Šta je novo?

Brothers in Arms:Earned in Blood

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Evo ponovo vracam ovu temu.Pitao sam i ranije ovo ali niko nije znao resenje za problem.Naime kada pokrenem igricu i krene ucitavanje misije posto se ucita i krene misija restartuje se kompjuter.Pokusavao sam i posle reinstalla i nekoliko puta reinstalirao igru i nece.Ne znam sto mi ga resetuje.Igrao sam igru malo kod druga i dopada mi se imam je a ne mogu da igram zbog gore navedenog problema.Da li neko ima neko resenje odnosno prvo da ustanovim sta je problem i sto se ovo desava....

Poslednja izmena:
ne znam da li je ovaj link ispravan ali na sajtu ne vidim nista sto bih mogao da procitam ili skinem.Molim pomoc

Ne vredi.Skinuo sam ovaj tool pokrenuo i onda je obrisao taj drajver i trazio restart.Probao sam ponovo da pokrenem da vidim sta ce pisati i kaze nema nista.Znaci obrisao je.Medjutim igrica opet restartuje.....
Da li treba mozda ispocetka instalirati igricu ili neki drugi postupak?

Ако понов инсталираш игру инсталираћеш опет StarForce тако да пробај мало search

Poslednja izmena od urednika:
Sta bi moglo sad biti problem posle brisanja star force?
Sta sa ovog linka da skinem?Ne kontam sta da probam?

Jel ima neko jos neku ideju sta da pokusam?
Ne razumem zasto ni posle uklanjanja star force nece da radi.

Mislim da to nema veze s Starforce-om. Proveri uobicajene stvari: reinstaliraj drajvere (najnovije) za graficku i maticnu plocu i direct X (naravno obrnutim redom od ovoga sto sam naveo ;) ), smanji podesavanja na minimum, iskljuci nepotrebne procese iz task manager-a, proveri sistem na spyware i viruse i probaj ponovo, a pokusaj i da taj isti disk odneses kod nekog drugog i probas da li igra radi. Ili na kraju krajeva, napravi image tog dvd-a i mountuj ga u Daemon tools pa tek onda probaj instalaciju i igranje.
Slabije i starije graficke karte nekad imaju problem da se izbore sa ovom igrom bez izletanja u sistem i tome slicno. Ja licno nemam nikakvih problema sa igrom, pocev od instalacije pa do igranja.
Ta igra inace ne bi trebalo da pravi probleme takve prirode (Staforce), ali probleme po tipu kompatibilnosti sa hardverom i softverom - vrlo verovatno.
Koliko je meni poznato, od novijih naslova samo POP - Two thrones i Splinter cell - Chaos Theory traze malo vecu "gimnastiku" pre nego sto ih nateras da rade kako treba.

Poslednja izmena:
Radi!!
Posle samo updateovanog drjavera za graficku radi ali jezivo koci cak i kada sve detalje i rezoluciju smanjim na najmanju mogucu..Da li ce i update drajvera ploce mozda nesto ubrzati?

E, ovako, sad si me malo naterao da se pomucim :D i nadjem BIA Earned in blood disk i sa njega procitam minimum system requirements: procesor 1Ghz, 512 mb ram-a i graficka karta sa podrskom za pixel shhadere verzije 1.0 sto znaci da (ako si prosao ova prva 2 uslova za procesor i memoriju) ne dolaze u obzir Geforce 1,2(mx),4mx, Radeon-i 7000, 7200, 7500. Sve preko toga moze. Ovo ti kazem zato sto ti je ploca relativno stara sa sada retkim nforce 1 cipsetom i integrisanom grafikom reda geforce 2mx ili slabijom. Ako tu grafiku koristis za igre nista od igranja BIA EAB a bogami i novijih igara. Medjutim, posto vidim da ploca ima agp slot mozda imas i posebnu graficku kartu umesto integrisane koja je na ploci. Aj da ne gnjavim dalje, reci lepo koju graficku kartu imas pa da dalje trazimo resenje?

Nasao sam drajvere na strani koju si postovao ali mozda nece biti potrebe da bilo sta skidas dok ne vidimo ovo prethodno.

Poslednja izmena:
delija_sever031 je napisao(la):
Radi!!
Posle samo updateovanog drjavera za graficku radi ali jezivo koci cak i kada sve detalje i rezoluciju smanjim na najmanju mogucu..Da li ce i update drajvera ploce mozda nesto ubrzati?

He, he, dok sam ja kucao odgovor offline ti si vec nesto probao. Ok, koja je grafika u pitanju? Mozda je u pitanju samo njena snaga cim tako secka.

