Šta je novo?

Brisbane 5600+ 2.9 GHz, 65w - temp

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Cao,
Ovo su temperature na mashini iz potpisa u idle-u.
Po specifikaciji CPU nominalno radi do 68 C.

Monitorig sistema je preko asus probe II sa setovanjem za treshold nesto manje.

CoreTemp pokazuje temperature za svako jezgro dok asus probe II izgleda pokazuje zbir temperatura ili mozda neka od aplikacija ne funkcionise ok?

Interesuje me> Da li je AMD specificirao 68 C po jezgru ili u zbiru?
http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon X2 5600+ - ADO5600IAA5DO (ADO5600DOBOX).html

Sta se smatra temp X2, prosecna temperatura ili apsolutna (zbir temperatura jezgara)?

Ovo me interesuje zbog granice trasholda koju cu postaviti na asus probe II:wave:

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    83.4 KB · Pregleda: 125
Ne naravno u zbiru, vec temp CPU vrednosti.

Ne naravno u zbiru, vec temp CPU vrednosti.

a zasto onda asus meri apsolutni zbir, npr u BIAHH posle 2 sata igre temp je 60 C a obrtaji na boxu su na 3000? Mislim nema potrebe da kuler ide na 3000 jer su jezgra verovatno 35 + 25 sto je daleko od tresholda?

btw. moze li se kontrolisati box cooler, asus probe II nema tu opciju?

Poslednja izmena:
Probaj CPUID hardware Monitor.

Za kontrolu venta softverski SpeedFan, iz wina podesavas broj rpm... on ujedno ocitava temperature.

Ma nista nebrini nisi jedini i kod mene je tako, kod mene su jos gora ocitavanja zamisli cpu u idlle pokazuje 42c sada a juce je pokazivo 28c, a jezgra pokazuje 18 i 16c a znaju da padnu do 4c. Ovaj brisbane je totalna brljotina sto se tice ocitavanja temperature, a imo sam windsor koji je normalno pokazivao temperature.
Tako da te nebrine to.
Samo neznam sto ti je tolika temperatura ram memorije obicno ona neprelazi 30c mora da je greska u ocitavanju.

Gde si iscitao temp ram-a?

btw I meni temp jezgara pojedinacno na ovom 4850e ne ocitava ok, na windsor-u je radilo ok!

Poslednja izmena:

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    39.4 KB · Pregleda: 124
Nema toga... nema senzora za ram...

Nije ti nijedan fan na 3.000rpm sa screena. uglavnom tu smanjis i voila.

Poslednja izmena:
Evo ovaj program ocitava temperaturu ram memorije ASUS PC Probe II a moze se videti u biosu kod clana exste ocitava 36c to ti je MB, svaka ploca ima senzor za ram memoriju.
Zar ljudi stvarno neznate.

Poslednja izmena:
MB

pre ovoga na ploci je bio athlon 3500+ sa 1 GB Kingmax 677 Mhz i MB je pokazivao slicnu temperaturu 30-35 C, dok je procesor bio 28-33 C

Nije ljudi kao sto rekoh imate na asusevim plocama u biosu hardver monitor gde vam pise temperatura cpu i ram memorije i na koliko se obrtaja vrte ventilatori.
Evo slika da vidite da temperatura sto pokazuje ovaj asusov program je temperatura rama a ne maticne ploce.

PS: u onoj gnjizi sto dodje uz plocu pise da je to temperatura maticne ploce mora da sam je pobrko sa nekom drugom plocom koja ima senzor za ram memoriju ova moja izgleda nema. Eto i meni se omanula pogreska izgleda da ste vi u pravu sto ste rekli da je to temperatura ploce, to ti je kad stalno menjam ploce nikako da se skrasim na jednoj.

Poslednja izmena:
Evo ovaj program ocitava temperaturu ram memorije ASUS PC Probe II a moze se videti u biosu kod clana exste ocitava 36c to ti je MB, svaka ploca ima senzor za ram memoriju.
Zar ljudi stvarno neznate.

PS: u onoj gnjizi sto dodje uz plocu pise da je to temperatura maticne ploce mora da sam je pobrko sa nekom drugom plocom koja ima senzor za ram memoriju ova moja izgleda nema.

Nemoze plocha da ima senzor za ochitavanje temperature u RAM-u. Senzor se mora nalaziti u samom uredjaju odnosno u ovom sluchaju RAM memoriji. I nijedna plocha nema ovaj senzor a takodje nijedna memorija !! Jedino ako ima neka egzotichna memorija ovaj senzor mada neverujem.

Poslednja izmena:
A i morao bi prvo da se osmisli neki standard po kome bi se iscitala ta temperatura, posto nije predvidjeno.
Mozda kao vrednost neke adrese memorije :D

ma nije to nista.
kod mene brisbane u speedfanu pokazuje ni manje ni vise nego 124' c , na 2.8ghz.
everest, 18' c / ! /

jedino Biostarov neki HW ite monitor , sa diska, pokazuje pravu temperaturu / max 55'c /
ali on instalira i neke njegove subprograme koji samo prave probleme...

ja imam brisbane al meni temperature jezgra ne idu preko 20 stepeni plocha je na 30 stepeni (bilo je manje dok mi nije zapao owaj resho od 7300gs (sa pasivnim hladjenjem) u rachunar) i da imam box cooler , stim shto je meni 4800+ (2.5gh) proc . Temperature ochitane sa everestom

Cao,
Ovo su temperature na mashini iz potpisa u idle-u.
Po specifikaciji CPU nominalno radi do 68 C.

Monitorig sistema je preko asus probe II sa setovanjem za treshold nesto manje.

CoreTemp pokazuje temperature za svako jezgro dok asus probe II izgleda pokazuje zbir temperatura ili mozda neka od aplikacija ne funkcionise ok?

Interesuje me> Da li je AMD specificirao 68 C po jezgru ili u zbiru?
http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon X2 5600+ - ADO5600IAA5DO (ADO5600DOBOX).html

Sta se smatra temp X2, prosecna temperatura ili apsolutna (zbir temperatura jezgara)?

Ovo me interesuje zbog granice trasholda koju cu postaviti na asus probe II:wave:

Ne znam sta se tripujes. Ti imas brisbane jezgro koje se manje greje. 38 stepeni uopste nije lose. Moj procesor u IDLE radi na 50 stepeni, a pod opterecenjem i do 70 (verovali ili ne).

Ne znam sta se tripujes. Ti imas brisbane jezgro koje se manje greje. 38 stepeni uopste nije lose. Moj procesor u IDLE radi na 50 stepeni, a pod opterecenjem i do 70 (verovali ili ne).
mozda je ipak malo mnogo temperature:smoke:ali verovatno ne planiras da imas taj procesor duze vreme:d

Nazad
Vrh Dno