Šta je novo?

Broken Sword: The Angel of Death

kenny_sp86

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D + Noctua NH-D15 Black
Matična ploča
MSI PRO X670-P WIFI
RAM
Kingston Fury Renegade 32GB DDR5 6400Mhz
GPU
Gigabyte Aorus Radeon 7900XTX 24GB
Storage
Samsung 980Pro 500GB + Samsung 990Pro 2TB
Zvuk
Logitech Z623
PSU
CoolerMaster MVE Gold V2 1050W
Kućište
Fractal Define 7 Compact
Monitor
LG 27UL500-W
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kako vidim ovo je konacno izaslo. http://www.broken-sword.com/
Ima li nekih fanova BS-a koji su nabavili ovaj komad softwera, pa da kazu utiske.
Pozzz!:wave:

Dovoljno je da se pogledaju skrinšotovi i da se vidi da ti nije to. Doduše, čekam i ja neke utiske, nadajući se da se varam.

Probao sam je 20 min. Prica se zasad jos nije zahuktala, pa tu ne mogu nista reci. Sto se tice grafike, ona je sasvim dobra, sa ponegde malo detaljnijim teksturama nego u proslom delu, a i dodati su neki efekti, tipa presijavanje poda. Medjutim, nije toliko sarena i da podseca malo na crtani kao u proslom delu. Nazalost, igra je postala zahtevnija. E sad, najvece mane igre. Uglovi kamere su ponegde katastrofalni, pa ce vam se desavati da ne mozete kroz neka vrata da prodjete iz prvog puta. Kontrola lika se moze vrsiti pomocu tastature ili misa. Sa tockicem misa regulistete da li cete trcati ili hodati normalno. Glupo je sto ce George nakon nekog svog govora ponovo hodati, znaci nema pamcenja trcanja koje se uvek koristi. George se cesto zaglupi, pa nece da zaobidje neku prepreku na putu, pa morate okolo prepreke malo da klikcete da bi je zaobisli, iako ste pritisnuli na prazno mesto iza nje. Kretanje pomocu tastature je losije odradjeno nego u proslom delu, ali je glupo kada George dodje do merdevina, nece se poceti penjati po njima, nego morate levim dugmetom misa da kliknete na merdevine. Dalje ga gore mozete voditi uz pomoc strelice nagore ili da klikcete misem uz merdevine, a isto vazi i kad se krecete uz zid. Inventorijum pozivate prevlacenjem misa skroz gore na ekran. Znaci, sistem kontrole lika mi se uopste ne svidja i jako iritira. Prosli deo mi uopste nije zadavao probleme u kretanju i po pitanju uglova kamera. Interakcija sa okolinom u novom delu se vrsi sa misem, tj. akcije tipa uzmi, pogledaj predmet i da George uhvati neki predmet da bi ga kasnije po volji pomerao po prostoriji. Sve u svemu, igri smanjujem ocenu za 15% u startu zbog ovih problema.

Covece ala im je zahtevna web stranica. Na Athlonu 2000+ cpu usage 100% a stranica se vuce. Kakva je tek igra...:)

Znaci izgleda da ce i ovaj deo podbaciti kao i treci. Steta.

Sve zavisi sta ocekujete od igre.Kontrole su lose,to je ono sto se vidi na prvi pogled kao i solidna-prosecna grafika (bar za ovakav tip igre). Ako ocekujete kvalitetnu pricu kao u Fahrenheit-u nista od toga,ali bice malo zabave za one koji vole ovo.

Meni se u Farenhajtu bas i ne svidja pricha nesto posebno...za razliku od, na primer, Gabriel Knight serijala (pogotovo poslednjeg dela, koji ima prichu da se useresh :D ) i josh jedne igrice koju necu da pominjem jer ce ispasti da je reklamiram ovde :p
Farenhajt je ok, ali je onako, kako da kazem, pomalo detinjasta pricha ispala na kraju. Kao da su je zbrzali.
E da, ima jos jedna igrica koja je izasla u "skorije" vreme sa prilicno dobrom prichom: "The Moment of Silence".
Ono, pomalo cyber-punk fazon i te fore. Toplo preporuchujem svima koji vole p&c ;)
Evo juche sam obrno Discworld Noir po ko zna koji put...i ona ima ekstra prichu i odlican nachin povezivanja chinjenica u toku igrice...sigh...sto neko reche zasto ne izmisle neku tabletu za totalnu amneziju pa da moze covek na miru sve to da odigra ponovo :-devil-:

Sta ja znam,meni je Fahrenheit igra.I to dobra.A ovaj Moment of Silence pretpostavljam da je igrica....

