Šta je novo?

Brojac obrtaja trake

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Obzirom da je Sony TCM-2 diktafon kojim sam merio nekada kada sam snimao trake za spekija , ostao poprvaljen ali i izgubljen kod servisera :S pomislio sam da su mozda ti zapisani brojevi pocetaka programa na kasetama i dalje upotrebljivi.

Znaci , ako je npr sa tim Sony Kasetofonom zapisano da prvi program traje od 00-32 a npr. sa novim 00-64 , onda duzinu trajanja na novom kasetofonu samo mnozim tim koeficijentom npr ovde 2 . Jel to moze tako , sta kaze empirija

obzirom da se traka pomera konstantnom brzinom, trebalo bi da je linearno.. to jest tako je. u svakom slucaju da se lako proveriti.

ocekivao sam da ce pitanje biti u vezi pokvarenog brojaca. meni se na vec nekoliko kasetofona kupljenih na buvljaku polomilo ono 'dugme' za reset i to uvek na isti nacin. problem je sto se malo razlikuju (nestandardna su) a nema sanse da se zalepi.

phfff a kako je doslo do lomljenja, nemam predstavu kako to izgleda unutra?
Meni se desi da pritisnem reset dok se vrti traka, doduse retko. to mi deluje kao idealna situacija za lom, moracu to da izbegavam. / Koliko otprilike platis kasetofon i kakve uzimas?
Secam se da je iz vremena spektruma , najbolje pasao jedan od onih modela sto su se nekad koristili na casovima ucenja jezika - Mono blok sa zvucnikom koji "gleda u plafon" a malo iznad/ispod zvucnika je deo gde se ubacuje kaseta i play/stop/rew/ff dugmici . Doduse, najvise je do snimka!/

pa samo sam takve sa 'mono blokom' i kupovao, 'prenosne', imaju onu malu rucku. cene su bile oko 200 din kao i za sve ostalo na buvljaku.. :)

dodje do loma vrlo jednostavno, lupis po tom resetu bocno i onda se iznutra izlomi jedan delic koji je kritican za resetovanje. skoro svi imaju taj problem jer ko zna sta gde su sve bili.

mislim da to dok se vrti traka ne bi trebalo da bude opasno, nisam siguran, ali svakako nema veze sa mojim problemom.

Da, rucku sam zaboravio da navedem - probacu da se setim koji je bio stvarno najbolji
medju tom bransom (mada , male sanse, jedino cu se setiti ako vidim negde ime...
mislim da je neka nemacka marka bila besprekorna)

ja sam imao ovakav slican diktafon (i na njemu je sve sto imam snimano) http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Audio/Ostalo/SONY-DIKTAFON-SKORO-NOV/1105735
ovaj nema brojac pa sam zbog toga odustao, inace bi se ovakav crn mnogo bolje slagao sa spektrumom.

Nazad
Vrh Dno