Mislim da daljom jurnjavom za drajverima za neces dobiti znacajan pomak u smislu boljih performansi, mozda samo resis neke eventualne probleme kompatibilnosti sa novijim aplikacijama, u sta si se verujem sada i sam uverio. Probleme sa novijm video igrama najcesce resava najnovija verzija drajvera za graficku kartu. Tvoj sistem, pre svega mislim na procesor i maticnu plocu nije vise u stanju da se izbori sa najnovijim igrama. Graficka takodje, ali bi se moglo reci da ti je to jaci deo sistema.
Dakle, pitanje kompatibilnosti si resio a ovo o cemu govoris je rezultat najverovatnije sistema koji je na samom minimumu za igranje BIA serijala. Ako ti znaci nesto, navescu ti i ovo: Kod mene na sistemu Barton 2600+, Abit AN7 (nforce 2 cipset), 512 rama i punokrvnim Radeonom 9600 pro u rezoluciji 800x600 pri podesavanjima na high i par stvari iskljucenih fps broj mi se krece od 20-35, dakle, taman da kazes da je igrivo. Igra je vrlo zahtevna i to po mom misljenju nepotrebno, jer vizuelno ne moze da se meri sa manje zahtevnim a daleko vizuelno lepsim igrama (Farcry, recimo), sto je i mene nerviralo kad sam je probao. No njena prednost nije grafika vec atmosfera, koja je zaista izvanredna.
Jos jedno, mozda tebi blize poredjenje, racunar mog druga: Barton 2500+, Asus A7V8X-X (via kt 400 cipset), 512 ram, nvidia FX5200 64 bit; dakle, jaci je sto se tice ploce i procesora ali malo slabiji sto se tice grafike u odnosu na tvoj racunar, ali bi se opet moglo reci da ima malo jacu masinu od tebe - probao je igru i odustao jer je isuvise "seckalo". Jos par drugara koji su imali racunare reda Athlon xp 2000-2500+ i Radeon-e 9550 su je jedva igrali kako treba.
Necu da ti pricam price o apgrejdima, menjanju ploce, procesora, jer to je sad jako nezahvalno, pogotovu sto uopste ne smatram da su nezadovoljavajuce performanse racunara u par igara razlog za apgrejd, pogotovo ako racunar ostalo obavlja kako treba. A imaj u vidu da bi jacu graficku kartu ako bi je nabavio znacajno usporavali slab procesor i star cipset na maticnoj ploci. Odluka je tvoja.
A da sam na tvom mestu, mislim da bih pokusao sa par tweak-ova da igru odigram. Dakle, 640x480 sve low, iskljuci senke, i probaj. Mislim da bi mozda i moglo da prodje, pa ako uspes javi utiske.