Meni je licno treci deo Broken Sword-a bio ekstra. Jako su bile dobre kontrole sa tastaturom, prica mi je bila dobra i grafika mi je bila super, a ovaj novi deo nekoristi skroz stari engine, ali jako podseca na engine od Tomb Raider 6 Angel of Darkness. I velika je slicnost naziva izmedju ovog tomba i novog BS-a.

Sta ja znam,meni je Fahrenheit igra.I to dobra.A ovaj Moment of Silence pretpostavljam da je igrica....

MoS je igra takodje :p
I to jos bolja! (bar meni, ali ja sam tu subjektivan jer mnogo vise volim p&c nego bilo koje drugo izvodjenje).
Uglavnom, ako volish dobru prichu odigraj i Moment of Silence, neces se pokajati.

jos uvek nisam video broken sword 4 ali sam upravo zavrsio trojku,neznam sta donosi ovaj novi deo ali za mene su 1 i 2 bili odusevljenje dok 3 nije nista posebno,u celoj igri nema prave zagonetke.Nadam se da nece takav biti i broken sword 4

jeb*m li mu sunce ko mi obrisah odgovor na Broken Sword, stvarno nije u redu , napisah tu gore da mi je jedna od omiljenih avantura svih vremena, ali "moderatori" stvarno ste losi....... (mojne tako!!!) samo sam spomenuo Sajebriju i to je to! nadam se , napisah da je igra ozbiljna. A za Broken Sword: Sleeping Dragon ima dosta da se pise , da li je dobar ili ne!. A tek za predhodne delove kao sto su:Broken Sword: The Shadow of the Templars,
dva (2) Broken Sword II:The Smoking Mirror (meni omiljeni) i Dragon kao "3D platforma".....

pa da.........Angel Of Death ... mi,... izuzetno dobro zvuci! ali, igrivost treba da se proba!

Probao sam sinoc igru i mogu vam reci da je vece smece od predhodnog dela. Iskreno sam se nadao da ce da isprave greske iz trojke ali izgleda da se desilo obrnuto.
Prvi put sam probao igru koja na prvi "start game" izgleda nedovrsena. Pre toga se sve shpekulisalo ali se retko gde to i primecivalo, ovo deluje vise nego ocigledno.
Kamera katasrtofalna, iako sam se navikao na ovu vrstu pozicioniranja kamera jos od resident evila, ovo deluje uzasno.
Glasovi likova u igri su uradjeni zalosno, pola dijaloga se ni ne cuje?!?!?!
Sve je toliko glupo uradjeno da nemam reci, ocena jedna veeeeeelika 0.
pozdrav

Probao sam sinoc igru i mogu vam reci da je vece smece od predhodnog dela. Iskreno sam se nadao da ce da isprave greske iz trojke ali izgleda da se desilo obrnuto.
Prvi put sam probao igru koja na prvi "start game" izgleda nedovrsena. Pre toga se sve shpekulisalo ali se retko gde to i primecivalo, ovo deluje vise nego ocigledno.
Kamera katasrtofalna, iako sam se navikao na ovu vrstu pozicioniranja kamera jos od resident evila, ovo deluje uzasno.
Glasovi likova u igri su uradjeni zalosno, pola dijaloga se ni ne cuje?!?!?!
Sve je toliko glupo uradjeno da nemam reci, ocena jedna veeeeeelika 0.
pozdrav

Glasovi po meni nisu nista loshiji nego u trojci, to sto ih ne chujes je zbog zvucne kartice. Instaliraj najnovije drajvere ili stavi hardware acceleration na basic (ali to ce znatno usporiti igru, zato bolje skini drajvere).
Igram od sinoc tako da jos uvek ne mogu dati pravi utisak, ali jedno je sigurno - kamera je ocajna ;)

Ova igra ima neki zesci problem sa zvukom,pola dijaloga se ne cuje,ili se cuje neko krcanje...grozno_Ovaj problem se delimicno resava kada se sound accelaration u Directx diag-u smanji na basic

Al ga ispljuvaste lele....

Ja sam naruchio original odmah posle testiranja demoa...Charles Cecil je ipak to zasluzio.
Grafika odlichna, glasovi/muzika odlichni(na), zagonetke nisu naivne, point and clik...pa shta 'cete vishe ?

Elem ja upravljam sa xbox gamepadom i urpravljanje je kao u BS III. A i upravljanje mishom je moguce mapirati na desni analogni (hint JoyToKey) tako da ima lijeka i za oboljele od konzolitisa...:)

Charles Cecil for president ! :guitar:

Poslednja izmena:
Al ga ispljuvaste lele....

Ja sam naruchio original odmah posle testiranja demoa...Charles Cecil je ipak to zasluzio.
Grafika odlichna, glasovi/muzika odlichni(na), zagonetke nisu naivne, point and clik...pa shta 'cete vishe ?

