Šta je novo?

brend ili performanse .... [OT iz core 2 duo thread-a]

Makita

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.02.2006
Poena
319
Odakle Monteboy interesovanje za Intel kada si do pre samo mesec dana pricao kako Conroe ima lose performanse izuzev u superpi i kako nikada neces napustiti tabor zelenih ?

Makita je napisao(la):
Odakle Monteboy interesovanje za Intel kada si do pre samo mesec dana pricao kako Conroe ima lose performanse izuzev u superpi i kako nikada neces napustiti tabor zelenih ?

gdje sam ja to naveo da Conroe ima lose performanse ? Molim link !
Ako sam rekao da se ne dize toliki Hype oko Conroe'a ne mora da znaci da on ima lose performanse , Intel'ovi preliminarni testovi su ponovljeni od strane nekih casopisa pa se ustanovilo da u odredjenim testovima razlika ipak nije 50% nego nekih realnih 20%.

Isto bih te zamolio vec kad tako bahato iznosis tvrdnje da mi navedes mjesto gdje sam tvrdio da nikad necu preci na Intel.

I odakle tebe ideja da cu ja tvrdoglavo da branim A64 platformu kao sto su neki zadnje tri godine ovdje na forumu kad je u pitanju bio Netburst ?

Ja jesam u srcu AMD'ovac ali nisam brate slijep jasno vidim odnos performansi / cijena a glavni razlog zasto se interesujem za Intel je "cold bug" problematika jer sam upravo u izgradnji phase change sistema.

Konkretno za tebe da budes up to date samo ukoliko se pojavi ploca sa SLI podrskom a da ima takodje visok FSB potencial ja cu razmislit o nabavljanju jednog Conroe'a cisto da prebrodim sa brzim sistemom do K8L koji ce a to ti garantujem da oduva Conroe.... samo ja onda tebe necu postavljat pitanje zasto prelazis na K8L ako si uopste u stanju da mijenjas platformu svake 6 mjeseci kao ja :D

Poslednja izmena:
Recimo ovde http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=847065#post847065 kazes sledece :

"Ja licno ne prelazim sa 939 do izlaska K8L."

a ovde sledece: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=845244#post845244 :

"Da sam na tvoje mjesto nebih se zalijecao odmah nego bih sacekao kraj godine da se vidi sta ce ponuditi AMD trzistu kao odgovor na novu Intelovu arhitekturu. Kao drugo veliko je pitanje da li ce Intel biti u mogucnosti da isporucuje Conroe u velikim kolicinama do kraja godine kao trece kod Intel'a uvijek ima i poneki pocetni bug'y stepping...."

Dakle, zasto ne sacekas kraj godine da vidis kako ce AMD ponuditi jedno veliko "NISTA" nego prelazis na "budjavi Intel" ?

monteboy je napisao(la):
gdje sam ja to naveo da Conroe ima lose performanse ? Molim link !
Ako sam rekao da se ne dize toliki Hype oko Conroe'a ne mora da znaci da on ima lose performanse , Intel'ovi preliminarni testovi su ponovljeni od strane nekih casopisa pa se ustanovilo da u odredjenim testovima razlika ipak nije 50% nego nekih realnih 20%.

Isto bih te zamolio vec kad tako bahato iznosis tvrdnje da mi navedes mjesto gdje sam tvrdio da nikad necu preci na Intel.

I odakle tebe ideja da cu ja tvrdoglavo da branim A64 platformu kao sto su neki zadnje tri godine ovdje na forumu kad je u pitanju bio Netburst ?

Ja jesam u srcu AMD'ovac ali nisam brate slijep jasno vidim odnos performansi / cijena a glavni razlog zasto se interesujem za Intel je "cold bug" problematika jer sam upravo u izgradnji phase change sistema.

