Šta je novo?

Box kuler za AMD Athlon 3000+ AM2

moca87

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600G & Noctua NH-U9S
Matična ploča
Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI
RAM
Kingston Renegade 2x16Gb 3600MHz
Storage
Corsair MP510 240Gb & WD RED 4Tb
PSU
FSP Hexa 350W
Kućište
HP 490 G2
Miš & tastatura
Xiaomi & Logitech K360 wireless
Jel zna neko koliki je protok vazduha i buka ovog ventilatora pri max broju obrtaja?Nije on nesto posebno glasan,nego mene zanima da ga zamenim sa nekim thermaltake ventilatorom za CPU,ima u Imtelu,pa me zanima da uporedim i koliko se to isplati.

Ako tebi ne smeta buka koju pravi i ako je temperatura procesora ok onda nema nikakve potrebe da uzimas neki drugi kuler.

Ne smeta mi buka ali bih zeleo da je temp malo niza.Nego jel znas koliki je protok vazduha na box kuleru i koliko proizvodi decibela?

Nemam pojma koliki je protok :) Kolika ti je temperatura procesora?

U smart gardianu pise 23C,na musketaru 30C,a senzor sam stavio na hladnjak,u Everestu je isto kao u smart gardianu,osim sto ima jos jedna temperatura pise CPU diode tu je 43C,pri max opterecenju sve tri temperature se povecaju za oko 10C

Cpu diod ti je temperatura sa,pg procesora, a druga cpu temp ti je kuler :D
S' obzirom da athlon radi na 2600 nemoj da oklevas u kupovini novog kulera, ipak preko 45 stepeni za full load ne volim licno da vidim :D
Inace sam se jos pre godinu dana raspitivao i saznao da su box kuleri po termalnoj provodnosti najlosiji, tako da im kolicina vazduha koju proguraju nije bas i bitna stavka. Pogotovo kada se uzme u obzir i najjednostavniji oblik tela tih box kulera. Vecina nema ni malo bakra u sebi :(

Cpu diod ti je temperatura sa,pg procesora - sta je to?
Ma ja bih kupio samo ventilator sa vise obrtaja i boljim protokom vazduha.evo nekih rezultata temperature,hladnjak je bio dobrano topao,preko 40C.

Poslednja izmena:
Ma daaaj 45 stepeni je smesno. Moj Sempron na 2.57 ide do 49 stepeni pri max opterecjenju (to je temperatura koju cita core temp) ali meni je bitno da mi kuler vrti na ~1000 rpm i da se ne cuje.

A zeto meni neide preko 40 u loadu ;) Zalman je cudo :)

ako ti ne smeta buka, nemoj da kupujes kuler, temperatura ti je ok.

A ako bas hoces da trosis pare za nekoliko stepeni kupi Artic Cooling Freezer 64 pro. Em je tih, em hladi super.

Tu je evidentno nešto nije u redu! Imam Abitovu ploču KN9S i Amd athlon 3500+ i temperaturu u loadu ne mogu naterat na 35 da se na trepavice postavim! Ali je dobar propuh u kučištu pa napravi i ti to!

Ma i kod mene je promaja u kucjistu (2x12 cm Glacial Tech) ali su smanjeni na miminum obrtaja kako bi racunar bio tishi. Kad sve odvrnem na max temperatura ne prelazi 35 ni kad je 45 stepeni napolju, ali onda ne moze da se zivi od buke :p Osim toga ti verovatno meris temperaturu uz pomocj Everesta ili nekog slicnog softvera, probaj da meris sa core temp-om ;)

Mjerim core tempom i abitovi softwareom za temperaturu i niti jedan ne pokazuje više od 35 da se na trepavice postavim

Poslednja izmena:
Aman ljudi,gledajte temperaturu u donjem desnom uglu,zaokruzenu crnom linijom,58 stepeni cpu diode,imam promaju,pogledajte koje kuciste imam i jos je otvoreno....i jel zna neko nesto o box kuleru???