Nemam previse vremena da igram, stigao sam tek do Vatikana, ali ovo do sada sto sam odigrao mi je bolje nego BS3. Smeta mi jedino kadriranje kamere, ali preko toga mogu da predjem. Zvuk je stvarno odlican, glasovi su bolji nego u trojci, grafika ne znam koliko je dobra jer igram na GF5200fx, ali to mi je za avanture nebitna stavka ;)
Za sada, zagonetke su stvarno ok, cista logika, nikakvih gluposti. Malo ima nelogicnosti u prichi, ali posto nisam zavrsio igru moguce je da ce kasnije biti objasnjeno, tako da cu detaljne utiske napisati kad zavrsim igru. Za sada, kao sto rekoh, izgleda mi bolje nego trojka.

Ljudi, meni nece ni da se startuje igra. Javlja imi neku gresku i napravi txt report u kome pise nesto kao:

EmFileManager Dump:-

.\data\global\ui\UIData\legal_info_e
.\data\global\ui\UIData\fe_title_text_e
.\Data/Global/Graphics/Objects/PDA/pda
.\data/global/ui/interaction_icons/shimmy
.\data/global/ui/interaction_icons/give
.\data/global/ui/interaction_icons/put_down
.\data/global/ui/interaction_icons/search
.\data/global/ui/interaction_icons/pop_in
.\data/global/ui/interaction_icons/rotate_anti_clockwise
.\data/global/ui/interaction_icons/rotate_clockwise
.\data/global/ui/interaction_icons/grab
.\data/global/ui/interaction_icons/dismount_railing
.\data/global/ui/interaction_icons/mount_railing
.\data/global/ui/interaction_icons/talk
.\data/global/ui/interaction_icons/sidestep_trigger
.\data/global/ui/interaction_icons/sidestep_off
.\data/global/ui/interaction_icons/pick_up
.\data/global/ui/interaction_icons/open_door
.\data/global/ui/interaction_icons/climb_ladder
.\data/global/ui/interaction_icons/jump
.\data/global/ui/interaction_icons/hang_drop
.\data/global/ui/interaction_icons/grab_climb ......

i tako dalje. Ako neko moze da mi pomogne bio bih mu zahvalan. Unapred hvala.

Koju graficku karticu imas?
Jel ti igra pukne odma prilikom startovanja ili kasnije?
Jel pise jos nesto u tom txt fajlu na pocetku ili na kraju, osim te liste koju si naveo (npr. opis sta se desilo)?

rekoh pre neki dan da se nadam da ovaj deo nece biti kao BS3 i bio sam u pravu.BS4 mi daleko vise lici na BS1 i BS2 "click and point",kamera je malo nezgodna dok se covek ne navikne ali nista strasno,grafika je super i ja nemam problema sa glasovima.Sve u svemu za one koji vole Broken Sword i koji su sa uzivanjem igrali predhodna tri dela ovo je jos jedno uzivanje

Ova igra ima neki zesci problem sa zvukom,pola dijaloga se ne cuje,ili se cuje neko krcanje...grozno_Ovaj problem se delimicno resava kada se sound accelaration u Directx diag-u smanji na basic

ako imas kx drajvere za sb live to je cest problem u toj kombinaciji

Koju graficku karticu imas?
Jel ti igra pukne odma prilikom startovanja ili kasnije?
Jel pise jos nesto u tom txt fajlu na pocetku ili na kraju, osim te liste koju si naveo (npr. opis sta se desilo)?

Moja graficka je NVidia GF 4400 128MB. Masina je Fujitsu-Siemens Scenic P4 na 3.0 Ghz. Igra javlja gresku nakon sto se prilikom startovanja prvo pojavi crni ekran (kao da igra krece).
Evo celog fajla koji se generise nakon neuspesnog startovanja.

Prilozi

• sasa.janjicEmViewer[10 40 10 25 09 2006] 0.txt
    8.2 KB · Pregleda: 67
Je li to titanium graficka kartica? Da li podrzava shadere model 1.1?
Ako ne podrzava onda na njoj ne mozes igrati.
Ako je to geforce 4 Ti 4400 onda probaj da skines najnovije drajvere.
Ako ni to ne upali probaj ponovo da instaliras igru.

jel stigao neko do dela kad pratis manuskript po gradovima.. da li neko zna sta treba uraditi posle kipra ? :)

Vidim da ovde niko ne igra ovu igru :). Samo da kazem da igra i nije toliko losa, (cak je i zanimljiva na pojedinim delovima) koliko je kraj nepotpun i nezanimljiv, mogli su barem neki pristojan zavrsetak da odrade :(

Nazad
Vrh Dno