Konkretno za tebe da budes up to date samo ukoliko se pojavi ploca sa SLI podrskom a da ima takodje visok FSB potencial ja cu razmislit o nabavljanju jednog Conroe'a cisto da prebrodim sa brzim sistemom do K8L koji ce a to ti garantujem da oduva Conroe.... samo ja onda tebe necu postavljat pitanje zasto prelazis na K8L ako si uopste u stanju da mijenjas platformu svake 6 mjeseci kao ja :D
Polako mladicu.Da ti reche stariji malko:
Nemoj da se zestis.Imao si malo subjektivnije izjave kad je u pitanju malena firma AMD a opet josh subjektivnije izjave kad je u pitanju gigant Intel.:D
Ne kazem da nisi imao pravo nego samo malo si se vishe duvao sa AMD pa AMD rula i slichno.E sad moras malko da primish "zez"...***..tako to ide :D.
No sa druge strane ni ja nisam nigde prochitao da si rekao da nikad neces Intel kupiti vec sam shvatio da neces kupovati u onoj netburst-pentium varijanti.Tako sam barem ja ukapirao.
E sad za K8L varijantu, Intel vec ima novine a to ce se i videti u 2007 godini.
U svakom sluchaju mene bash briga dal' je amd ili intel u mashini ako je taj amd ili intel konkuretan sa cenom i performansama.

Poslednja izmena:
Makita je napisao(la):
Recimo ovde http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=847065#post847065 kazes sledece :

a ovde sledece: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=845244#post845244 :

"Da sam na tvoje mjesto nebih se zalijecao odmah nego bih sacekao kraj godine da se vidi sta ce ponuditi AMD trzistu kao odgovor na novu Intelovu arhitekturu. Kao drugo veliko je pitanje da li ce Intel biti u mogucnosti da isporucuje Conroe u velikim kolicinama do kraja godine kao trece kod Intel'a uvijek ima i poneki pocetni bug'y stepping...."

Dakle, zasto ne sacekas kraj godine da vidis kako ce AMD ponuditi jedno veliko "NISTA" nego prelazis na "budjavi Intel" ?

I ti si u tim postovima vidio da sam ja naveo da je Conroe los u performasama
i da nikada nebih presao na Intel ???? :D

Izjava se odnosila na AM2 a ne na Conroe u tom momentu uopste nisam razmishljao o Intelu!

Krajem maja kada je postovan taj moj komentar bila je inoficijelna najava iz AMD'a da ce K8L biti gotov mozda i do kraja godine zato je moja preporuka bila da se saceka i ne zalijecu ljudi na Hype koji je vise naduvan nego realan.
Sto se na kraju i dokazalo ! :)

Posto u medjuvremenu znamo da K8L vjerovatno nece prije kraja 2007dme napustiti AMD'ove pogone a na to ukazuje i drasticni pad cijena AMD'ovih dual
core resenja 24.7 realno i logicno je za mene kao entuzijastu razmisljati o prelasku na brzu platformu do izlaska K8L.

E sad da li cu to stvarno i uraditi to ce mo da vidimo .....

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
Polako mladicu.Da ti reche stariji malko:
Nemoj da se zestis.Imao si malo subjektivnije izjave kad je u pitanju malena firma AMD a opet josh subjektivnije izjave kad je u pitanju gigant Intel.:D
Ne kazem da nisi imao pravo nego samo malo si se vishe duvao sa AMD pa AMD rula i slichno.E sad moras malko da primish "zez"...***..tako to ide :D.
No sa druge strane ni ja nisam nigde prochitao da si rekao da nikad neces Intel kupiti vec sam shvatio da neces kupovati u onoj netburst-pentium varijanti.Tako sam barem ja ukapirao.
E sad za K8L varijantu, Intel vec ima novine a to ce se i videti u 2007 godini.
U svakom sluchaju mene bash briga dal' je amd ili intel u mashini ako je taj amd ili intel konkuretan sa cenom i performansama.

gigant ,, ha ha ha bili su u cijenama gigant a u performansama loooser zadnjih 5 godina da se to danas promijenilo je odgovoran upravo AMD i to ti mogu "subjetivno" reci je podvig jedne male firme kojoj iako to neki prizeljkuju sigurno nece doci kraj....

Trenutno je situacija druksa , Intel je drasticno spustio cijene i istovremeno smanjio TPD a znatno povecao performanse i to je za svaku pohvalu ....
To ga cini primamljivim i atraktivnim i sta je sada tu cudno... ?

Zar bih trebao ja sada to da poricem i grcevito da branim A64 ...... :)

Kupujem ono sto po "subjektivnom" mishljenju vrijedi vise kupiti a ne u zavisnosti koji brend stoji iza toga po tome odlucujem i danas a i po tome sam olucivao i prije 5 godina mada moram reci ne simpatisem monopoliste i gigante oni znaju biti kocnica razvoju ..... Samo jaka konkurencija je korisna za nas potrosace.

Poslednja izmena:
Yoti je napisao(la):
Shta sad "spameri"? A gde si ti sa rezultatima tvog ljubimca?:p
Malo probao, pa zaspao...ccccccccccc
[email protected]l gigant kao firma chovek-u ekonomskom pogledu....shta si zapucao opet subjektivno:D Amd pa Amd....
Shto da prizeljkuju da AMD skvikne?PA zahvaljujuci AMD-u imacemo niske cene Conroe chipa.
Bojim se samo da Intel ne kupi AMD kao spajz ili magacinski prostor.:DJaki su dosta ekonomski.Posle ce opet biti jao...al je skup Intel:D

Poslednja izmena:
Bojim se samo da Intel ne kupi AMD kao spajz ili magacinski prostor.:DJaki su dosta ekonomski.

Realno gledano, ta opasnost ne postoji, zato što to Intelu nije nikako u interesu (ma koliko to čudno zvučalo :d ). Ako bi Intel kojim čudom ostao sam na tržištu (ili preuzeo veliku većinu istog), onda na scenu nastupa kartel agencija, i razbija Intel na dve konkurentske firme, a to Intelu sigurno nije u interesu :-devil-:

Intel bi čak u nekom najgorem scenariju finansijski pomogao AMD, samo da ne propadne :D
Ali i do toga neće doći, pošto AMD sada ima znatno bolje pozicije u odnosu na period pred izlazak K8 procesora, tada je uspeh K8 procesora za AMD bilo pitanje opstanka. Sada su solidno zakoračili na tržište servera, nova FAB36 ulazi polako u proizvodnju (trenutno 300 mm Waffer/90 nm jezgra, kasnije 300 mm Waffer/65 nm) , FAB30 (200 mm Waffer/90 nm jezgra) i dalje radi punom parom, Chartered je takođe krenuo sa isporukom procesora (trenutno 300 mm Waffer/90 nm jezgra), odškrinuli su vrata i kod Dell-a... Može se očekivati "poplava" AMD procesora krajem godine, a sa time verovatno ide i veliko sniženje cena, kao odgovor na Conroe. Btw, kada smo već kod cena, AMD X2 3800+ tray se može kupiti već za 140 € ovde u Nemačkoj :bottle:

Idealna situacija za krajnje korisnike bi bila kada bi AMD i Intel delili otprilike po polovinu tržišta, i onda da se mlate do mile volje modelima i cenama, na radost kupaca :banana: Suviše jaka jedna strana nije dobra ni za tu firmu (nedostatak konkurencije -> manji trud oko novih modela -> veće cene), ni za kupce. Conroe se verovatno ne bi pojavio na tržištu (ili bi izašao znatno kasnije, i po mnogo većoj ceni), da nije bilo tako dobrog procesora od AMD-a (K8), koji im je "ukazao" na ćorsokak Netburst arhitekture

Spacemaster je napisao(la):
Ljudi ovo nije tema AMD vs Intel,drzite se teme,ponavljam drzite se teme!:mad:

koji ti je maks FSB'a (stabilan) bio na Bad Axe ?

Poslednja izmena:
Shta sad "spameri"? A gde si ti sa rezultatima tvog ljubimca?:p
Malo probao, pa zaspao...ccccccccccc
[email protected]l gigant kao firma chovek-u ekonomskom pogledu....shta si zapucao opet subjektivno:D Amd pa Amd....
Shto da prizeljkuju da AMD skvikne?PA zahvaljujuci AMD-u imacemo niske cene Conroe chipa.
Bojim se samo da Intel ne kupi AMD kao spajz ili magacinski prostor.:DJaki su dosta ekonomski.Posle ce opet biti jao...al je skup Intel:D

