metak i gotov si, ali onda bi to bio los finansijski potez za njih, zato sto bi se pobunila najveca populacija igraca(klinci) i onda ne bi imali zeljenu prodaju...
Sad ce i Rainbow Six serijal da u*eru sa cetvrtim delom, bice dosta laksi nego dosad, da bi se ugodilo DECI!!! ..... kako me to nervira....

Potpuno se slazemo.
I nece oni upropastiti Ghost/Rainbow serijal da bi ugodili deci vec konzolasima (mada mu to dodje skoro isto :d) jer moras shvatiti, moraju oni preko dzojpeda da ubiju nesto, a kako autoaim koji obuhvata pola ekrana nije dovoljan mora se napraviti rambo fazon gde mozes da popijes 40-ak metaka pre nego sto padnes na zemlju :smash:

Vrh Dno