Šta je novo?

Box tv za monitor ViewSonic vx2640w 26"

milovan007

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2009
Poena
301
Pre neki dan sam kupio monitor ViewSonic vx2640w od 26" i zeleo bih da uzmem box tv oli ti stand alone. Nesto sto bi imalo visoku rezoluciju, slika u slici, teletext po mogucnosti time shift. Ima li predloga?

Samostalni TV tuner i time shift? Kako bi to radilo, i gde da snima sadrzaj? Nisam tako nesto video, bar ne kod nas. kao samostalni uredjaji to mogu dvd recorderi sa hard diskom.

Sto se tice modela koje mozes kupiti kod nas imas KWorld PlusTV 1920ex (1920x1200) i Items ITV901 (1680x1050), oba podrzavaju izlazne rezolucije wide formate i PIP, teletekst nemaju kao ni mogucnost snimanja/timeshift-a.

OK Vuk hvala na odgovoru, da mozda nesto znas o Leadtek TV Pro II TV Box-u i kakva je u poredjenju sa ovim karticama koje ti preporucujes.

Kao jedan od pionira u obasti tv tjunera za racunare Leadtek je svakako kvalitetniji uredjaj od Kworld/Items konkurenata. Medjutim Pro II TV Box ne podrzava wide lcd monitore jer mu je maksimalna izlazna rezolucija 1280x1024 sto rezultuje dodatnim skaliranjem sadrzaja (koji je vec jednom skaliran sa PAL rezolucije). Sta vise, u opcijama postoji izbor aspekta slike 4:3 i 16:9 sto ga definitivno cini nepodesnim za koriscenje na LCD monitorima sa aspektom rezolucije 5:4 (17 i 19") kao i wide monitorima sa aspektom 16:10 (19, 20, 22, 24, 26") a cinjenica da mu je maksimalni refresh rate 85Hz ga nedvosmisleno svrstava u TV tjunere namenjene CRT monitorima.

A sta kazes na ovaj AVer TV BOX-7 Live, i jos nesto gde bih moga da kupim KWorld PlusTV 1920ex?
Pronasao sam nekoliko objasnjenja za ovu karticu ali nigde gde bih i mogao da je kupim.

Koliko vidim ni taj model nema podrsku za wide monitore, max rezolucija mu je 1280x1024 a na sajtu proizvodjaca u opisu ovog modela nije navedeno da podrzava promenu aspekta (4:3>16:9>16:10) sto bi tebi bilo potrebno jer imas wide monitor.

Posudio sam AverMedia TV Box7 Live i razocarao se. Ovaj model nema PIP iako na daljinskom postoji opcija, a to je zato sto je daljinski isti kao AverMedia TV Box7 ali nastranu to. Slika je prilicno losa bez obzira na podesavanje i na vecini kanala imam ''talase'' koji se pomeraju po vertikali. Postoji li Box TV koji reprodukuje sliku kvaliteta kao na LCD televizorima? Koristim SBB. Vise nebiram samo da je kvalitetna slika. Uzeo bih nesto od uredjaja koje si mi preporucio Vuche samo se plasim da mi to nece odgovarati po pitanju kvaliteta slike a nemam zivaca da se natezem sa prodavcima oko vracanja proizvoda. Znaci samo kvalitet slike je bitan ostalo me ne interesuje vise.

Poslednja izmena:
Kod kuce imam Items ITV902 1440 BOX povezan na mali 15" FujitsuSiemens monitor. Kvalitet signala/kanala je na istom nivou kao na LCD televizoru i nema nikakvih smetnji u slici, linija, suma ili sl. Jedinu zamerku imam na relativno trom odziv prilikom promene kanala. Takodje bi sistem memorisnja i rasporedjivanja memorisanih kanala mogao biti srecnije resen jer oduzima dosta vremena da se sve podesi.
Model ITV901 TV BOX 1920 podrzava rezoluciju i aspekt slike 16:10 sto odgovara tvom 26" monitoru a ima PIP i chanell preview: http://www.itemstech.com.tw/html/products/multi/901.html

p.s. Proveri da talasi u slici nisu posledica smetnji u el. instalaciji ili kablovskoj mrezi. Prikljuci samo monitor i TV tjuner pa vidi ima li onda tih smetnji. Lose uzemljena elektricna i kablovska instalacija cesto uzrokuje probleme koje si pomenuo.

Nazad
Vrh Dno