Posjetit cu te na ovu raspravu za godinu dana kad budem presao ponovo na K8L :D koliko je nebitna ..... Jedinu tezinu treba da ima odnos Power / cijena !
Znam da Intelasima zadnjih godina nije bilo lako .... :) Za to sam i ja licno bio velikim dijelom odgovoran .... :D Samo drugari naucite se jednom kad gubite , gubite sportski ! Uvazite bolje rezultate kao sto ja uvazavam danas ... i nece biti nepotrebnih rasprava poput ove jedino ako neko zeli da se osveti za prepaceni bol i blacenje Intelovog branda od strane nas zadovoljnih AMD korisnika ! ha ha ha

Poslednja izmena:
O.T
monteboy je napisao(la):
koji ti je maks FSB'a (stabilan) bio na Bad Axe ?
Monty brate to ne mogu da ti kazem jer posedujem preslera D 920,sa kojim sam izgurao 4.8GHz,a to ti dodje oko 343Mhz,ali magistrala nije problem,jer svaka treba da ide sa odkljucanim biosom od 420-450Mhz,a kad kazem bios mislim na zadnju verziju biosa http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=879135#post879135 .Tako da monty,ako ces da radis testove,moj savet ti je uzmi lepo BAD AXE,a posto vidim da preferiras DFI(koji sam i ja mnogo voleo kad sam vozio venice na 2.92GHZ),neka on ide kao druga opcija.Asusova DH 975X je takodje veoma dobra,ali ove dve ipak idu malo vise kada je FSB u pitanju,a ova em sto je skuplja,em sto ima dosta veci Vdrop u poredjenju na ove dve!Znaci uzmi intela i vozi,jer svi testovi koji se rade na sadasnjim korovcinama,kako i na cetvorkama rade se na BAD AXE.Po meni ovo je kralj za oc gore pomenutih,na tebi je da odlucis,jer ipak nesto nisam ubedjen da ce nvidia 590,moci da ih stigne sa magistralom,a ako do toga dodje,onda ce onaj DFI,o kome si pricao biti i u mojoj kofi!Pozdrav:wave:

Poslednja izmena:
Accuphase je napisao(la):
Idealna situacija za krajnje korisnike bi bila kada bi AMD i Intel delili otprilike po polovinu tržišta, i onda da se mlate do mile volje modelima i cenama, na radost kupaca :banana: Suviše jaka jedna strana nije dobra ni za tu firmu (nedostatak konkurencije -> manji trud oko novih modela -> veće cene), ni za kupce.

Mislim da je jos idealnija ova sada situacija, gde postoje 2 glavna igraca sa odnosom od recimo 3:1 do 4:1. Tada imamo dva igraca sa razlicitim ineteresima (jedan da zadrzi pozicije i ucvrsti monopol a drugi da 'grize' i pokusa da svrgne prvog sa trona). Razlicit interesi dovode do razlicith resenja i razlicitih inovacija, sto rezultuje razlicitm reasarch-om i razlicitm dostignucima, pa se cela industrija brze razvija.

Ako su pak dva igraca jednake snage, onda imaju iste interese (da osvoje i drugu polovinu trzista i ostvare monmopol), pa to samim tim rezultuje slicnijem razmisljanju i slicnijim dostignucima. Npr. vidimo da se industrija grafickih akceleratora dosta usporila u odnosu na period od pre nakoliko godina (iako se i dalje razvija brze od CPU trzista, zato sto je dosta mladja). ATi i nVidia drze po pola trzista i daju nam unapredjenja na kasicicu, tek da budu malo brzi od protivnika.

monteboy je napisao(la):
Posjetit cu te na ovu raspravu za godinu dana kad budem presao ponovo na K8L :D koliko je nebitna ..... Jedinu tezinu treba da ima odnos Power / cijena !
Znam da Intelasima zadnjih godina nije bilo lako .... :) Za to sam i ja licno bio velikim dijelom odgovoran .... :D Samo drugari naucite se jednom kad gubite , gubite sportski ! Uvazite bolje rezultate kao sto ja uvazavam danas ... i nece biti nepotrebnih rasprava poput ove jedino ako neko zeli da se osveti za prepaceni bol i blacenje Intelovog branda od strane nas zadovoljnih AMD korisnika ! ha ha ha
unapred molim moderatore da ne brisu ovaj post nikoga ne vredjam jeste off ali moram i ja da dodam nesto na ove pa blago receno nebuloze....modovi unapred hvala :wave:
dragi moj monteboy to sto ti za razliku od ostalih gastarbajtera (ovo nije uvredljiva rec pogledajte recnik) na svakih 6 meseci kako sam kazes radis upgrade i pucas brdo para (ne menjas "mecu" ili "bembaru" ko svi "normalni" gastarbajteri) da bi tvog "ljubimca" budzio i budzio do krajnjih granica (mada ni ovo o 6 meseci upgrade-u nije bas tacno masina iz potpisa ti stoji vec poprilicno dugo) ne daje ti za pravo da pises gore napisane stvari.evo ti jedan prost primer:ja sam sa mojim kako ti kazes krs net burst northwood-om zaradio bar 20 tvojih konfiguracija u relativno kratkom vremenskom periodu pa se ti zapitaj ko je u "prepacenom bolu" kako si sam naveo znam da ti je satisfakcija da vrtis razne markove i ostale sintetike ja kazem greota takve masine za sta je uposlena i za kraj da budemo realni poprilicno si daleko sa tvojim oc rezultatima od ostatka sveta i stvarno mi nije jasno kako te to ispunjava ali boze moj ako si ti radostan i ja sam i nemoj dzabe da se blamiras i izjavljujes ovo:"Za to sam i ja licno bio velikim dijelom odgovoran" pih... super si ti decko a mene bas briga za tvoj oc i benchmark-ove ja cu i dalje sa budjavim intelom da zaradjujem pare koje cu i dalje trositi i "malo" izvan kucista racunara ha ha ha (izvini na "ha ha ha" cisto malo da vidis tvoj nivo sa strane)
p.s.nadam se da ces sa k8l-om uspeti da izvuces bar par "wow" od geekova sa xtremesystems-a (u sta btw cisto sumnjam)
nhf i pozdrav :wave: i smanji malo navijanje ;)

Ivke76: imaj samo na umu da ko trosi brdo para na nesto, jos vise i zaradi. Mozda covek ima dobar posao i na jos laksi nacin dolazi do para nego ti! No ono sto hocu da kazem je da je nebitno na sta trosi pare ako to voli i ako je u mogucnosti. Mozda ti pare koje zaradis na tom kompjuteru potrosis za pecaljke ili modovanje kola!!! I ja licno bih, da sam u mogucnosti, bacao gomilu para na uprezanje kompjutera na svakih 3 meseca, ali nazalost nisam!!!

Ti kazes greota je sto takav kompjuter vrti bencmarkove i neradi nista korisno. Slazem se sa tim, ali je i greota sto veliki procenat burzuja koristi drogu, sto sve njihove zene voze prejaka kola (mada su dozvolu kupili), sto se neko razbacuje hranom dok drugi nema sta da jede itd.

Mislim da svako ima prava da baca pare na ono sto mu treba, sto voli i cime se bavi. Nije na nama da se mesamo u to.

ivke76 je napisao(la):
unapred molim moderatore da ne brisu ovaj post nikoga ne vredjam jeste off ali moram i ja da dodam nesto na ove pa blago receno nebuloze....modovi unapred hvala :wave:
dragi moj monteboy to sto ti za razliku od ostalih gastarbajtera (ovo nije uvredljiva rec pogledajte recnik) na svakih 6 meseci kako sam kazes radis upgrade i pucas brdo para (ne menjas "mecu" ili "bembaru" ko svi "normalni" gastarbajteri) da bi tvog "ljubimca" budzio i budzio do krajnjih granica (mada ni ovo o 6 meseci upgrade-u nije bas tacno masina iz potpisa ti stoji vec poprilicno dugo) ne daje ti za pravo da pises gore napisane stvari.evo ti jedan prost primer:ja sam sa mojim kako ti kazes krs net burst northwood-om zaradio bar 20 tvojih konfiguracija u relativno kratkom vremenskom periodu pa se ti zapitaj ko je u "prepacenom bolu" kako si sam naveo znam da ti je satisfakcija da vrtis razne markove i ostale sintetike ja kazem greota takve masine za sta je uposlena i za kraj da budemo realni poprilicno si daleko sa tvojim oc rezultatima od ostatka sveta i stvarno mi nije jasno kako te to ispunjava ali boze moj ako si ti radostan i ja sam i nemoj dzabe da se blamiras i izjavljujes ovo:"Za to sam i ja licno bio velikim dijelom odgovoran" pih... super si ti decko a mene bas briga za tvoj oc i benchmark-ove ja cu i dalje sa budjavim intelom da zaradjujem pare koje cu i dalje trositi i "malo" izvan kucista racunara ha ha ha (izvini na "ha ha ha" cisto malo da vidis tvoj nivo sa strane)
p.s.nadam se da ces sa k8l-om uspeti da izvuces bar par "wow" od geekova sa xtremesystems-a (u sta btw cisto sumnjam)
nhf i pozdrav :wave: i smanji malo navijanje ;)

