Šta je novo?

Brand name DVD/DIVX playeri

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Dakle nemislim na Skyvision,NEO,X wave i slicne nego na brendirane modele(poznate firme)

Ja znam za:
Pioneer DV 470
Pioneer DV 575
Philips DVP 630
Philips DVP 720 SA
Yamaha DVD S550

E sada koliko ja znam samo Philips 630 podrzava DIVX titlove...

Pitanje no1.Da li jos neki od ovih modela podrzavaju titlove na DIVX filmovima,prvenstveno mislim na Philips DVP 720 SA

Pitanje no2.Da li u neki od ovih platera moze da se ubaci naknadno FW koji podrzava divx titlove

Pitanje no3.Za vlasnike 630-ice da li podrzava DVD-R diskove

Pitanje no4. Koji bi ste od ovih playera uzeli

Samo mi reci ko ih prodaje u SiCG ? Oni i znaju odgovore na tvoja pitanja. :)

Osim novog modela Pioneera (i eventualno Yamahe) za ostale nisam ni cuo - ni vid'o da ih neko uopste reklamira/diluje ovde kod nas ?? Inace, i ja sam pre za brend varijante, ali je tu podrska za titlove/srpski/meni/ dosta slabija sto SkyVisionu predstavlja glavni adut za domaceg coveka. Neko je spominjao BG Elektronik ?

Philipsa sam video u onoj Philips prodavnici na Slaviji(trenutno samo 630 model,a uskoro ce dobiti,kazu i 720).630 podrzava titl i nasa slova(tako kazu) a za 720 nisu sigurni.Meni 630 otpada za sada jer nepodrzava(po philips podacima) DVD-R diskove ni SACD dok model 720 SA podrzava i jedno i drugo(i on bi bio pun pogodak ako podrzava titlove s'obzirom na cenu od 120-130 eura),nazalost nedeluju mi previse strucni pa odgovore eto trazim na forumu.

U4audio sam gledao Pioneera koji bi bio stvarno idealan za mene,ali naravno mana...nema TITLA za sada(kazu bice ali ja nesto sumnjam)

Poslednja izmena:
Ja bih najradije uzeo Pioneer dv-575 i to iz dva razloga. prvi je da cita sve i dvd-r\rw i +r/rw(za + naravno ne pise u specifikacijama ali ljudi na forumima javljaju da nema problema). drugi razlog je podrska i za SACD i za DVDAudio. Philips cini mi se nema podrsku za oba formata. I pioneer mi je nekako lepsi. Ali ima i nedostatke: Bucniji je u radu i nema podrsku za divx titlove a kako mi se cini nece ni imati jer je pre neki dan izasao najnoviji firmware (cetvrti po redu) sa oznakom 2.03 i jos nema podrske za titlove. Za vise informacija pogledaj http://forums.divx.com/viewtopic.php?topic=58891&forum=21

Poslednja izmena:
Philips DVP 720 SA cita SACD,ali ne i DVD-A.
Da li neko zna da li ovaj philips podrzava title na divxu(dok nisam uzeo X files na divxu na 17 DVD-ova, bas me je bilo briga za titl)

DVP 720 SA bi trebalo da podrzava divx subtitle.. standardno za Philips - nasa slova prepoznaje u ISO-8859-2 kodnoj strani. Po meni to je trenutno najbolja kupovina.. Jos samo kad bi ovi nasi "distributeri" hteli titlove da snimaju i u ISO formatu. Postoji cak i (nezvanicni) fw koji titlove prikazuje na poluprozirnoj podlozi, tako da vise nema problema sa citljivoscu... Kupujem ga cim se vratim iz vojske! :)

Da li postoji i nezvanicni FW za Philips DVD 737?

Philips 737 podrzava sve zivo, ja ga koristim i prezadovoljan sam. pitajte Jaksu, mislim da je on kasnije jedan od hajlija uzeo.

jaksa je napisao(la):
Da li postoji i nezvanicni FW za Philips DVD 737?

Miroslav je napisao(la):
Philips 737 podrzava sve zivo, ja ga koristim i prezadovoljan sam. pitajte Jaksu, mislim da je on kasnije jedan od hajlija uzeo.

Evo zovem ga, stalno mu mobilni zauzet :d :D

Ahahahha.

Poslednja izmena:
Da, ali 737 ima stereo izlaz /bez dekodera, koliko je meni poznato.
A Sacd/Dvd-A meni nisu za sada toliko interesantni...

Zna li neko kakva je Yamaha 550s , gde i po kojoj ceni moze da se nabavi ?
Isto pitanje i za PHILIPS.
Uostalom, koji je best buy (nesto mi SkyVision ne uliva poverenje) ?

Sto se tice Philips DVP630 guta sve zivo sto se ubaci u njega(DVD+-R(W),CD-R(W)), za nasa slova u titlovima moras da ga flashnes, cena u Nisu je 9500dindzi. Podrzava nasa slova po latin2 standardu (iso8859-2) i cirilicu po iso-8859-5.

Poslednja izmena:
nesha_70 je napisao(la):
Sto se tice Philips DVP630 guta sve zivo sto se ubaci u njega(DVD+-R(W),CD-R(W)), za nasa slova u titlovima moras da ga flashnes, cena u Nisu je 9500dindzi. Podrzava nasa slova po latin2 standardu (iso8859-2) i cirilicu po iso-8859-5.

Siguran si da podrzava i DVD-R,posto po katalogu nepodrzava.

Ako neko sazna sigurno da li i 720 podrzava titlove(bilo kakve) neka javi isto to i ako ga nadje jos negde u Beogradu

Stefan1 je napisao(la):
Siguran si da podrzava i DVD-R,posto po katalogu nepodrzava.