Evo moje konfiguracije 1200 MHZ Duron 512MB rama i graficka je ATI Radeon 9250 128 MB i ispunjava uslov gore naveden.Kao sto rekoh Sa ovim je sve radilo normalno na vecini novih igrica pa i na Call of Duty koji je slican ovoj cak sam i detalje mogao da budzim i nije bilo ni malo kocenja

Mislim da daljom jurnjavom za drajverima za neces dobiti znacajan pomak u smislu boljih performansi, mozda samo resis neke eventualne probleme kompatibilnosti sa novijim aplikacijama, u sta si se verujem sada i sam uverio. Probleme sa novijm video igrama najcesce resava najnovija verzija drajvera za graficku kartu. Tvoj sistem, pre svega mislim na procesor i maticnu plocu nije vise u stanju da se izbori sa najnovijim igrama. Graficka takodje, ali bi se moglo reci da ti je to jaci deo sistema.
Dakle, pitanje kompatibilnosti si resio a ovo o cemu govoris je rezultat najverovatnije sistema koji je na samom minimumu za igranje BIA serijala. Ako ti znaci nesto, navescu ti i ovo: Kod mene na sistemu Barton 2600+, Abit AN7 (nforce 2 cipset), 512 rama i punokrvnim Radeonom 9600 pro u rezoluciji 800x600 pri podesavanjima na high i par stvari iskljucenih fps broj mi se krece od 20-35, dakle, taman da kazes da je igrivo. Igra je vrlo zahtevna i to po mom misljenju nepotrebno, jer vizuelno ne moze da se meri sa manje zahtevnim a daleko vizuelno lepsim igrama (Farcry, recimo), sto je i mene nerviralo kad sam je probao. No njena prednost nije grafika vec atmosfera, koja je zaista izvanredna.
Jos jedno, mozda tebi blize poredjenje, racunar mog druga: Barton 2500+, Asus A7V8X-X (via kt 400 cipset), 512 ram, nvidia FX5200 64 bit; dakle, jaci je sto se tice ploce i procesora ali malo slabiji sto se tice grafike u odnosu na tvoj racunar, ali bi se opet moglo reci da ima malo jacu masinu od tebe - probao je igru i odustao jer je isuvise "seckalo". Jos par drugara koji su imali racunare reda Athlon xp 2000-2500+ i Radeon-e 9550 su je jedva igrali kako treba.
Necu da ti pricam price o apgrejdima, menjanju ploce, procesora, jer to je sad jako nezahvalno, pogotovu sto uopste ne smatram da su nezadovoljavajuce performanse racunara u par igara razlog za apgrejd, pogotovo ako racunar ostalo obavlja kako treba. A imaj u vidu da bi jacu graficku kartu ako bi je nabavio znacajno usporavali slab procesor i star cipset na maticnoj ploci. Odluka je tvoja.
A da sam na tvom mestu, mislim da bih pokusao sa par tweak-ova da igru odigram. Dakle, 640x480 sve low, iskljuci senke, i probaj. Mislim da bi mozda i moglo da prodje, pa ako uspes javi utiske.

Драго ми је да ти је игра прорадила :d али повремени update драјвера није на одмет :wall:

За модераторе :wave:
Какав је осећај бити Велики :whip: Брат :bottle: :bottle: :bottle:

Znaci ipak nista od nekih poboljsanja......
Probao sam da smanjim sve na low moze da se igra koliko toliko mada secka i dalje povremeno.Ne kontam sto je toliko zahtevna u odnosu na recimo call of duty.....

Pravo da ti kazem, ne znam ni ja i to me je uzasno nerviralo :mad: , cak imam utisak da je i prvi deo BIA Road to hill 30, manje zahtevan, mozda umisljam.
A Call of duty, cak i drugi deo (u dx 7modu naravno) radi odlicno na slabijim sistemima.
Mene vise nervira sto starije igre nece da rade na novijim cipsetovima i operativnim sistemima, a vrede vise od ovih sadasnijh. Ja Max Payne 1 mogu da igram samo na Windows-u Me. A opet, postoji samo 4 igre koje igram koje prekorace mojih 512 mb rama, sta god drugo da radim, nikad mi task manager nije prijavio da trosim vise od 380 mb. Tako da me apgrejd ne zanima, niti ce skoro.
Baci malo pogled na thread o Oblivionu, utesices se kad budes video da bi neki prodali i clanove porodice da bi igru igrali u max, high i tome slicno, i raduj se svojoj trezvenosti! :banana:

Smanjio sam rezoluciju na 800x600 i sve detalje na minimum i moze da se igra koliko-toliko.Bitno je da ne koci a ipak graficki izgleda solidno.Medjutim pri prvoj misiji nesto mi je zasmetalo.Jel moguce da ne moze da se puca dok nisan ne namestim "na oko" nije mi jasno da nema obicnog nisana

delija_sever031 je napisao(la):
Smanjio sam rezoluciju na 800x600 i sve detalje na minimum i moze da se igra koliko-toliko.Bitno je da ne koci a ipak graficki izgleda solidno.Medjutim pri prvoj misiji nesto mi je zasmetalo.Jel moguce da ne moze da se puca dok nisan ne namestim "na oko" nije mi jasno da nema obicnog nisana

Super! Pretpostavio sam da ce moci.

Nisan je po default-u iskljucen, cisto da bi se igri dalo jos malo na realnosti, (mada je inace u igri ima dosta). Moras da ukljucis nisan u nekoj od opcija, ne mogu da sad instaliram igru da bih ti rekao tacno gde se tacno ta opcija nalazi, ali bi trebalo da bude na "game options", pretpostavljam da treba da trazis "enable crosshair" ili tome slicno.

Ma ok nije problem naci cu.Ipak toliko znam:)
Nego igrao sam samo 5 minuta pa nisam ni gledao kontrole a ovo mi zapalo za oko

Vrh Dno