A ja sam bio ubijedjan da sam jedan od prakticnih overclockera :)
Prakticnih u smislu da iskoriscavaju i OC-potencial masine za svakodnevne potrebe , mislim da ako prosvrljas kroz forum da ces naci thread na tu temu koji sam upravo ja otvorio ...... Hobi kojim se bavim je skup kao i mnogi drugi dajem ti za pravo ali je interesantan , poucan i zahtijeva detaljnije poznavanje materije.
Slozimo se na to da se o ukusi i o hobijima ne moze raspravljati....
Fino je uvijek vidjeti kad ljudi sa 15 postova i nekoliko procitanih threadova donose zakljucke i predrasude...
Mozda se zapitas da si malo pretjerao sa tvojim tvrdnjama sistem na kome ja zaradjujem hleb je P3 na 800 MHz nazalost u firmi nemamo boljih racunara.
Inache rijec "gastarbeiter" nije iz srpskog recnika nego je Njemacka tacno se pise "Gastarbeiter" a znaci "gost radnik" ako ti je lakse tako da me oslovljavas mene ne smeta mada sa ovom temom nema nikakve veze.....
P.S vozim Audi A6 , nisam klasicni gastos ..... :)
Jel smijem da pitam imas li neki hobi ali samo stekas pare na banku ?

I jos nesto za kraj : i sa ficom ces stici od tacke A do tacke B samo what about adrenalin ?

Interesovanja su individualna i veoma je nepristojno ne postovati i omalozavati interese drugih pojedinaca a uzimati sebe sa pravo suditi o tome sta je ispravno a sta ne kad bi svi mi tako razmishljali na ovom svijetu bi bilo strasno dosadno bez entuzijazma i podviga. Takodje je neprilagodjeno omalozavati tudje rezultate bilo kakvi da su posebno kad covjek blage veze nema koliko je tesko iste postici....

"Za to sam i ja licno bio velikim dijelom odgovoran" <- komentar nije bio zamisljen da velica moja dostignuca u OC disciplini nego vise moj nacin kako sam se odnosio prema slijepim braniteljima Netbursta ! Znam da ih nisam stedio !

P.S uvijek cu navijati za odredjenu platformu naravno samo argumentima !:)

Poslednja izmena:
ivke76 je napisao(la):
.evo ti jedan prost primer:ja sam sa mojim kako ti kazes krs net burst northwood-om zaradio bar 20 tvojih konfiguracija u relativno kratkom vremenskom periodu pa se ti zapitaj ko je u "prepacenom bolu"

mozda si sa amd-om mogao da zaradis i vise :d Mislim cemu takva rasprava uopste, vezivanje za brand i "opravdavanje" svoje kupovine je potpuno smesno i neracionalno, ali izgleda u ljudskoj prirodi, mada ne i u mojoj :d. Mogu da kazem da mi je amd simpaticniji, ali da na tome utisku baziram svoju buducu kupovinu, svasta.

pa ajde i ja da kazem nesto o sebi... :)
volim da vozim biciklu, da sviram gitaru, nekad sam voleo i da pecam ali vise nemam gde ( a ni para ). :(
dugo se bavim racunarima i planiram da upisem phd studije cisto da ne bi morao da radim bar da odlozim to koliko mogu...
kada mi zatreba brzi racunar ja razmislim da li stvar koju racunam moze da se isprogramira na drugaciji nacin.. uglavnom moze .. ako ne moze onda overklokujem racunar .. ako ni onda ne moze onda promenim oblast interesovanja :) :) salim se naravno

da batalimo price ko ima sta i sl... i da se vratimo na core 2..
cemu to sluzi i kada ce imati da se kupi kod nas

Makita je napisao(la):

Ljudi mijenjaju mišljenja, stavove. Pa tako i monteboy.