Ako neko sazna sigurno da li i 720 podrzava titlove(bilo kakve) neka javi isto to i ako ga nadje jos negde u Beogradu
Cuj siguran, pa probao sam, tast ga kupio za sebe pre nedelju dana i od tada smo kroz philipsa progurali gomilu medijuma svih standarda i sve sljaka DVD-R i DVD-RW i DVD+R i DVD+RW. Batali kataloge, to ti je kao kad Pioneer kaze da podrzava DVD-R(W) a nepomenje + standard a kada ubacis + medijum sve sljaka kako treba :d

evo u reviewu pise da i Philips DVP 720 SA podrzava divx subtitle,i da se vrlo lako otkljucava(cak pise i kako),a pise da ce mozda philips u buducnosti izbaciti FW kako bi mogao da podrzava i DVD-A(mada ja mislim da je to malo verovatno)

Jos jednom ako neko zna gde u BG ima doticni player neka javi(makar i na narucivanje)

Yamaha 550s je u stvari prepakovani Philips 720! Na nekom forumu sam cak procitao da oba modela proizvodi Philips.

Koji je philips najbolji, 737?

ps. za koliko para moze da se kupi, u cemu je bolji od Skyvisiona i da li moze da prepoznaje nasa slova, da cita sa + i - medija, kakav je sa razlicitim kodecima i kakva je podrska sa firmverovima... Kako stoji Skyvision u odnosu na njega, posto on moze za 102 evra da se pazari!?

Pih bre. Sto otvorih ovu temu. Sad sam resio da zamenim ovaj Skyvision za nesto ozbiljnije. Po svemu dosad iznetom taj 630 model je sasvim Ok i zasad lako dostupan na nasem jadnom trzistu. E samo me jos zanima ima li dekoder u sebi tj 5.1 analogni (cinc) izlaz. To mi je presudno posto bas ne planiram (zasad) da kupujem i zaseban dekoder. Isto to me zanima i za taj 720 model kao i cena i dostupnost.

Eh, otkad ja vicem da se ne zalecete za ta dalekoistocna *****.

Sada sam malo izguglao, ranije sam spominjao da postoji modle Philips 642, ispostavilo se da je to USA verzija doticne 630-ce, samo sto tamo kosta bednih 70 $! (JEvroopoo :(). DVP-630 ima Dolby dekoder, ali sto se tice podrske ovih "bogatijih" divx/xvid fajlova sa AC3 ili nestandardnim samplingom zvuka ce i tu biti problema, ali to je meni manje bitno.

Izuzetno je "tanak" i simpatican po dizajnu, a verujem i da je spoljna izrada 3x kvalitetnija od Skya. Ostaje pitanje kvaliteta reprodukcije DivX-a, iskreno se nadam da nije kao na Musteku... :S:

Edit: Evo odlicnog topica gde je doticni Philips DVP630 poprilicno nahvlajen, cak radi i divx sa AC3 zvukom, mada ima problemcica sa nekim verzijama XviD-a kod nekih, reprodukcija je inace odlicnog kvaliteta, sto je meni i najbitnije od svega, ali daleko od toga da je i on bez mana:

http://forums.divx.com/viewtopic.php?topic=61368&forum=21

Poslednja izmena:
a gde ima taj philips, koja je tacno oznaka kod nas i koja je cena?

Od ovih uredjaja koje pominjete da li neki ima podrsku za shadow kod titla ili nesto tako? Video sam neo i skyvision i titl je zute boje bez senke i najcesce se ocajno vidi. Bilo bi lepo i kada bi mogla da se menja velicina fonta. Ja za tako nesto jos nisam cuo pa ako neko zna... slobodno neka kaze! :)

imas u Philips prodavnici na Slaviji cca.9000din,ali ja bih ipak uzeo 720(zbog SACD,znas od viska glava neboli a nije nesto skuplji)

Mene zanima brand name dvd player koji ima dolby digital dekoder.Ne mora da cita DiVX-ove. Najjeftinija brand name varijanta. Gde ima i koliko kosta?

Koliko kosta Philips 720 SA i gde ga ima ? Niko nezna cenu za Yamahu S550 ?

ovako Yamaha nije prepakovan Philips 720,nepodrzava SACD i koliko cujem DIVX titlove.

Isto pitanje zna li neko gde ima kod nas u Srbiji ako ne u BG,720-ica,ako nema nigde onda cemo izgleda morati da skoknemo do Segdina ili Zagreba(netrebaju vize za CRO)

off-topik: Ne upucen sam u ovu temu ali sam negde procitao kako su svi ti "brandovi" zapravo falsh i da je diviX i dalje ne legalan nacin reprodukcije filmova (Sony rekao naravno) i da samim tim "brand" DVD plajeri ne bi trebalo da mogu da pustaju divx-e ??? Znam da ovo vecini vas sad zvuci kao glupost ali meni je imalo neke logike kad sam citao pa vas pitam jeste/nije tako ?

PS. Sa ovim uredjajima koje pominjete, da li je dovoljno ubaciti "standardan" divx cd sa avi fajlom i .txt (sub itd) fajlom (titlom) izabrati kao u windowsu i to je to ? Kako tacno "radi" cela stvar, mislim na pustanje divx-a . Kupio bih matorcima posto sad imaju DVD a sve sto ima na DVD-u su odavno gledali, pa me interesuje koliko je komplikovano za dve tehnoloski ne obrazovane osobe da savladuju ovu radnju ?

Vrh Dno