Šta je novo?

BR 3D Player

manve

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
7700X Corsair H150I Elite Capellix
Matična ploča
Asus ROG STRIX X670E- E GAMING
RAM
2x16GB G.SKILL F5 6000HZ CL30
GPU
6900 XT
Storage
Kingstone SKC3000 2TB
Zvuk
Bose QC 35 II
PSU
Seasonic Focus Gold 1000W
Kućište
Asus GT501
Monitor
Gigabyte M32U
Miš & tastatura
Corsair Vengeance K70 + Logitech G600
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pustam iskljucivo BR image untouched. Vecina je 3D.
Radilo je k'o sat nesto preko godinu dana u Power DVD 12 koji je stalno trazio update (ja ofc odbijao zbog pretpostavke da ce update da mi instalira podrsku za Cinavia ******). Pre neki dan zbog kupovine ssd-a za HTPC reinstaliram win i sada isti taj Power DVD 12 trazi update (kao i ranije) ali kada odbijem nece da startuje disk!

Razmisljao sam na temu da kupim 4-5 puta godisnje neke BR diskove za filmove koji me bas interesuju. Gde to u Srbiji naci uopste ili u realnom vremenu (kada prodje godinu dana, who cares)?
Retko kada imam ljudski vremena da sednem i pogledam film od 2-3 sata i ovakvi fazoni me jako nerviraju; ili fali konzerva ili fali kljuc za otvaranje konzerve.

Elem, moze li neko da preporuci player za Blu Ray 3D format koji ne obraca paznju na Cinavia zastitu, free ili za pare, svejedno?

Postoji li neki software koji moze izbaciti info o BR disku u smislu postojanja Cinavia ili neke druge zastite?

Poslednja izmena:
Pustam iskljucivo BR image untouched. Vecina je 3D.
Radilo je k'o sat nesto preko godinu dana u Power DVD 12 koji je stalno trazio update (ja ofc odbijao zbog pretpostavke da ce update da mi instalira podrsku za Cinavia ******). Pre neki dan zbog kupovine ssd-a za HTPC reinstaliram win i sada isti taj Power DVD 12 trazi update (kao i ranije) ali kada odbijem nece da startuje disk!

Razmisljao sam na temu da kupim 4-5 puta godisnje neke BR diskove za filmove koji me bas interesuju. Gde to u Srbiji naci uopste ili u realnom vremenu (kada prodje godinu dana, who cares)?
Retko kada imam ljudski vremena da sednem i pogledam film od 2-3 sata i ovakvi fazoni me jako nerviraju; ili fali konzerva ili fali kljuc za otvaranje konzerve.

Elem, moze li neko da preporuci player za Blu Ray 3D format koji ne obraca paznju na Cinavia zastitu, free ili za pare, svejedno?

Postoji li neki software koji moze izbaciti info o BR disku u smislu postojanja Cinavia ili neke druge zastite?

Već sam odgovorio u temi o cineavi-ji, ali ajd da i ovde postujem.

Postoje dva načina koja znam za rešavanje problema sa cineaviom.

Prvi i komplikovaniji je da koristiš AnyDVD HD i da provučeš film kroz njega.

Cineavia ne može da se izbaci nikako iz streama, ali AnyDVD HD može da zaobiđe tu zaštitu tako što će nešto da smandrlja i onda svi plejeri koji podržavaju cineaviu neće ni da je traže unutar puštenog filma.

Dakle, cineavia ostaje (pošto je to neki ključ koji se kodira direktno u audio stream i služi kao anti piracy alatka) i u svim ripovima koji su encodovani od izvora koji je sadrži, tako da to može da vam se desi i sa mkv-om ako ga gledate preko plejera koji podržava cineaviu.

Drugi i jednostavniji način je korišćenje poslednje verzije Arcsoft Total media Theatre-a (TMT), koja ne koristi cineaviu, a to je verzija v5.3.1.146. (Ima da se nađe kod privatnika, a čini mi se da sam negde video i u nekoj javnoj apoteci)

To je poslednja verzija u kojoj ne postoji cineavia, a radi i 3D i sve ostalo, tako da jedino nju valja koristiti.

Od sledeće verzije su uveli cineaviu i tako je sve do najnovijeg TMT-a.

Što se powerDVD-ja tiče, ne znam koja je verzija bez cineavie, pošto koristim TMT.

Što ne iznajmljuješ? Mislim da "Žabac" ima za oko 350 din. (pretpostavljam da imaš blu-ray player kada kažeš da razmišljaš da kupiš br diskove).

Probao sam poslednje verzije playera pre update-a ali tako ne mogu da se puste svi diskovi. Na primer Prometheus nije hteo dok se nije stavio update od oktobra prosle godine.
Trenutno koristim najnoviji Power DVD 13 i anyDVD i to radi nekako (za sada nula failova).

Sto se tice iznajmljivanja diskova, slaba je ponuda u Srbiji. Mene intreresuju bas specificni diskovi :D

Probao sam poslednje verzije playera pre update-a ali tako ne mogu da se puste svi diskovi. Na primer Prometheus nije hteo dok se nije stavio update od oktobra prosle godine.
Trenutno koristim najnoviji Power DVD 13 i anyDVD i to radi nekako (za sada nula failova).

Kao što već rekoh, ako hoćete plejer koji pušta i 3D iso-e, ali da nema cineaviu, Arcsoft Total media Theatre v5.3.1.146 je poslednja verzija pre uvođenja cineavie u TMT.

Meni je normalno pustio prometheusa (3d iso), kao i sve ostale. Sve radi.

'The issue I'm having is that the 2D version plays fine, the 3D version plays... sort of. When it gets to a new chapter in the film it stops and the message "CyberLink PowerDVD could not read a file on this disc. Playback will stop." come up.

But when I close and resume the film it can play the chapter, and if I skip through it can play all the different chapters. But when I play the film and the playback naturally reaches a chapter change the message error pops up. '
http://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/30/25044.page
Radio je film ok al kada naidje na kraj chaptera, ubije se. Update koji fixuje ovo na Power DVD 12 uveliko ima Cinaviu. Realno, stalno rade neki update i to je bitka s vetrenjacama.

Šta si manve odlučio na kraju? PowerDVD ili TotalMedia Theatre?

Da ne bih otvarao novu temu, imam jedno pitanjce.
Imam obican LG BluRay player, znaci non 3D. Medjutim imao sam ideju da peko njega pustam 3D film, koji ce se reprodukovati na buducem (nisam jos kupio) 3D TV-u. E sada verujem da sam TV ima opciju da sliku iz source-a ako je 3D zamuti kako treba za 3D gledanje. Bar to ima moj 3D monitor kad pustim podeljenu sliku na kompu. Ono sto me interesuje jeste prevod. Kako namestiti prevod tako da ga taj obican player cita duplo, tj kao 3D, msm na softversko sredjivanje na kompu pre pustanja materijala. Da li postoji neki softver da to sredi, a da tako dobijeni prevod bude procitan na hardverskom plejeru?

Nazad
Vrh Dno