Znam da Intelasima zadnjih godina nije bilo lako .... Za to sam i ja licno bio velikim dijelom odgovoran .... Samo drugari naucite se jednom kad gubite , gubite sportski ! Uvazite bolje rezultate kao sto ja uvazavam danas ... i nece biti nepotrebnih rasprava poput ove jedino ako neko zeli da se osveti za prepaceni bol i blacenje Intelovog branda od strane nas zadovoljnih AMD korisnika ! ha ha ha

Voliš i ti malo jeb.ti gredu? :D

core2duo....dali je resen problem 1333 strap-a na bad axe yoti?Probaj...mada ne verujem jer nije navedeno...koje rezultate imas na 1066mhz a koje na 1333mhz koje zakucas u BIOS-u(strap)....
PS.
Povodom diskusije gore:
i ja imam dobar auto,opasnog psa,jak hi-fi i bacam novac gde stignem a najvishe na kompjuter...jer tu je adrenalin :D
necu valjda da volim sve sto vole mladi: da skupljam salvete,postere,znacke i slicice.:D
Just kidding...but there is a little truth :D

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
.... samo ja onda tebe necu postavljat pitanje zasto prelazis na K8L ako si uopste u stanju da mijenjas platformu svake 6 mjeseci kao ja :D

Monty, mislim da je baš ova tvoja izjava bila razlog repliciranja od strane pojedinih članova. Shvatam ja da si stavio "smeška" na kraju rečenice, ali je ipak bilo malo uvredljivo. Ljudi su osteljivi na takve stvari.;)
Hajde sada lepo iscoolirajte malo. I ko što moj ortak kaže:
"nije sve u novcu...ima nešto i u lovi" :D .
Pozdrav.:wave:

uh napisaste vi sve i svasta al' samo je starac napisao poentu
starac je napisao(la):
Voliš i ti malo jeb.ti gredu? :D
naravno sve je u redu niko od nas ne bi ni bio ovde na forumu da izmedju ostalog ne trosi pare/vreme/zivce itd... i na komp ja sam samo odreagovao na montijeve navijacke postove nisam jednostavno video potrebu takvih postova u core 2 duo tredu drago mi je sto se i monti nije "primio" pa da pocne prepucavanje zivi bili i :cigar: :bottle: :type: :wall: :smoke: :guitar: :party: cheers pozdrav svima :wave:

"budjavi intel" mi se trenutno vise svidja jer voli hladne temperature a i po svim racunicama "za moje" potrebe je isplatljiviji ......
P.S jel ostajes jos uvijek na budjavom Netburstu ili prelazis na Core 2 ?

Poslednja izmena:
buahhh:D :d :d
to mu dodje kao nekad pitanje:jel prelazish sa shugavog durona na celeron?:-devil-:

ja ostajem na budjavom prescottu i prelazim na budjavi conroe

buahhh:D :d :d
to mu dodje kao nekad pitanje:jel prelazish sa shugavog durona na celeron?:-devil-:
zapravo je bilo pitanje 'jel prelazis sa durona na p3', posto celeron tu nije imao sta da trazi :smoke: (a i p3 je grcao :d )

monteboy je napisao(la):
"budjavi intel" mi se trenutno vise svidja jer voli hladne temperature a i po svim racunicama "za moje" potrebe je isplatljiviji ......

Moj "budjavi Netburst" kloknut na 3.6Ghz za svaki dan mi sasvim lepo sluzi tako da ce jos neko vreme biti u mojoj masini a za posle cemo videti...

Makita je napisao(la):
Moj "budjavi Netburst" kloknut na 3.6Ghz za svaki dan mi sasvim lepo sluzi tako da ce jos neko vreme biti u mojoj masini a za posle cemo videti...

korektna izjava samo te znake navoda nisi trebao stavljat pa i sam Intel je zakopao Netburst arhitekturu .... :D

Vrh Dno