Šta je novo?

Brisanje

Wanderer

Čuven
Učlanjen(a)
23.07.2003
Poena
604
Kako obrisati tft monitor .... znaci kako da se obrise ekran na njemu a da se ne osteti i sta vec...
i u slucaju ako je umazan ili slucajno kapne voda na njega sta tada ciniti ...

hvala vam puno unapred, posto mi se javio taj problem i ne znam kako da resim a da bude sve u najboljem redu :D

Kupis one vlazne maramice za brisanje TFT ekrana i resio si problem.

ja video u jedno prodavnici ima nesto u spreju bas za tft monitore, dobija se i krpica valjda...

A za 0 dinara imas vlaznu magicnu krpu, tek opranu u ves masini...

Magicna krpa i topla voda. Nikakvi sprejevi a pogotovo ne sredstva za ciscenje stakla i prozora.

Ili sto neko pomenu ranije: pamucne gace i voda :d

Cak ce i gace posluziti ili mamina `magicna krpa`, vlazna. nemoj da ti monitor bude ukljucen i nemoj jako pritiskati...:) :) :)

pa poenta ovih hemijskih sredstava je navodni antistatik-efekat , sad pošto je površina tft-monitora uglavnom mat to se toliko i ne primeti , ali ranije dok sam imao crt uvek se primećivalo kad žena prođe preko ekrana vlažnom magičnom krpom , tj ostajali su neki tragovi od vode , kad se pogleda pod određenim uglom ...

Nije samo to, organski rastvarači mogu da rastovore stvari koje neorganski (tj. voda) ne mogu (npr. masne otiske prstiju).

koliko sam ja cuo, da nikako ne valja brisati tft ekran "magicnom krpom" vec da je najbolje resenje koristiti recimo Viled-inu krpu i obicnu vodu(naravno u jako malim kolicinama :) .

Ja cistim sa magicnom vec 2god,ali ja sam strogo zabranio da se pipa ekran, tako da se samo posle nekog vremena nakupi prasina ali ne i masnoca.

ja uglavnom samo pljunem malo i rukavom lepo obrsiem tamo gde se zamazo :D Pljuvacaka je odlican rastvor za ciscenje kojecega, malo deluje seljacki al ***. Ko ce ustajati po krpu i to :p

Ja sam protiv obicne vode posto na mom tft-u ostaju tragovi kada se osushi. Ja koristim jedno od onih kvazi-protiv-prasine tecnosti i prilicno ok radi posao.
Sto se magicne krpe tice, moja devojka je probala i ogrebala tft i od tada samo mekana vileda ili slicno.

To clean your monitor safely, follow these steps:

Disconnect the power cord.
Spray or apply a small amount of non-abrasive cleanser on a soft, lint free cloth.
Gently wipe the surface. Use as little pressure as possible.
You should never use any harsh chemicals to clean your LCD monitor. Cleansers with the following agents are OK to use:

Water
Vinegar mixed with water at a concentration of no more than 10% vinegar. That's 6 1/2 tablespoons of vinegar per quart of water, 1 1/2 tablespoons per cup, or 100 ml per liter.
Isopropyl Alcohol
Petroleum Benzene
Do Not use cleaners that contain the following agents:

Acetone
Ethyl Alcohol
Ethyl Acid
Ammonia
Methyl Chloride

Warning: Do not spray or apply any liquids directly to the monitor. Always apply the solution to your cloth first, not directly on the parts you are cleaning. Apply as little pressure as possible when you clean.

Applying too much pressure or spraying liquids directly onto the screen or case of the LCD Monitor may cause damage to the display which will not be covered under warranty.

http://erms.samsungusa.com/customer/sea/jsp/faqs/faqs_ars_input.jsp?PROD_SUB_ID=28&PROD_ID=28

ja uglavnom samo pljunem malo i rukavom lepo obrsiem tamo gde se zamazo :D Pljuvacaka je odlican rastvor za ciscenje kojecega, malo deluje seljacki al ***. Ko ce ustajati po krpu i to :p
:bottle: 2-3 rakije pre pljuvanja, da malo pojacas rastvor

A izopropil alkohol, cist ili u kombinaciji sa vodom?

a gde ima da se kupi taj izopropil alkohol.
Pitao sam u par apoteka i nikad ni culi nisu. Pitao sam drugaricu, koja je zavrsila biohemiju, i ona kaZe da ga nema u slobodnoj prodaji. Mislim da bi meni najvise ta opcija odgovarala s obzirom da imam monitor sa crystal brite ekranom. Pa ako neko zna gde kupiti.

Manite se alkohola i ostalih hemija ;)

Dobra (po mogućstvu što novija) čista magična krpa malo pokvašena odradiće dobar deo posla, ako ne pomaže (zbog masnoće) onda na krpu poprskajte malo Mer glass-a i pažljivo čistite da ne plomite panel.

a gde ima da se kupi taj izopropil alkohol.
Pitao sam u par apoteka i nikad ni culi nisu. Pitao sam drugaricu, koja je zavrsila biohemiju, i ona kaZe da ga nema u slobodnoj prodaji. Mislim da bi meni najvise ta opcija odgovarala s obzirom da imam monitor sa crystal brite ekranom. Pa ako neko zna gde kupiti.

Ja sam ga nasao ovde, inace ta firma ga proizvodi i prodaje na veliko.

Cuo sam se sa dirktorom firme (citiram "gazdom" ) koji je skorz cool cova, i ladno mi je poklonio 1L izopropil alkohola.

http://www.gram.co.sr/

Dobra (po mogućstvu što novija) čista magična krpa malo pokvašena odradiće dobar deo posla, ako ne pomaže (zbog masnoće) onda na krpu poprskajte malo Mer glass-a i pažljivo čistite da ne plomite panel.

zar taj mer glass ne sadrzi alkohol?

nema na cemu....

samo ne znam koji je procentat cistoce, ne pise nigde.

evo nalepnice

izopropil.jpg

Nas proizvod - Izopropil alkohol p.a. se odlikuje izuzetnom cistocom kako na teske metale tako i na ostale primese.
Kapaciteti proizvodnje na mesecnom nivou su 20.000 litara a po potrebi proizvodni kapaciteti mogu da se prosire.

Isporuka moze da bude u staklenim, plasticnim ili pet bocama od:

- 100, 200, 500 ili 1.000 ml.
- plasticnim kanistrima od 5, 10, 20 lit.
- plasticnim buradima od 50 i 200 lit.
- metalnim buradima 200 lit.

Transportne kutije su od 10, 12 i 15 litarskih boca a moze biti i po zahtevu kupca.

Poslednja izmena:
Ја сам масном, полутечном и љутом кинеском храном испрскао пола површине монитора, а онда у намери да обришем размазах то по целој површини. Месец дана сам гледао екран кроз микрометарски слој сечуан пилетине :s:
Кад ми је коначно пук'о филм испрскао сам Pronto по екрану и пребрисао магичном са бувљака... и одушевио се!
Генерално, ако не додирујете панел, неће вам требати ништа осим суве магичне крпе.

isto pitanje, ali samo za CRT, da ne otvaram novu temu. Da li sme magicna krpa i malo tople vode ?

sme, ja sam moj crt cistio merom za staklo....

Nazad
Vrh Dno