Šta je novo?

Bose II companion

Uh sad kad samostalno opampujem zvucnu, bicu glavni u zgradi po kvalitetu zvuka :).
Javljam sutra kako je sve proslo :D.

Da iskoristim temu... Ima li ikakvog smisla kaciti ovakve neke zvucnike na laptop izlaz? Ima li uopste varijante za kvalitetnije slusanje muzike sa laptopa?

što da ne ? na laptopu je uglavnom realtek HD audio, koji nije loš dsp .

mićo, ne gubiš garanciju, ali sačuvaj stari opamp, za svaki slučaj.
kad menjaš opamp, vodi računa o orijentaciji , postoji mala rupica, ulegnuće na opampu. pa kad menjaš nek ta rupica bude sa iste strane kao i kod starog .
(na slici, dole levo , pre "88z..." )

bbopa2134silken.jpg

Poslednja izmena:
što da ne ? na laptopu je uglavnom realtek HD audio, koji nije loš dsp .

mićo, ne gubiš garanciju, ali sačuvaj stari opamp, za svaki slučaj.
kad menjaš opamp, vodi računa o orijentaciji , postoji mala rupica, ulegnuće na opampu. pa kad menjaš nek ta rupica bude sa iste strane kao i kod starog .
(na slici, dole levo , pre "88z..." )

bbopa2134silken.jpg

Valjda necu nista da zaebem ;D.
Hvala puno na objasnjenju i trudu. Kralj si :)!

Ugradio sam Opamp. Stigao mi direktno iz prodavnice sa 2-3 iskrivljene nogice, ali sam ispravio pincetom, valjda je to ok. Takodje zvucnike sam ubacio u zeleni port, 4-ti po redu, to mi je nesto sumnjivo, kud bas pretposlednji port:D? I jos jedno pitanje koristim slusalice iz potisa konfiguracije, kada ih prikacim direktno na ulaz na zvucniku daju mi odlican zvuk, da li bi dobio jos bolji zvuk ako bih prikacio direktno na karticu?
UNi Xonar 1816/1821 v1.71 - Ove drajvere sam instalirao....

kul . ne bi ništa dobio u zvuku , možda nešto minorno zbog eventualne EMI emisije .

ova kartica nema zaseban headamp čip , ali ti to nije ni potrebno ako slušalice imaju odgovarajuću impedansu i mogu da postignu željenu jačinu zvuka.
svojevremeno sam kačio sluške na front panel, a na zadnji stereo-out su mi bili povezani Altec 621 za lounge , i Microlab b73 kao monitori na stolu za komp u radnoj sobi.
I to preko najprostijeg 3.5mm 1na2 razdelnika sa buvljaka .

razlike u zvuku nije bilo , ma šta ko govorio, jer je put signala prekratak da bi došlo do gubitka/distorzije . sviralo je to kao bombona .

Vazi, hvala jos jednom na pomoci. Zvuk je savrsen i na zvucnicima i na slusalicama. Primeti se razlika u svakom slucaju u odnosu na integrusu.

čekaj još dok se usviraju komponente, sviraće to još lepše .

Pozdrav svima! Htela bih da se nadovezem malo, tj. da pitam lepog kokana da li je stock opampove u kartici Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi neophodno menjati posto je ja imam pa bih htela da znam? :) Meni ovo vrhunski zvuci, znaci razlika je nebo i zemlja posle integrisane zvucne! :D (mada mi ozvucenje nije neko visokobudzetno)

zdravo audiofilko, kartica ti je uau , aj min, UAU ! ...bravo .

odgovor na pitanje - da ! možeš , i trebalo bi .fabrički je JRC 4580d . Predlažem kao i obično lm4562 (aka lme 49720) DIP8 pakovanje.
ne treba ti nikakva posebna veština za glavni , samo pinceta koju poneke dame koriste za čupanje obrva, i sličnog .
povedi računa o mestu, da izvineš, rupe , iliti ulegnuća na opampu.

Taj opamp sam i ja pretrazivala i videla sam da je on preporuka za karticu, samo sto mi treba 5 komada, a to dodje iha haj hiljada, a ima i svakakvih modela (kopija)... Nesto sam citala da ima ultra low distorziju, a nisam skontala za ostalo, visoki, srednji i bass kakvi su? :) Jedina mana su drajveri za Win 7, ne mogu da aktiviram ulaze posto imam tv karticu i mikrofon, a i izlaz je mozda 20% tisi nego na XP, tako da sam ostala na Win XP. :D

Ma ne da slusam nego ono... to dodje kao 7.2 bez sluski :D Jeste, ti su drajveri bili u pitanju ali jednostavno ova kartica ne komunicira sa win7 sto se ulaza tice. Podesim ja sve lepo, one fore listen to this device, set as default, ukljucim na drajveru input monitor i pojacam i ono nece. Najgore je to sto u win7 postoji jacina za sve posebno tako da ja kad pomeram klizace na drajveru i stavim i wave i master na 0 ono se cuje maksimalno zato sto je volume control usmeren na nesto drugo. Sorry zbog offtopic. :S :)

Uspeo sam nekako da zeznem Mini-plug audio input cable na zvucnjacima :). Da li mogu da uzmem neki najobicniji/najjeftiniji zamenski kabl (tipa hama) ili treba da kupim neku kvalitetniju varijantu, da li ce se osetiti razlika u kvalitetu zvuka ako uzmem low cost kabl? Takodje me interesuje da li ima razlike u kvalitetu zvuka, ako slusalice (AKQ q701) nakacim direktno na zvucnike, koji su povezani na asus xonar DS, da li bi zbog ovoga trebao da uzmem neki kvalitetniji kabl tipa QED.

Samo da javim da sam kupovinom kvalitetnijeg audio kabla i spajanjem slusalica preko Bose 2 companion sistema znatno unapredio kvalitet zvuka na AKG Q701 slusalicama. Pretpostavljam da je najveci razlog poboljsanja zvuka pojacalo u Bose zvucnicima.

Provericu kad dodjem kuci, pa javljam. Znam da je proizvodjac kablova neka domaca firma iz Subotice, oko 450din me izasao kabl (1,5m), dok su ovi obicni bili 100-120 din.

Vrh Dno