Šta je novo?

Britanski net ukoro 50Mb

Dzaba im tih 50 mbit-a kad cje da ih ogranice posle 100gb protoka a to ne pishe na sajtu... Imaju neke smeshna vremena kad im je kao full brzina (neki 4-5 sati) a posle ako nije fair korisnik onda ima spustaju na neku mizernu brzinu u odnosu na tih 50mbita... Svi se zale na njih zbog te politike... Radije bih ovde ima 8mbit/2mbit a da me ne ogranicavaju...

Imao sam prilike čuti razna iskustva i informacije...

Atavizam, i "atavizmi", u našoj zemlji su u velikoj meri doprineli da mi, kao krajnji korisnici interneta, imamo jako veliku slobodu.

Možemo neograničeno i nekontrolisano koristiti P2P, ilegalni software je prisutan u ogromnoj meri u mnogim javnim institucijama, flat paketi su FLAT u pravom smislu te reči. Ljudi downloaduju punom brzinom, non-stop i tako u nedogled.

Ne mislim da je to išta loše, naprotiv, internet je specifičan "prozor u svet" ukoliko se zna koristiti...

"Problem" leži u tome da su previše učestale priče koje govore da u mnogim razvijenijim zemljama od Srbije (ekonomski, tehnološki, vojno...) internet flat paketi - zapravo nisu flat.

Počevši od stvarnih ograničenja u protoku (kada FLAT bude 200GB mesečno i slično...) do podmuklih usporavanja brzina.

Prijatelji širom sveta mi često u IM talk komunikaciji govore kako non-stop, nakon svakog P2P transfera nekog filma ili programa, dobijaju upozorenja od svog ISP-a... I da navodno ISP s tim upozorenjem može da se "slika"...

Međutim, bez obzira na težinu upozorenja, ta situacija stvara svojevrstan pritisak na korisnika. Stiče se utisak konstantnog monitoringa onoga što radite putem interneta. I, složićete se, nije nešto što bi iko poželeo.

To sve ne opravdava situaciju gde dobar deo građana i dalje ima dvojnike, nemogućnost upotrebe interneta i slično. Samo htedoh da uperim reflektore na neke stvari koje mnogi previđaju.

pa zar si zaboravio na cuveni Ratelov zahtev da ISP u Srbiji moraju da uvedu monitoring opremu da bi zadrzali licencu?

^
To ih BIA naterala :S:

Nek daju pristojan net i ne moraju da me posmatraju/prate sam cu da im podnosim izvestaje sta sam sve skinuo i koje sam sve sajtove posetio.
Privatnost ?
reko sam jos davno privacy is overrated

Nazad
Vrh Dno