Šta je novo?

Botovi, hakeri ili nesto 17-to?

Ratja

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2008
Poena
304
E ovako.. relativno sam nov na ovom sajtu... Tj moje ime je novo.. ali drugar koji ovde visi dize vas u nebesea :)

Elem.. Imam sajt http://www.rodjaci.com i u skorije vreme su poceli da mi se registruju neki ljudi sa mail adresama @yandex.ru! Ne bi to bio nikakav problem da oni pisu ili pitaju neste. Ne, oni se samo uclane i o je to.. imaju jednu posetu i kraj.

Malo sam potrazio po netu sta je taj randex.ru i nasao sam da je to neki ruski pretrazivac i da ga ljudi hvale..

Moje pitanje je, da li treba da se plasim za sigurnos sajta od ovih "ljudi"?? Jer, iskreno, zaista ne znam nista o sigurnosti web sajtova.

Hvala unapred... (a usput, mozete i da prokomentarisete sajt i da se uclanite :D )

Jesi li siguran da su ljudi?

Da li je yandex.ru ili randex.ru ? :)

Sa sigurnosne tačke oni ne mogu da ti obore sistem (phpFusion), ali mogu u jednom trenutku da se aktiviraju i spamuju ti ceo sajt u roku od par minuta. Probaj da ograničiš registraciju sa te adrese, možda imaš u sistemu, a možda imaš i plugin za to.

Ono što mogu da prokomentarišem jeste da sam očekivao manje, tj. više od sajta. Sajt rođaci može da bude sajt na kome će se praviti porodično stablo, pa se umrežavati sa drugim stablima itd itd. Mada takav sajt već postoji, ali bi lepo bilo da ima naša verzija. Pre svega imaš dobro ime domena za to. :)

da, siguran sam da je yandex.ru

Ok, bitno mi je to da ne mogu da obore sajt.. a ovo za spam.. u sistemu nema opicija za ogranicavanje adrese.. jedino da nadjem plugin za to... ako ne onda moderatori imaju puno posla :D

A sto se tice same tematike sajta.. to je grupa ljudi (drustvo) ko jer se skupilo jako slucajno i koje je okrenuto zabavi, zurkama itd. Znaci sajt nije vezan ni za kakve porodice i porodicna stabla..

U svakom slucaju hvala :)

Vrh Dno