Šta je novo?

Brother laserski stampaci

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
ima li to uopste kod nas? nameracio sam se da uzmem laser, a citam svuda po netu hvale Brother lasere...

Tesko da ces ih kod nas naci. Skokni do Osijeka. Imaju djumlu tih stampaca. Na sve strane ih prodaju.

Bese pre godinu dve dosta reklama za Brother proizvode kod nas (vidjao sam ih u Politici). Neka firma (valjda njihov generalni zastupnik) je reklamirao i njihove sivace masine; neke ultra sitne stampace za poneti i sl. Sad mi izgleda neverovatno ih nema vise ovde na trzistu.

steta bas... mnogo mi se svidjaju... elem, odlucio sam se za epsona

DS9 je napisao(la):
Bese pre godinu dve dosta reklama za Brother proizvode kod nas (vidjao sam ih u Politici). Neka firma (valjda njihov generalni zastupnik) je reklamirao i njihove sivace masine; neke ultra sitne stampace za poneti i sl. Sad mi izgleda neverovatno ih nema vise ovde na trzistu.

Mora da su potrosili sve bare na reklamu, pa su morali da zatvore predstavnistvo 😉
Silver ga nahvali, svi redom ga hvale, a kod nas ga nigde. Ja se nesto jezim na Epsona. Mislim da cu da uzmem onu kanticu od 1000W s obzirom da ce da radi iskljucivo pod winom, a za 160e mislim da mora da se isplati. Pa pre skoro 2 god sam prodao polovan 5L (star oko 4 godine) za 250DM....taman od tih para, a ne mzoe da bude losiji 🙂

ja sam duduk za stampace, ali ovaj epson mi se svidja... lepo stampa, kazu da ima toner od 6000 kopija (mada na sajtu pise da je prvi toner od 2.500 kopija). jedino mi se ne svidja sto nema kasetica za papir kao kod HP 4P a mogli su stvarno da stave... ali lepo se upakuje za cas posla.

Miroslav je napisao(la):
ja sam duduk za stampace, ali ovaj epson mi se svidja... lepo stampa, kazu da ima toner od 6000 kopija (mada na sajtu pise da je prvi toner od 2.500 kopija). jedino mi se ne svidja sto nema kasetica za papir kao kod HP 4P a mogli su stvarno da stave... ali lepo se upakuje za cas posla.

Ako se ne varam toner za 6000 kopija kosta oko 100EUR-a?

Ja imam tog epsona ! Najbolji stampac u klasi, bre !
To sto prvi toner ima 3000 kopija je zato sto se isporucuje do pola pun, tj. Epson barem kaze kad isporucuje kakve tonere daje, za razliku od HP-a koji isporucuje toner pun do 1/3, ako imate srece i reklamira se da je ekonomican.

Neko je rekao da ima problema sa drajverima u nekom drugom topiku. Stampac radi perfektno pod Win2k, WinXP, Win98, WinME, Linux Mandrake 9.1, za ostalo ne garantujem :mrgreen:

Stampac je cakum-pakum, bez ikakve zamerke...

P.S. hoce li mi neko razjasniti zasto ljudi uzimaju HP-a koji stampa 3-4000 strana manje, skuplji je, i reklamira se kao ekonomican 😕 :?:

OptiPlex je napisao(la):
P.S. hoce li mi neko razjasniti zasto ljudi uzimaju HP-a koji stampa 3-4000 strana manje, skuplji je, i reklamira se kao ekonomican 😕 :?:

Mogu da pokušam. Mislim da je to iz razloga što ljudi ovde jako dugo nisu znali da postojiu išta osim HP-a. HP si mogao da kupiš svuda, i u vreme sankcija, i posle toga. Ostalih nigde (posle sam saznao da je neki čovek iz Kaludjerice prodavao Kyoceru, ali za njega nije znao niko osim maltene prvih komsija :mrgreen: Epsonovih matričnih i pljucakavaca ko salate, a lasera nigde. Zato su reklame bile pune HP-a. Firme takođe i to obično onih najjeftinijih modela. Kada sam '97 kupovao laser, izbor su bili HP 5L i onaj smehotresni mali OKI. Naravno uzeo sam manje od dva zla - HP. Ajde, servis i nije bio toliki problem, ali ajd ako si mangup pa u to vreme nađi originalnu toner kasetu za nešto drugo osim HP-a, čak i kod firmi koje su uvozile druge modele, a i ako bi uspeo, obrijali bi te sa cenom.

Summa summarum - bio si takoreći osuđen da kupiš HP-a, a kao što znaš navike se teško menjaju. I ja sam se zeznuo, neću opet.

(Pošto znam da će biti ljudi koji će ovu poruku pogrešno protumačiti)
Da se razumemo, ne tvrdim da je HP loš. On ipak pravi dobre štampače, neke druge primedbe imam kod HP-a ( pre svega na podršku za većinu uređaja), ali tvrdim da ima i boljih, za isto ili manje para.

Da li kod HPa serije 1k moze da se proveri broj odstampanih strana?

ja uzeh od simpsona. imas ih po yu.oglasi, samo vrti telefone, valjda ima neko. cena varira od 170 pa do nekih 30e vise

PJ je napisao(la):
Da li kod HPa serije 1k moze da se proveri broj odstampanih strana?

Vidis koliko ti je toner pun. Koliko znam, jedino tako

Nazad
Vrh Dno