Poslednja izmena:
E jel ok da moj Orleans 3200+ @2400ghz, default 2000 ima temperaturu 39 u idle?

E jel ok da moj Orleans 3200+ @2400ghz, default 2000 ima temperaturu 39 u idle?

Mozda ne bi bilo lose da provetris kuciste ako vec nisi. Moj Orleans 3200+ @2.5ghz 1.375V sa box kulerom u idle ne prelazi 32C, mada imam dva ventilatora na kucistu.

Na defaultu

Na koliko GHz i na kom naponu radi taj tvoj 3500+?

Na 2200MHz i napon jezgre 1.25V. A evo i ostalih temperatura:
Matična 31C
CPU 22C
CPU dioda 30C
Tagan easycon 35C
GPU 49C
Maxtor 33C
Seagate 33C

Najjace da radi na 1.25v.A jos jace da su ti vece temp kod hardova nego na procu.Dajte molim vas..Probao sam jedno 10ak Athlona AM2 i nijedan nije radio tako.Ili ja sam bas nesrecne ruke pa izvlacim sve lose primerke ili.....

evo

Najjace da radi na 1.25v.A jos jace da su ti vece temp kod hardova nego na procu.Dajte molim vas..Probao sam jedno 10ak Athlona AM2 i nijedan nije radio tako.Ili ja sam bas nesrecne ruke pa izvlacim sve lose primerke ili.....

Ti pa gledaj i plačievo pa gledaj.JPG

evo i mene ... zadovoljan BOX-om i minimalno podignutim naponom na CPU i memoriji PS : i meni je hard topliji od prcesora :)

Prilozi

• cpu temp.JPG
    cpu temp.JPG
    174.1 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
moj orleans 3500+ radi na 1.475V na def.-u tako da stvarno ne verujem da neki moze da radi na 1.25V na def-u. out of the box....

A zeto meni neide preko 40 u loadu ;) Zalman je cudo :)
tih ne preko 40 u loadu kako postizes?
na kojoj voltazi drzis cpu? i na koliko obrtaja drzis zalmana?
meni isti CPU oc na 2.6 @ 1.450v, ista i ploca i isti qler, zalman na min u idle modu mi je oko 40-41c
jedna osmica ubacuje vazduh kod graficke, druga osmica izbacuje, na poledjini kucista,
plus ventilator, u napajanju koji se nalazi odmah iznad CPU-a, izvlaci vazduh iz kucista.

Poslednja izmena:
vidiš

moj orleans 3500+ radi na 1.475V na def.-u tako da stvarno ne verujem da neki moze da radi na 1.25V na def-u. out of the box....

Postoje verzije orleans corea i sa 1.25V na jezgri!
Kod:
http://de.wikipedia.org/wiki/AMD_Athlon_64#Modelldaten_Sockel_AM2

Sumnjam da je "energy eficient" stigao iu Srbiju.Da je tvoj revizija F3 pa i mozda ali nije tako da je verovatno greska u ocitavanjau.

btw I meni cita cpuz 1.31 na defu a zapravo treba da je ~1.35v.

E da

Sumnjam da je "energy eficient" stigao iu Srbiju.Da je tvoj revizija F3 pa i mozda ali nije tako da je verovatno greska u ocitavanjau.

btw I meni cita cpuz 1.31 na defu a zapravo treba da je ~1.35v.

Nisam iz srbije i sigurno je to moj model!

1.jpg

Vidite kako moj moze :) i verujte cudmixu!!
A ovoliko sam ga poterao bez menjanja napona na boxu...
untitled.jpg

Pa vi meni sad recite da li bi jos nesto mogao da promenim od overclocka, komp mi je ukljucen 24/7

Izvinjavam se zbog screenshotova, ne umem drugacije. Ako neko zna neka me poduci :D
Primetih da mi Everest i Cpu-z prijavljuju razlicite napone...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno