Šta je novo?

Brisanje fajla u W2K

• Začetnik teme Začetnik teme tex707
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tex707

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
680
Interesuje me da li postoji nacin da se permanentno obrise neki fajl u W2K, tj. da nikakvim trikovima kasnije ne moze da se povrati. Narvno, formatiranje HDD-a i sl. ne dolazi u obzir, interesuje me samo da obrisem jedan, ili nekoliko fajlova, a da OS i sve ostalo ostene netaknuto.

Ukoliko sam dobro shvatio sta hoces:
shift+delete fajl a zatim defragmentacija hdd?
Ako se fajl ne da obrisati:
safe mod > shift+delete fajl a zatim defragmentacija hdd

jaksa je napisao(la):
Ukoliko sam dobro shvatio sta hoces:
shift+delete fajl a zatim defragmentacija hdd?
Ako se fajl ne da obrisati:
safe mod > shift+delete fajl a zatim defragmentacija hdd

Pa pala je meni defragmentacija na pamet, pogotovo ako se ukljuci "Wipe free space"....ali to traje duuuugo....a ja to treba da radim svaki dan. Mislio sam da postoji neki jednostavniji nacin...

tex707 je napisao(la):
Mislio sam da postoji neki jednostavniji nacin...

Imaš u okviru System Mechanic-a (4 PRO) program za to - Incinerator. Pre nego što obriše fajl, jednom ili više puta upiše nule preko njega (ima i da se uključi neki DoD standard za brisanje fajlova - prvo piše 0x00, pa 0xFF, pa onda neki pattern - posle toga nema šanse nikako da vratiš fajl). Ali za zaštitu od unerase programa dovoljno je samo jednom upisati nule.
Takođe u Sys. Mechanic-u imaš program koji uklanja već obrisane fajlove sa diska - nešto kao wipe free space, samo što traje mnogo kraće pošto ne briše ceo disk nego samo onaj deo gde se nalaze podaci.

Nazad
Vrh Dno