Šta je novo?

Broj obrtaja kulera?

BitrAtE

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,085
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ NZXT Kraken Elite 240 AIO
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (2TB + 1TB)
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
GIGABYTE C201 PANORAMIC ICE
Monitor
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
Samsung S25 Ultra
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT4 Silver Elite, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Uzeh danas 4200+ AM2 pa me interesuje da li je normalno da se kuler na procesoru vrti na svega 1500rpm? temperatura je normalna 24-25 al me u easy-tune-u upozorava na broj obrtaja kulera....

Poslednja izmena:
Ugasi easy-tune...

Savrseno je normalno, moj se vrti i na 800 kada ga ne przim. Sto se manje vrti to je buka manja.

Bez venta

Ventilator moze i da se ne okrece sto je jos bolje namestis da se pali tek na 30 stepeni i da vidis miline tih racunar za 24/7:,,:

Za to sluzi Power managemet opcija u biosu, sto je odlicna stvar, zamisli da ti se fan stalno vrti na ~2K obrtaja.

neznam za tu plocu ali vidi bios treba da ima fan start fan off smart fan ili tako neke opcije i tu poodesis temperature za rad venta

Pogledao sam i nema.Ceo bios sam prevnuo naopacke i ne nadjoh nishta...Doslo vremem da se uzima novi komp :) .

Shta uzecesh novi komp samo zato shto ovaj tvoj nema regulaciju broja obrtaja coolera u BIOS-u ? :trust:

:)
Ma nije to glavni razlog.OVo je vec staro...Trenutno se razmisljam za neki DualCore ili tako neshto...VIdecu...

Offtopic: sacekaj malo Intel krese cena za po 30%-40% u proseku posle 22. aprila :) c2d e4300 ce biti 113$ :)

Poslednja izmena:
Pa desetak dana vredi 30% nizu cenu :) A vidim npr da nvidia-ne graficke nesto ne kasne... Evo vec izidjose kod nas odma 17-og. Ali za ovo si i upravu, dok se rasprodaju beep zalihe :) To je kod nas problem sa kasnjenjem, ne kasne procesori vec nasi sa razprodajom starih koje su platili vise...

Da li moze to da se namesti kod mene na Intel Celeron 2.4 BoX , Asus P4S8X-X ?

ne ni radio stabilno taj celeron ako bi mu kuler bio iskljucen, a ionako mislim danema sanse da mu temperatura pada ispod 30 C

a ako uzimas novo bolje C2D nego Dual core definit. skupi malo vise para i resi problem za duze

Jel zna neko sta da radim jer mi se T procesora naglo podigla na 85 stepeni posle ciscenja culer-a a pre je bila 63 u vrh glave ??

Da li si skidao cooler? Mozda ga nisi dobro montirao, a mozda bi trebalo da stavis termalnu pastu.

Pa sigurno ga nisi dobro montirao....mora da naleze, da ne kazem savrseno (za to sluzi pasta) na jezgro procesora...

Proveri kako se drzi za plocu (dali je stegnut)...

Nazad
Vrh Dno